שאלה לכל מי שיכול לעזור

ipaq2000

New member
שאלה לכל מי שיכול לעזור

אני חדש והתחלתי לכתוב בלוג שהוא עוד לא באוויר אבל רציתי לדעת איך רובכם כותבים בתוך עמודי הגלילה. הכוונה היא, איך אתם מעדכנים את האתרים שלכם כשהכי עדכני מופיע ראשון ובגלילה מופיע התוכן הישן אחריו. האם זה HTML פשוט שאתם פותחים כל פעם מחדש ? האם זה ASP ? אני מעוניין באפשרות כמו באתר של איה, שאכתוב והתאריך יופיע לי, אח"כ טקסט וכשארצה להוסיף דבר מה חדש, אז הטקסט הישן יופיע מתחתיו. האם אני ברור ? אני משתוקק להתחיל בכתיבה וכרגע לצערי אין לי מושג מה לעשות אם העניין הנ"ל. תודה מראש

איה@

New member
ipaq2000 - ברוך הבא ../images/Emo140.gif

טוב אז ככה.......אני מעדכנת אצלי בעמוד HTML פשוט ורגיל כן אני פותחת כל פעם מחדש. ופשוט כותבת בחלק העליון של העמוד כך שתמיד מה שכתוב קודם יופיע מתחת לפרק החדש. גם את התאריך אני כותבת ידנית. יש לי עמוד CSS שבו קבעתי קודים לסוגי פונט שנתתי להם שֶם ולכן תמיד התאריך יופיע בגודל וצבע אחיד, וכך גם הטקסט והקישורים. אבל זה טיפה מתקדם - במידה ואתה רק מתחיל. אם תרצה אוכל להרחיב. אבל יש עוד אפשרויות, כמו למשל להרשם לישרא-בלוג, בלוגלי, בלוגר וכו´ ואז הפעולה נעשית דרך המערכת שנרשמת בה. לא פרטת מספיק בשאלה לגבי המבנה של הבלוג שלך, אבל תמשיך לשאול עד שתצליח. בהצלחה.
איה.

ipaq2000

New member
ראשית תודה רבה !

אני מתקדם אבל שכחתי המון דברים. אני מבין שאת עובדת עם Dreamweaver ואני עובד איתה כבר שנים. שמתי לב שאפשר להשתמש בתוספת שמורידים מהאתר שיוצרת חלון עם דקרול. העניין הוא העדכונים. זה מסורבל לפתוח את העמוד בכל פעם מחדש ? אני לא מעוניין לפתוח באתרים ראשיים אלא בעיצוב משלי, בהתערבות שלי בלבד (פראנויה ?). תודה מראש

איה@

New member
אז אתה מסתדר../images/Emo35.gif../images/Emo6.gif

נראה תוצאות בקרוב? אל תהסס לשאול. כן אני עובדת עם דריים וויבר, אבל לא לעידכון. לעידכון אני משתמש בפרונטפיידז´ קלה, נוחה, ותומכת בעברית.
איה.

ipaq2000

New member
איה סליחה על הנודניקיות אבל

אין שיטה "חכמה" יותר לעדכן ? מה קורה אם אני רוצה לכתוב ואני בעבודה ? אז אני צריך לבוא הביתה, לפתוח את הקובץ, לכתוב ולהעלות ?

איה@

New member
רגע אתה עובד? ../images/Emo163.gif

לרגע חשבתי שאתה תלמיד........
יש אפשרות להרשם לבלוגר ולהכניס לשם את תבנית העיצוב שלך. לא התנסתי בזה - כך שהרבה פרטים לא אוכל למסור לך.
איה.

ipaq2000

New member
לא אני לא תלמיד

אני נשוי ואני בן 29. השארתי לך הודעה ב ICQ

שאנטיdos

New member
בבלוגלי יש אפשרות

להשתמש בתבניות עיצוב, כלומר, אתה מכין את האתר של בDREAMWAVER בצורה בסיסית, ללא התוכן הממשי, מעלה את העיצוב שהכנת לבלוגלי (תחת הגדרות תבניות עיצוב) {הערה: רצוי לשים לב מהם תבניות ברירת המחדל וללמוד מהם איך הדברים אמורים להראות - אבל בשמחה אשמח לעזור לך } ואז בכל פעם אתה יכול לעדכן את הבלוג שלך דרך איזה מחשב שתרצה בדיוק כמו שאתה כותב כאן בפורום מאיזה מחשב שאתה רוצה

0רחלי

New member
יש שיטה יותר חכמה

אבל זה בתנאי שהשרת שלך (כלומר השרת בו נמצא חשבון האכסון שלך...) תומך ב CGI, ASP או PHP. אני משתמשת בסקריפט GreyMatter שהתקנתי על השרת שלי. הוא יוצר את קבצי ה HTML בצורה דינמית לפי תבניות שהגדרתי לו מראש. כל פעם שאני כתבת משהו חדש אני רק מכניסה את המלל והסקריפט מעדכן הכל באופן אוטומטי.... ויש עוד סקריפטים. ההבדל בין זה לבין שירותים כמו בלוגר או בלוגלי זה שהסקרפט מותקן על השרת שלך ולא על שרת אחר, כך שלא תלוים באחרים... אם רלוונטי אליך שלח לי אימייל וארחיב את ההסבר.

למעלה