שאלה לכל מי שיכול לענות-נזקי נכוש

ענבר 23

New member
שאלה לכל מי שיכול לענות-נזקי נכוש

שלום לכולם, אני יודעת שהפורום עוסק רק בנזקי גוף, עם זאת ברצוני להעלות שאלה וכל מענה שלכם, ולו הקטן ביותר, יעזור לי מאוד לשפוך קצת אור על המקרה.... לפני פחות מחודש פגעתי ברכב אחר. הרכב שלי הוכרז כ"טוטל-לוסט" וקניתי אחר. כעת, חברת הביטוח שחפרה וחפרה, מצאה כי הבעלים הראשונים של הרכב היתה חברה גדולה ומוכרת. אני הבעלים השלישית בבעלות הרכב הזה. כאשר קניתי את הרכב, החתמתי את בעל הרכב שאכן כל הבעלים היו פרטיים ושילמתי לו מחיר מלא ולא מחיר עבור רכב חברה. הבעלים, ממנו קניתי את הרכב, ואני עדיין בקשר טוב ואני בוטחת בו שלא רימה אותי. מדובר באדם נכה, מבוגר בגילו ומאוד תמים. הבעייה היא שכעת, חברת הביטוח מתכננת לשלם לי 35% פחות על הרכב בשל הבעלים הראשונים של הרכב, הלא מדובר בחברה גדולה. החלטתי לתבוע. את מי אני תובעת? את הבעלים הראשוניים? את הסוחר שמכר לבעלים השניים את הרכב ללא ציון שמדובר בחברה בפועל? את זה שקניתי ממנו את הרכב? כמה עולה לפתוח תיק שכזה? איך יוצאים מסיפור כל כך קשה וכואב כמו זה? אודה לכם על כל מענה מכל סוג שהוא. ענבר

רכב מחברה

איני בקיאה בנזקי רכוש, אבל לפי מה שאני יודעת. על קונה רכב, לברר טרם קניית הרכב מס' דברים כגון אם יש עיקולים על הרכב ואם הרכב הינו של חברה ו/ או ליסינג ו/ או חברת השכרה. היינו היה עליך לבדוק בטרם הקניה במשרד הרישוי מי היו הבעלים הקודמים של הרכב. לפיכך, את זו שהתרשלת מאחר ולא עשית את הבירור הנ"ל. ולכן, לפי דעתי לא תוכלי לתבוע אף אחד.

ענבר 23

New member
היי מיכל

תודדה על המענה לשאלה זו וכמו כן, תודה על המסר האישי ששלחת לתיבת המסרים שלי. למזלי הטוב, החתמתי את המוכר על חוזה וזכרון דברים שהרכב לא היה מעולם של חברה מכל צורה זו או אחרת. הוא התחייב בטופס שהרכב היה בבעלות פרטים מבחינת כל בעליו. האם לדעתך טופס זה אינו קביל בבית המשפט? לגבי המסר ששלחת לי לתיבת המסרים, האם את עורכת דין? שלך, ענבר

חוזה וזכרון דברים

השאלה היא אם הוא כתב לידיעתי האישית או שמא הוא התחייב במפורש כי הרכב לא היה מועלם של חברה. במקרה שהוא התחייב כי הרכב היה בבעלות פרטית, אזי את יכולה לתבוע את זה שמכר לך את הרכב וחוזה זה יהיה קביל בבית המשפט. לשאלתך: אני עו"ד.

ענבר 23

New member
להלן העתק מהחוזה....

"המוכר מצהיר כי הרכב הנ"ל בבעלות פרטית וכן כי כל הבעלים הקודמים של רכב זב היו בבעלות פרטית ולא בבעלות לעבר של"חברה, חברת השכרה....ו/או כל גוף אחר שהוא אינו פרטי" מה דעתך? אגב,באיזו עיר בארץ משרדך נמצא? תודה (ענקית) ממני ענבר

למעלה