שאלה לכל מי שמבין בטיפולים

mitwa

New member
שאלה לכל מי שמבין בטיפולים

הפסוריאזיס שלי הוא די מקומי. יש לי קצת בפנים והרבה באזור המפשעות ובתי השחי. פעם קודמת שנייתי אצל הרופאה היא נתנה לי דיבובט, שמכיל סטרואידים... למרות זאת קראתי פה בזמנו שתופעות הלוואי של הסטרואידים לא מורגשות בדיבובט, אז ניסיתי להשתמש בו. מסתבר שאני לא מהאנשים שעליהם אין תופעות לוואי, ועכשיו אחרי שימוש בתכשיר יש אצלי החמרה - הפסוריאזיס מתפשט לעוד מקומות. כאלה שלא היה שם כלום שנים. מחר אני נפגשת איתה שוב, והאמת שאני ממש לא יודעת מה להגיד לה. אני לא מוכנה לנסות עוד סטדואידים למיניהם, והיא מצידה לא מוכנה לשלוח אותי לים המלח או לטיפולי אור בטענה שאין לי 50%... בינתיים אני מורחת דייבונקס קרם, שעוזר קצת לגירוד אבל לא מעבר. מה אפשר לבקש ממנה? יש בכלל מה לעשות במצב כזה מבלי לקחת עוד סטרואידים ולהחמיר את המצב שלי ל50%??? תודה רבה לעונים. קצת מיואשת...

שלום רב

ראשית הדיבובט לא שווה כלום. שנית הדיבונקס קרם גם לא שווה משום שכושר הספיגה שלו נמוך ביותר ובמקום 2 פעמים ביום צריך לעשות בו שימוש 4 פעמים ביום כלומר מריחה ראשונה וכעבור 20 דקות מריחה נוספת ככה בוקר וערב. מיותר לציין שכיום קיימת התרופה הגנארית של הדיבונקס משחה הדנית שהפסיקו את יצורה ושמה קלציפוטריול טבע והיא לאחר שימוש שאני עושה בה כבר מספר חודשים נותנת תוצאות משביעות רצון כמו המשחה הדנית שהפסיקו יצורה. אגב היא בסל התרופות ועלותה זולה ביותר. לא לשכוח שהשימוש בה הוא על שטחים קטנים ולא במצב בו הפסוריאזיס אקוטי על שטחים נרחבים של הגוף. כאמור מריחה של המשחה ללא סטרואידים ויציאה כעבור מספר שעות לשמש אפילו מחצית השעה ביום נושאת עימה תוצאות מצויינות. לגבי הבעיה בבית השחי ובמפשעה אני מציע לך מניסיון להשתמש בבטנובט סקאלפ אופליקישן של גלאקסו ולא בשום תכשיר גנארי ישראלי, זה סטרטאיד בצורת תרחיץ אותו אני מזליף בעדינות הן על הקרקפת והן תחת בית השחי והמפשעה פעמים ביום ממש מעט ואני נקי לחלוטין עד כדי כך שכעבור פרק זמן קצר עובר לשימוש של פעם ביום. כאמור בקבוקון של 30 סמק מספיק לי לחודש ימים אז תבינ כמה השימוש פעוט ולכן הנזק שולי ביותר גם היא בסל הבריאות . אני מפסיק השימוש כ3 שבועות לפני ירידה לטיפולים בים המלח וככה מחזיק מעמד כבר 35 שנים. אני אציין שהטיפול הזה שיפר לי את איכות החיים ב90 אחוזים לפחות בטרם עשיתי את השימוש כך. בנוסף והכי חשוב זה שמירה על תזונה נכונה שבלי זה לעולם לא תצליחי לזהות את הגורמים ולפעמים שינוי התזונה יכול להביא להיעלמות כמעט מוחלטת של המחלה. אם תרצי פרטים נוספים אשמח לספק לך במסרון האישי. רק בריאות.

אכן זו תמיסה לקרקפת והיא מכילה סטרואיד

אולם הסטרואיד הוא בשימוש חיצוני ואם את מדברת על אזור סביב המפשעה וכמובן לא פנימה אז שיפשוף קל עם טיפות מהתמיסה בדיוק כמו בקרקפת וככה גם באזור בית השחי את תראי איזה הקלה והטבה מדובר. כמובן שלשמושים שאת מציינת הבקבוק יכול להחזיק מעמד בשימוש בהתחלה של 3 פעמים ביום אני חוזר ואומר ממש טיפות משהו כמו 2 טיפות מתחת לכל בית שחי ו4-5 טיפות באזור המפשעה עם המקום מגולח ואם לא אז 7-8 טיפות בקבוק כזה כאמור מחזיק כ2-3 חודשים . אין כל סיכון בכך ואני כבר עושה זאת כאמור 35 שנים וחי מעולה 10 חודשים בשנה משום שחודש לפני הנסיעה לים המלח אני מפסיק השימוש ומתחיל להשתמש שנית גם בקלציפוטריול וגם בבטנובט רק 5-6 חודשים לאחר שאני חוזר מים המלח. בתקווה שעזרתי לך בהבהרת העיניין. .

yoelak

New member
סאלמאת

מה שאנשים בפורום הזה מכירים ברברס אתה עדיין לא מכיר בנסיעה קדימה!! כל הביקורת שלך על תרופות! ציין שזו דעתך מפני שיש בעלי ניסיון אחר , שמאד נהנים משימוש בדיבובט וגם בקרם הדיבונקס!! ידען גדול אלאק!! רד מהעץ וכבד את הפורום!! מה ששכחנו כאן בפורום אתה עדיין ל למדת !!!

עכשיו אחרי שהבנו שאתה סיפריה מהלכת עקב הוותק

שלך בפורום אז מה הועילה תשובתך האווילית לשואלת? האם היטעתי אותה, האם המידע שמסרתי שגוי? האם במצבה האקוטי לאחר שהיא מסבירה לך את הקשיים שלה , התשובה שלך נותנת לה מזור? האם ההשלכות של של התרכובת דיבונקס עם סטרואיד ידועות לך? האם אתה יודע מדוע הפסיקו את שיווק הדיבונקס משחה בארץ תרופות מקור והכניסו במקומה את הקרם ואת הדיבבובט? זה לא בדיוק כדי לעשות טוב למטופלים. האם אתה יודע היכן נוסה הקלציפוטריול טבע בשנים האחרונות ומה האפקטיביות הטיפולית בו ומדוע לא שווק עד כה בארץ? אם אתה כזה מומחה אז פרט כי אני ההוא שיושב על העץ ומסרב לרדת ממנו דאגתי שמרפאת השיקום של משרד הביטחון תכניס אותו לשימוש לפני 4 חודשים אחרי שבדקתי עם טבע מדוע לא הוכנסה התרופה לשימוש ולשמחתי הרופא הראשי אישר זאת וכעת נהנים ממנה שאר הנכים וגם משרד הביטחון כי עלותה אפסית לעומת התרופה הדנית קפיש? אז אם אתה מומחה ויודע לעזור לגברת תן עיצה כי עם העיצה שאני ארד מהעץ היא לא יכולה לרפא לעצמה אפילו פיצעון אחד. המזל בחיים הוא שהוותק בפורום אכן הוא לא מונופול על השכל למרות שכנראה אתה חושב כך. אז תהנה מחוכמתך ואני אמשיך להנות מהשיפור בבריאותי.

zepelin

New member
../images/Emo45.gif צודק בכל מילה יואל. דרך ארץ קודת לידע.

שלום רב../images/Emo24.gif

בקשר לים המלח צריך להיות עקשנים ולעמוד על הזכויות. אם יש פסוריאזיס בפנים בהחלט ניתן לקבל ים המלח. זכותך להחליף את הרופא וזכותך לעבור לקופה אחרת, זכותך גם להתלונן במשרד הבריאות. רק צרכנים שעומדים על הזכויות ולא מותרים בסופו של יום גם מקבלים מה שמגיע להם. עד כמה שידיעתי משגת הדיבובט אינו מיועד כלל למפששעות, ו/או לבתי שחי. כדאי מאד להחליף רופא ולשמוע חוות דעת נוספת.

mitwa

New member
תודה יונה על התגובה

הבעיה שבפנים יש לי נקודה יחידה ועקשנית. זה לא באמת סיבה להגיד לה לרדת לים המלח. והנהלים אומרים שרק מ50% אפשר אז אני לא מבינה על מה אני צריכה להתעקש.... הנהלים לא אומרים כלום על טיפול מונע... וזו כבר הרופאה השניה שאני רואה. עם הראשון היו בעיות אחרות... אולי באמת האופציה היא לעבור קופה. למרות שהקופה שלי נותנת הכי הרבה החזרים במקרה של ירידה אז אני לא יודעת.

mitwa

New member
הנושא נפתר :)

רק רציתי לעדכן שקיבלתי הפנייה :) אחרי שהרופאה ראתה שהסטרואידים לא עובדים עלי, החלטנו לתת צ'אנס לשמש. בברכת שנהיה כולנו בריאים :)

למעלה