שאלה לכל מי שרוצה לענות

שאלה לכל מי שרוצה לענות

שלום!לאחרונה שוטטתי בפורום והתרשמתי מהתנהלותו! הייתי רוצה להבין מעט יותר איזה מסר הפורום הזה מעונין שהרי אין שום הבדל בין אנשים שע ו ב ד י ם לבין אלה ש ע ו ב ד י ם מ ה ב י ת .שאלתי היא מה פירוש השם עבודה מהבית מה מיוחד בלעבוד מהבית למעט ההוצאות והעצמאות שזה דבר שכל ילד יודע,אני נעלב מעט כי אני לוקח את זה אישי מדי,תקראו לפורום בשם " עבודה ותפוצצו אותו בפניות"

יונית א

New member
שיקראו לו קוקוריקו במרק עגבניות

מה זה חשוב השם? מניסיון של מי שעבדה בארגון גדול ועובדת כיום מהבית יש יותר מהבדל אחד. ראשית אין זהות בין עצמאות ועבודה מהבית. אפשר להיות עצמאי ולעבוד 15 שעות ביממה בחנות למכירת מוצרי חשמל למשל. אפשר להיות שכיר ולעבוד מהבית תמורת אחוזים, מיכסות או כל שיטה אחרת. אז- אין קשר בין עצמאות ועבודה מהבית. אבל שוב, יתכן שלא הבנתי מה השאלה. גם לא הבנתי ממה אתה בדיוק נעלב??? ומה אתה לוקח אישי? אגב, מה זה חשוב איך קוראים לפורום, מצידי שיקראו לו ":קוקוריקו במרק עגבניות" כל עוד מגוון הנושאים, התהיות, ההתלבטויות והעיצות עשוי לתרום למשתתפיו-דייני.

לא הבנת את השאלה

עכשיו תביני,יש פי 250 אנשים שלא עובדים מהבית,ואם הפורונ היה מתמקד בציבור העובדים בלי הדגשה על המיעוט מהבית אז תאורטית היו פי 250 תגובות

איש מביט...כיווני חשיבה מעניינים...

לוקחת את הכפפה...
בכל מקרה הפורום הזה הוא כמו שהוא ...עוסק באנשים שעובדים מהבית. אני חושבת שזה יחודי ומעניין... עם הסתכלות על אספקטים נוספים שקשורים בבית. אני אקדיש עוד מחשבה על הכיוון שדיברת עליו... שלח לי מסר אם אתה יכול... יום נעים

כאשר אני מקבל תגובה

בנוסח הזה,אין לי ברירה אלא להיות מאושר,מאושר על הצלחה בהעברה של מסר שהיה לי חשוב להעבירו,וכאשר מקבל המסר מבין אותי סופסופ אני את שלי קיבלתי.אגב, יום אחד תדעי מי אני . זה ענין של זמן.תודה על שעשית לי אחלה של בוקר ,יום נפלא אביבה

יונית א

New member
עכשיו הבנתי

לתשומת ליבך יש לא מעט פורומים (בעיקר באשכול כלכלה ועסקים) העוסקים בעבודה- החל מעובדים בתחומים מסויימים, יזמות ,בנקאות, וכלה במובטלי היי טק, מחפשי עבודה וכו. בוקר טוב.

missB

New member
לא זו הכוונה

הפורום הזה נועד לדון בבעיות, תהיות, התלבטויות וכו' שמאפיינים אנשים שעובדים מהבית בין אם שכירים ובין אם עצמאים. לא מחפשים כאן רייטינג בדמות פי 250 תגובות. יש מספיק פורומים בתפוז כדי שכל אחד ימצא את הרצוי לו. אם לדעתך חסר פורום שיתייחס לבעיות כלליות של אנשים עובדים - אתה מוזמן להציע כזה להנהלה. לנו, העובדים מהבית יש צורך במקום שבו נוכל לחלוק מחשבות עם אנשים שנתקלים באותו סוג של דילמות והתלבטויות. וגם אם אנחנו מיעוט - זה לא אומר שאין לנו על מה לדבר.

missB

New member
באמת?

כלומר עובד במשרד גם הוא מתלבט בשאלות כגון: - איך לשמור על מסגרת שעות עבודה קבועות כשאין שום מסגרת מחייבת מלבד הרצון שלי? - איך לא לעשות עבודות בית תוך כדי העבודה ולהיפך? - איך לא להתפתות לעבוד במשך 24 שעות ו-7 ימים בשבוע - כי אתה הרי נמצא בעבודה/בית כל הזמן? - איך להסתדר עם זה שלא רואים אנשים? - איזה הוצאות ביתיות מוכרות לצרכי מס ואיזה לא? - איך להסביר לאנשים שעובד מהבית משמעו עובד ולא פנוי לכל דבר שמתחשק להם? ואלה סתם דוגמאות ראשוניות שקופצות לי לראש. שורה תחתונה - יש כאן אנשים שחושבים שיש להם צורך בפורום מיוחד לדון בבעיות המיוחדות להם. אם אתה חושב שהפורום מיותר - אתה לא חייב לבקר פה.

י יעל י

New member
מסכימה לחלוטין

ישנם מאפיינים ייחודיים לעבודה בבית, ששונים במהותם מעבודה מחוץ לבית. לא רק ההבדלים שבין עצמאי לשכיר, אלא בנוסף לכך גם מקום העבודה מהבית לעומת מקום עבודה בחוץ שמעלה שאלות שאלו שיוצאים לעבודה מדי יום לא נתקלים בהן ולא יכולים להבין במה מדובר. וכמו שאני רואה את זה, הפורום הזה הוא פורום שתופס נישה מסויימת ומנסה להיות מקום מפגש לאלו שבחרו בדרך הייחודית הזאת. לדעתי ככל שהפורום קטן יותר, הוא יכול לתת ביטוי לכל מי שמצטרף אליו והוא גם ימשוך אנשים שזקוקים בדיוק למפגש הזה עם אחרים שעובדים מהבית, ולא עם עובדים באופן כללי. יעל

הדילמות והאילוצים שונים מאוד

יש הבדל ניכר בין האנשים העובדים מהבית לבין אלו המשוטטים בדרכים או עובדים מהמשרד

b e ll

New member
יש עוד עניין פעוט "ולא חשוב"

איני רוצה להיות חלק מכולם, נוח לי מאוד להיות בקבוצה קטנה ולחלוק את מחשבותיי עם אלה שדומים לי במצבי. ורק שתדע, אם ברצונך לקבל הרבה תגובות, הודעה פחות פרובוקטיבית תצלח יותר.

למעלה