שאלה לכל מתנגדי המלחמה בעירק

שאלה לכל מתנגדי המלחמה בעירק

האם היתם מתנגדים למלחמה בצורה כלכך נלהבת אם היתה זו אירן שפולשת לעירק ולא ארה"ב? האם זה נכון שאם היה עימות בין שתי מדינות ערביות זה לא היה מדגדג לכם? נראה לי שכל ההתנגדות למלחמה הזו נובעת מאיזשהיא הערצה עיוורת לערבים באשר הם ושנאה טוטאלית לאמריקאים.

idoz

New member
הם רוצים להיות אירופאים

וכמו שהמשפט הידוע אומר "ברומא התנהג כרומאי" (למרות שאנחנו לא ב"רומא" הם מנסים להפוך אותנו ל"רומא"). מנסים להביא "תרבות" כביכול.

אישית, אני כן תומכת בהפלת המשטר

העיראקי, אבל דיי מתנגדת למלחמה הזו, פשוט בגלל הדרך בה היא נעשת, והעובדה שהיא לא משרתת את המטרה (הפסקת האיום על ישראל, ו"שחרור" העם העיראקי). ארה"ב נכנסת למלחמה הזו כמו בוקר במערב הפרוע, כאילו להשליט סדר. היא חושבת שהיא היחידה שיודעת מה טוב לעולם ושכולם טועים. דוגמא לכך היא שגם אזרחים עיראקים רבים מהשורה נלחמים בצבאה - למען השלטון העיראקי הקיים. היא נכנסה למלחמה לשם מלחמה - לא לשם "גאולת העם העיראקי מהרודן סאדאם". היא איננה אומרת מה התכנון ליום שאחרי. ממשל צבאי? דמוקרטיה? עוד רודן? היא גם לא חושבת על כך כלל:
ממשל צבאי הוא לא יותר טוב ממה שיש שם היום. ממשל אמריקני שלא מכיר את הלך הרוח שלן העם העיראקי, אתך צרכיו וכו'. ממשל שחושב על האינטרסים של ארה"ב בלבד. שיגרום לכך שעיראק תיראה בדיוק כמו מדינות העולם השלישי שבהן דריסת רגל נרחבת של ארה"ב. ממשל שעם או בלי כוונה תחילה יעשוק את אוצרות הטבע של עיראק וישעבד אותה ואת כלכלתה לארה"ב ה"נאורה".
דמוקרטיה? בלתי אפשרי. למה? כי ע"מ לבסס דמוקרטיה יציבה חייבים שתהיה תרבות פוליטית-דמוקרטית, מה שאין לעם העיראקי, בנוסף לכך שאין לו אמון ב"מייסדי הדמו' העיראקית" קרי - האמריקנים. לא צריך להיות גאון גדול ע"מ לדעת שממשל דמו' לא יקום שם, אלא דיקטטורה נוספת שתעלה בדרך דמוקרטית - די בלקרוא ספר היסטוריה. מה שמשאיר לנו את האופציה של עוד דיקטטורה. אז מה עשינו? כלום. החלפנו רודן ברודן. האם לשם כך צריכים למות עשרות אלפי בני אדם? האם בשביל זה צריך להשאיר צלקות שבי ומלחמה באמריקאים ובריטים בני 18? דעתי היא שלא. ושוב, צריך לשנות שם את המשטר, אבל הרצון הזה חייב לבוא מהעם העיראקי עצמו.

idoz

New member
בעירק יש משהו שאין במדינות אחרות

יש בה שוויון זכויות בין נשים וגברים. לא ממש שואלים אותו אם הוא רוצה הוא לא, פשוט נכנסים בו מספיק חזק עד שהוא יבין שזה מה שהוא רוצה.

גם לארה"ב יש נשק להשמדה המונית

וגם ארה"ב עשתה הרבה שטויות בהיסטוריה. למה לארה"ב מותר ולמדינות אחרות לא? פשוט מאוד: ארה"ב טוענת שהיא הטוב של העולם. מי קבע זאת? למה הם השוטרים של העולם? אני בעד הפלת המשטר אבל בכלל לא מחבב את ארה"ב האגואיסטית הימנית.

syair

New member
אירן ועירק

בערך אותן רמת כוחות. באה ארה"ב עם בריטניה ועם כל הנשק המתוחכם שלהם, והרי ידוע שהעירקים לא יכנעו. הצעקה נגד המלחמה היא בגלל אי השוויון בכוחות, המחיר הכבד שחפים מפשע ישלמו, והכל למטרה, שאף אחד לא בטוח מהי בכלל. עכשיו השאלה היא רק אם האמריקאים יתפסו את סדאם לפני שהלחץ מבית יהיה גדול מדי, וכבר כעת יש הפגנות בכל העולם נגד אמריקה.

Antropus

New member
אני כן

אבל אי אפשר לצפות הרבה ממדינות כמו אירן ועירק כך שהייתי מעדיף שמישהו ישפוך על כוחותיהם מים קרים (או נפאלם חם ע"ע כווית) כדי להרגיע את הרוחות. המקרה של אמריקה שונה - לא רק שהיא אימפריה דמוקרטית שמחויבת לדעת קהל, אלא שהיא היחידה שיכולה להיות שוטר עולמי ולכן עליה להיות קדושה יותר מאפיפיור. אני לא רוצה בשוטר רע.

למעלה