שאלה לכם, בעלי חכמת ונסיון החיים

ארכאי

New member
שאלה לכם, בעלי חכמת ונסיון החיים

רציתי לשמוע מה דעתכם בנושא שמעניין אותי. לכל אחד מאיתנו יש את הרגעים שהוא / היא מסתכלים אחורה על מה שעברו ולא עברו ועושים חשבון בינם לבין עצמם. כמי שעברו יותר ממני מבחינת שנות חיים, האם אתם מוצאים את עצמכם מצטערים שלא העזתם יותר ? האם אתם שמחים על דברים שעשיתם , שלא עשיתם ? ומה לגבי נושאים בעייתיים יותר ? דברים אסורים ? למשל פיתוי גדול שניתב בדרככם אבל היה עלול לסבך את חייכם או חיי הקרובים אליכם, האם אתם שמחים שעמדתם בפיתוי ולא "לקחתם הימור" או מצטערים על ש"פספסתם" , ולהיפך... האם בכלל אפשר לעשות השוואה כזו כשמביטים לאחור ולומר "מה נכון" ? אולי יצא לי קצת לא ברור אבל אשמח בכל זאת אם תספרו מרחשי לבכם והאם בכלל העבר הוא משהו שמתעסקים בו בצורה הזו שתיארתי, או שמסתכלים תמיד רק לעתיד ? תודה

maxima

New member
שלום לארכאי...........

אין טעם לבכות על חלב שנשפך כדאי ללמוד מטעויות העבר ולישם בהווה ולהסתכל קדימה בתקווה.

bimbo.

New member
ערב טוב ארכאי../images/Emo55.gif

השאלות שלך אינן פשוטות. ברור, שעם השנים השתנתה השקפת עולמנו, ואנו רואים את הדברים מנקודות מבט שונות. ישנם דברים שהיום אנחנו יודעים שלא היינו צריכים לעשות, אבל בגיל מוקדם יותר, זה היה המתאים ביותר לעשות. פיתויים קיימים תמיד, ולעמוד בפיתויים זה כבר עניין של אופי. קשה להצטער על "פספוסים", כי איננו יודעים גם היום איזה ממד היו מקבלים החיים שלנו אם לא היינו עומדים בפיתוי. ואם לא עמדנו בפיתוי, קשה לומר אם עשינו טוב או רע, כי כל דבר הוא לגופו של עניין, ואי אפשר לומר במלים כלליות "פיתויים". לא בחינם אומרים, שבסביבות גיל 40 מתחילים מחדש. כלומר, אם ישנם דברים שאתה רוצה לעשות ועדיין לא עשית (לימודים, עבודה, שינוי מצב אישי), זה הזמן. אני לא בטוחה שזה נכון, בעיקר בנושא האישי. אבל שוב, הכל לגופו של עניין. בכל מקרה, תמיד טוב להביט קדימה, ולא חשוב הגיל. לא לבכות ולהצטער על דברים שיכלו להיעשות ולא נעשו, אלא לשפר במידת האפשר את היש. אני מקווה שהובנתי, ואשמח לשמוע ממך שוב. שנה טובה

bimbo.

New member
עוד משהו...

אני מבינה שאתה עומד בפני הכרעה כלשהי ומתלבט בה. אם תרצה לשתף אותנו, יש לנו כאן כתפיים רחבות שאפשר להשען עליהן, ונשמח לעזור (אם אפשר). בכל מקרה -

השאלות שלך מעוררות אצלי שאלות

אחרות.... כמו לדוגמה.. מה הייתם אוכלים לארוחת ערב? או לאן כדאי לנסוע? וכו' הרי לכל שאלה תוכל לקבל הרבה הבטים, כל אחד וזוית ראיה שלו כל אחד ונסיון חיים שלו, כל אחד ומבנה האישיות שלו. מה שנכון לאחד לא בהכרח נכון לשני. במהלך החיים, נדמה לי, ואני רוצה להיות זהירה, שכל אחד מאיתנו או לפחות רובינו פיספסנו משהו, התפתינו למשהו, הצטערנו שלא עשינו משהו וכך הלאה. תחושתי היא שאתה עומד לפני איזשהו פיתוי, כנראה משמעותי, כנראה בעל השלכות מכריעות כלפיך וכלפי הסביבה, ורק אתה יודע מה לעשות. אני רוצה לאחל לך שתדע לקבל החלטה נכונה, שכאשר תגיע לגילנו המופלג, לא תביט אחורה בזעם. ואם תחושתי לא נכונה, מחק את כל הפיסקה הקודמת. ובהזדמנות זו אני מבקשת לאחל לך ולכל החברים הנחמדים אשר בפורום שנה טובה וגמר חתימה טובה

maxima

New member
באה....את עוקבת אחרי???../images/Emo8.gif

מה את אושה כאן???.....

לייציק

New member
ערב טוב לך באה וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אגלה לך בסוד, שאני תמיד חשבתי, שהניק שלך מתאים לי יותר ... רק שאת תפסת אותו... היום, אחרי המפגש הנפלא, שהשאיר לי טעם של עוד, אני מקווה שאבוא, גם אבוא, לעיתים קרובות.....
וגם את מוזמנת עם כל ה
להצטרף אלינו יותר מאשר לפעמים ...

באה ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

איזה יופי שהגעת - נו מה את אומרת? טובים ונעימים השכנים הא? ממש כמו ב"דירה להשכיר" (

emmy5

New member
אני עם נסיון חיים ...

אבוד ,למה לי לבכות על מה שעשיתי ? אם את חושבת היום שאפשר לעשות אחרת ,יהיה יותר טוב , אז תעשו ...אם עשיתי כנראה שכחה היה צריך להיות שועלים אותי אם היתי מתקנת משהו? אני היתי מוכנה לעשות אותם שגיאות מחדש .... אני חושבת שאני מאוד מרוצה על הטוב ועל הרעה זאו זה

yaely2

New member
מנהל
../images/Emo23.gifברוכה הבאה לפעמים אלינו ../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה, כמה אנו שמחים שבאת מקווה שאצלנו תשני את הניק ל"באה לתמיד" אוהבים אותך יעלי

../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gifלכל מברכי

אכן נעים השכנים ונעימה האוירה. ואשתדל להגיע לכאן לתמיד, לפעמים
. תודה לחונה על שהסבה את התשומי שלי לפורום הזה. שיהיה לנו יום נעים להתראות.

אז ככה......

בארבעת העשורים הראשונים לחיי הייתי כל הזמן בעשייה ובחיפושים. התפתחתי ותוך כדי עשיתי טעויות - ואחר כך "אכלתי" את הלב בגינן, ודי הרבה רדפתי אחרי הזנב שלי, מגיל 40 נכנסו חיי למסלול רגוע יותר, הבנתי שלא אכבוש את האברסט, למדתי לאהוב את עצמי, לסלוח לעצמי ולא לעסוק ב"אילו" אלא לקבל ולשמוח במה שיש, וזה לא שאיבדתי את התנופה והאמביציה - אלא שהכל נעשה ברגועעעע. הסתכלתי בכרטיסך, אתה רק בן 33- כל החיים לפניך, תתרכז בעשיה ואל תפחד מטעויות, רק מי שלא עושה לא טועה ב-ה-צ-ל-ח-ה!

ארכאי

New member
תודה לכולכם

ממגוון התשובות למדתי שאין תשובה אחת ברורה. זה רק מחזק אצלי את התחושה שאדם צריך להיות שלם עם עצמו ומעשיו. (וזה עדיין לא עוזר לי "לסדר" את המשוואה של מה בין האדם לסביבתו ומה קורה כשמעשיו של האדם עומדים בקונפליקט עם מה שהסביבה מצפה ממנו). יש לי חומר למחשבה ליום כיפור ... ותודה, אני רואה ששאלתי במקום הנכון

bimbo.

New member
ארכאי יקר...

אני מבינה שיש לך בעיה עם הסביבה. חשןב שתהיה נאמן לעצמך, כמובן מבלי לפגוע באחרים. במקרים רבים, ציפיות הסביבה משנות את החלטתו של אדם, וגורמות לו להיות בקונפליקט עם עצמו, וזה הרבה יותר גרוע. כמו שאמרת, עליך להיות שלם עם עצמך.

מנורה

New member
בוקר טוב וכמה טוב שלמדת ויש לך

ומר למחשבה. פעם לא היה את מי לשאול ובמי להתיעץ הייתי עושה מה שאני חושבת לנכון באותו זמן ולוקחת אחריות על מעשי. לפעמים מצטערת על דברים שהחמצתי בעבר אבל לא שקועה בהם בוואדי שחושבת על העתיד אבל לא שרויה בו אני בוחרת לחיות את ההווה ולהיות מאושרת בו כי העבר הוא מתנת ההוה ואין יקר ממנה. לעולם לא תעמוד בציפיות של האחרים כי רמת הציפיות של כל אחד שונה אתה צריך להיות שלם עם מעשיך ובציפיות מעצמך ככל תעריך את עצמך יותר גם הסביבה תקבל אותך בהתאם. מצאתי קטע שכתב אלמוני: הכל זורם אל השונה והשונה אל השונה ממנו. מה שהיה לא ישוב עוד ומה שיהיה לא היה מעולם. גם טיפת מים לא תשווה לרעותה ולא לחיצת יד. גם נאיבים יקיצו אל אהבה אחרת. לא תשוב אותה שמש לזרוח ולא אותו נחל לזרום ואותה רוח לנשוב. נקל להחזיר בתולים מלחזור חוויה שחלפה. יש המכוון את לבו אל רגע של אושר שחלף את הרגע ההוא לא יחזיר אך את הרגע הזה יאבד. אם יש משהוא שעבורו הייתי רוצה להחזיר את הגלגל אחורה - להגיד לאבי פעם נוספת שאני אוהבת אותו לפני שהלך לעולמו. גמר חתימה טובה ובהצלחה.

למעלה