שאלה ללא-יולדים האקולוגים

gertrude

New member
שאלה ללא-יולדים האקולוגים

מה דעתכם על תרומת איברים (שלכם, לא באופן כללי) במקרה שחלילה תמותו בטרם עת?

prizman

New member
ואם נמות בעת?

מבחינתי, כל איבר שלי שיוכל לעזור לאחר לאחר מותי, ייתרם בברכה. אם תשאלי מדוע מאחר ולא ממש אכפת לי מהדורות הבאים, התשובה הפשוטה היא שאם אפשר לעזור למישהו אז למה לא.

quatso

New member
חבר באד"י

אבל לא כל כך הבנתי את ההקשרים של השאלה. בכל מקרה גם בעודי בחיים אני מוכן לתרום איברים :)

gertrude

New member
הקשר

הקשר הוא, שניתן לראות את השתלות האיברים גם כדרך להארכת חיים מלאכותית, מנוגדת לחלוטין לדרך של הטבע לווסת את אוכלוסיתו. השתלות הן דרך להארכת חיים של בני אדם ולכן עשויות לעמוד בסתירה לשאיפתו של אדם לצמצם את אוכלוסיית העולם. רבים מתארים תרומות והשתלות כדרך שלהם "לתת חיים", מה שאינו רחוק מאד מלידה, במובן מסוים ומסויג מאד. (אגב, גם אני חברה באד"י והטיעון האקולוגי אינו בראש רשימת הסיבות שבשלן איני רוצה ללדת, אך בזמנו, כשהתלבטתי אם להצטרף לאד"י, הרהרתי גם בעניין הזה).

טיעון מעניין,

לא חשבתי על זה בצורה כזו, אבל עכשיו כשאת מעלה את זה...האמת היא שגם לא אכפת לי לתרום את גופי למדע, במיוחד אם זה יעזור להפחית את הניסויים בבע"ח(ל"א אם הרבה יעשו כמוני). אני גם חברה בא"די

quatso

New member
רואה בנאדם נופל

עוזר לו לקום. ההשתלות יכולות לעזור לכל מיני סוגי אנשים (גם לאנשים שלא רוצים ללדת) ובכל מיני סוגים של מקרים. רב המומים להערכתי לא באים מהטבע אלא מהאדם ותוצריו. מה שיעשה אותו בנאדם עם אותם איברים? על זה אין לי שליטה אבל אני נותן אשראי. סמכי על הטבע שבבא הזמן הוא ידע לדלל את האוכלוסיה כמו שהטבע יודע לעשות ולהערכתי זו תהיה מגיפה. אגב אני לא בעד הארכת חיים מלאכותית. וגם לי יש עוד סיבות מלבד אוקלוגיות להמנע מלהעמיד צאצאים. כל הסיבות אני חושב חוץ משנאת ילדים אותם אני דווקא מחבב לרב.

magicgirl1983

New member
אני לא מ"האקולוגים"

ואני רשומה באז"י... מסיבה אחת, אני הייתי רוצה שכשם שאני רשומה באד"י למען אחרים אחרים יהיו רשומים באד"י למעני באם אזדקק לכך פעם...טפו טפו טפו...

מאחר ואני שב ומצהיר כי אני לא כ"כ

מחבב את הגזע האנושי, אני אשמח לתרום אברים שישפרו איכות חיים (קרניות, עור וכ'ו), לא מצילי חיים. לא עשיתי את זה עדיין, כי זה ברשימת ה"פעם אני אעשה".

efroch99

New member
לי יש חששות אחרים בנושא

אולי זה פרנויה, אני פוחדת להבטיח את איברי, ובכך אולי לגרום לרופא המטפל בי לראות בי אופציה לחלקי חילוף. אין לי בעייה שאיברי באמת ייתרמו בסופו של דבר (להפך), אבל אני לא סומכת מספיק על הממסד ועל בתי החולים בארץ בשביל להצהיר דבר כזה מראש.

I s t a r

New member
דעתי עלתרומת איברים

חיובית ביותר. איני רואה השוואה בין הארכת או שיפור חיי אדם חולה ואיכותם לבין הבאת חיים חדשים. אבל אני גם לא "אקולוגית", אלא הולכת ע"פ צן המצפון והרצון הראשוני והכי בסיסי שלי. עם זאת, האקולוגיה היא נושא חשוב אולם לא מספיק בכדי לתת לאחרים שכבר נמצאים בחיים ועוברים את הגלגול שלהם ממש כאן ועכשיו- למות אם אפשר להצילם. לעומת את,התרבות חסרת מעצורים כמו שרואים במדינות עולם שלישי ובישראל- בהחלט מזיקה לאקולוגיה -וזו בעיה של כולנו -בעיקר של הדורות הבאים.

למעלה