שאלה ללומדי משפטים וחשבונאות או למי שמכיר מישהו מהם לעומק :)

שאלה ללומדי משפטים וחשבונאות או למי שמכיר מישהו מהם לעומק :)

שלום!

אני מעוניין ללמוד בשנה הבאה במסלול המובנה של משפטים כלכלה וחשבונאות בבר אילן.
יש בעיה קשה לדעתי למי שעומד בפני החלטה אם לבחור במסלול כזה או אחר ואינו מכיר מישהו שלומד את המסלול שבו הוא מעוניין, והיא שאין לו עם מי להתייעץ לקראת ההחלטה, ויש מידע חיוני שדווקא מי שלומד את המסלול ורק הוא יכול לתת.

מה שאני רציתי לשאול הוא בקשר למידת האינטנסיביות של התואר הזה, ובפרט למי שגר בדירת שותפים באזור האוניברסיטה וצריך לעשות קצת כסף לשכר דירה (בעזרת ההורים כמובן). האם אפשר לשלב עם הלו"ז השבועי 4 שעות של פר"ח או סחל"ב או שההשקעה הנדרשת היא רבה מדי?

אם מישהו שאכן לומד את המסלול (ובפרט אם בבר אילן) רואה את ההודעה הזו אודה לו מאד מאד אם ישלח לי הודעה בפרטי, ובכלל כל מי שמכיר מישהו שלומד את זה ויכול לשאול אותו אם זה בסדר שהמספר שלו יינתן לי, אז אשמח מאד!!

תודה לכל העוזרים, וכן לכל המזהים עם הקושי להיות סטודנט עצמאי במדינת ישראל.

B L I M P

New member
לא את זה ספציפית

אבל למדתי משפטים ומנעס בעברית בזמנו ועבדתי קרוב למשרה מלאה כי מימנתי (כמעט בעצמי) את המחיה ואת הלימודים. אפשרי? כן. כיף? פחות בשנה הראשונה, אח"כ זה נהיה סבבה.

מאיזו בחינה יותר קל בשנה הראשונה?

למה שיהיה יותר קל מהשנה השנייה והלאה? בגלל שמתרגלים ללימודים או בגלל שלומדים פחות שעות?
&nbsp
ולגבי מה שאמרת עליך אישית, זה נשמע לי מאד מוזר ממה שדיברתי עם מישהו שלומד משפטים וחשבונאות בעברית. איך את/ה מסביר/ה את זה? זה אומר שלחלק גדול מהשיעורים לא נכנסת? בקיצור, איך עשית את זה?!

natilousky

New member
חשבונאות שונה באופן מהותי ממנהל עסקים

אני עשיתי גם את זה וגם את זה (מוסמך מנהל עסקים) וכעת חשבונאות, וחשבונאות באופן מהותי גוזל יותר זמן מאשר מנהל עסקים.
&nbsp
לעניות דעתי, משפטים וחשבונאות זה השילוב הכי עמוס ומעיק שקיים למשלבי משפטים.

natilousky

New member
בהנחה ואתה מתכנן ללמוד בעברית

בשאר המוסדות אין לי מושג איך למה וכמה.

B L I M P

New member
החל מהשנה השניה

לומדים איך ללמוד. וגם אפשר לבנות את המערכת של עצמך. וכבר אין השוק של שנה א'. מנע"ס אכן פחות עמוס (ולדעתי גם יותר קל) מחשבונאות - מצד שני אתה שאלת על ארבע שעות בשבוע ואני מדברת על הרבה יותר.
&nbsp
אני לא כמעט ולא הברזתי משיעורים (היו שני קורסים שלא הייתי בהם ואולי פה ושם אם הייתי חולה). פשוט לומדים לתמרן, לומדים בצורה יעילה, עובדים בעבודה שאפשר ללמוד בה, ישנים פחות, לומדים הרבה בסופשים..

למעלה