שאלה ללקויי שמיעה

qazsxdcvf

New member
שאלה ללקויי שמיעה

בתור אנשים בוגרים סביבות ה18... אני רוצה לדעת מה ממש מפריע לכל אחד, אני מנסה כמה שלא להכליל ולהתייחס לכל אחד כבן אדם בפני עצמו ולא כאל לקוי שמיעה (אני מגדירה את זה כלא שומע טוב לא חירש או לקוי שמיעה כבעיה שאין ממש מה לעשות כי זה מולד (נכון..?)). הסיבה שאני פונה אליכם כי אני הכרתי לאחרונה (חבר של חברה) שהוא לא שומע טוב, עכשיו אני בטוחה שהוא מאוד נחמד הוא נראה ככה אבל אני פוחדת להגיד משהו לא במקום משהו שלא מתאים שיפגע בו, הוא שומע כל דבר שאני אומרת אבל אני מפחדת לעלות את זה(לדבר איתו על המכשיר שמיעה שלא יפגע) אני גם לא ממש רוצה לדבר על זה עם חברה שלי שהכירה בנינו קיצר אולי תגידו לי איך כן לגשת, ומה בחיים לא לעשות, תודה

אייני

New member
טוב, אני אמנם לא בן 18...

אבל אני כבר יכול להגיד לך שזה משהו מסויים אצל כל אחד... לי למשל, ממש לא מפריע שאנשים שואלים אותי על הלקות שמיעה שלי ואני אף מוכן להסביר על כך... אבל, יש ויש... פשוט תתיחס אליו כמו לאדם נורמלי לחלוטין וזהו, כי זה מה שהוא למעשה, הוא אדם נורמלי לחלוטין, שבמקרה שומע פחות טוב ממך. אני ממליץ לא לנסות לדבר איתו על הלקות שמיעה, משום שיש אנשים שממש מכחישים בכוח שהם לקויי שמיעה וכל זה, ומשתגעים אם אתה מתחיל לנסות לדבר על זה. נסה קודם לברר קצת עליו ולהתקרב אליו, לפני שתדבר איתו על נושא כזה אישי... ועצה אחת: אם בכל זאת תרצה לדבר איתו על הנושא, אל תקרא לו חרש, אלא אם הוא יגדיר את עצמו ככזה, כי יש אנשים שקצת משתגעים מזה...אם תעיף מבט בפורום, תבין למה אני מתכוון (וזה לא אישי)...אז הכי טוב זה לקרוא לו "לקוי שמיעה" (הגדרה המתאימה גם לחרש וגם לכבד שמיעה)... אז, כפי שאמרתי, תתיחס אליו כמו לאדם רגיל לחלוטין. ועצה אחרונה: אם הוא לא מבין משהו שאמרת ואתה חוזר על זה כמה פעמים, נסה לדבר ברור יותר או להגיד את המשפט במילים אחרות, במקום "להיכנע"...זה פשוט משגע אותי שאנשים אומרים לי משהו, ואחרי שלא הבנתי איזה פעמיים אומרים "לא חשוב"...

אבי 8

New member
תגובה

שלום לך, אם הבחור היה לקוי ראייה ומרכיב משקפיים או עדשות מגע החששות שלך היו זהות? כמו שיש לקויי ראיה אז יש גם לקויי שמיעה וזה לא כל כך נורא (בעיניי לפחות). אני לא יודע בדיוק מהי רמת הליקוי של הבחור ואם הוא באמת שומע הכל אבל...אני אנסה לענות לך. מכשיר שמיעה לא מתקן את השמיעה כמו שמשקפיים מסדרים את הראייה,ולכן גם עם מכשיר צפויות לעיתים בעיות ולא תמיד שומעים, במיוחד במקומות רועשים. לכן השתדלי לשמור איתו על קשר עין כאשר את מדברת איתו. הוא חייב לראות את פנייך כשאת מדברת. דברי בקול רגיל. אל תלחשי ואל תצעקי(אותי זה מעצבן!) ולא לדבר איתו מרחוק או בחושך. אני לא מבין מדוע את חוששת לדבר איתו כל כך? דברי איתו על המכשיר ועל הליקוי בכלל. בררי את הנקודות שמפריעות לו אחת ולתמיד שלא יהיו בעיות בעתיד.אני בטוח שהוא יבהיר לך את הנושא בעדינות ובסבר פנים יפות (הרי הוא מרכיב מכשיר,ולא מנסה להסתיר את הליקוי ואת בטח לא הראשונה ששואלת). הרבה אנשים לקויי שמיעה מפצים על מגבלה זו בפיתוח חושים מיוחדים ותשומת לב לניואנסים בסביבתם- תכונות חשובות ונפלאות. אל תתעסקי עם חששותייך יותר מידי. הבחור לא פחות טוב,אם לא יותר טוב, מאנשים אחרים. זהו עניין שולי. אם הקשר יצליח, הדבר הכי חשוב שעלייך להקפיד לטובתו ( ובמיוחד הוא צריך להקפיד) הוא להמנע מחשיפה לרעש בכל מחיר. לבחור אין יותר רזרבות לשמיעה. כל חשיפה לרעש תחמיר את הליקוי ועלולים להופיע סימפטומים יותר קשים מירידה בשמיעה-דבר שיגרום לבעיות בקשר. לתשומת ליבך ומקווה שעזרתי אבי

qazsxdcvf

New member
תודה על התגובות,

איך אבל לפנות לנושא הזה מבלי לפגוע בו אני לא רוצה שיצא מצב שאני אבוא אליו ויגיד לו משהו שיפגע בו ואז הוא יסתגר אליו..

המרחפת

New member
מדוע את רוצה לפנות לנושא כל כך מהר?

אם את אכן רוצה לפתח איתו יחסי ידידות, דברי איתו קודם על דברים שאיתם את מדברת גם עם חברים שלך. תכירי אותו דרך נושאים אחרים (תחביבים, תעסוקה, מקצוע שנוא בבית הספר). כך תכירי אותו, תלמדי מה התגובות שלו לנושאים שונים ותדעי איך לשאול את השאלה שאת רוצה. אמנם זה דבר גדול מאד, אבל מחקרים מראים שרבים מלקויי השמיעה אינם מגדירים את עצמם דרך הליקויי. אדם יראה עצמו, לדוגמה, כבן, ישראלי, תיכוניסט, אמן ורק אחרי זה כלקויי שמיעה. זה לא חייב להיות נושא השיחה הראשון, וזה די נוח שאנשים מתחילים שיחה מנושאים אחרים. לא להתעלם ולא להכחיש את הליקוי- אבל גם לא להתייחס אליו כמרכזי באישיות.

Catty

New member
../images/Emo45.gif מסכימה

אגב, אינני מכירה אנשים שישנה להם בעיה כלשהי לדבר על הלקות. הצעתי היא שתשאלי אותו פרט אחד או שניים על לקות שמיעתו ותראי איך הוא מגיב. אם הוא מראה חוסר רצון לדון בעניין, סבבה, יש מלא תחומים אחרים. ואם הוא אינו חסר בטחון ועונה לך בלי הסתייגות על שאלותיך - שאלי כל דבר. בהצלחה
. ספרי איך מתקדם.

qazsxdcvf

New member
אני לא חושבת ככה

תראי לכל בן אדם יש איזה שהיא לקות מסויימת , אף אחד לא מושלם נגיד וניקח דוגמא היפוטתית ואני לא רואה כמעט כלום בלי משקפיים והמשקפיים שלי הם נראות טוב. עכשיו הנושא בתוך תוכי ממש מפריע לי (כי אני תלויה במשקפיים בלעדיהן אני כמעט עיוורת וזה דבר שקשה לקבל אותו בחברה) ומישהו בא ושואל אותי מה מספר שלי במשקפיים בכדי לנסות להיות "בסדר" עם הקטע של המשקפיים אני אומרת 6 בכל צד אם איזה צילנדר מפוצץ ומוסיפה בלעדייהם אני כמעט לא רואה, ומפתחים שיחה על זה שכל שאלה הורגת אותי מבפנים כי אני לא רוצה שיתפסו אותי בתור "עיוורת ובתור תלוייה" ואני עונה וממש מפריע לי לענות והסיבה היחידה שאני עונה בשביל שלא יחשבו שמפריע לי לענות(מאוד מסובך..אני יודעת) כשאני לבד אני ניהית עצובה מזה כי מספיק פעם בשבוע שיוציאו לי על זה הערה ואני יפגע ויסתיר את זה. אני לא מאמינה שהייתי מנסה להסתיר את הקטע של המשקפיים אבל לידידות וידידים טובים שלי הייתי רוצה להסביר ולהגיד שזה מפריע לי. עכשיו שימי את במקום כמעט עיוורת - לקויית שמיעה במקום משקפים - המכשיר... אני לא יודעת איך הוא מרגיש כלפי זה ואולי הוא גם יקבל את זה כמו שאני חושבת שאני יקבל את המשקפים (אין לי משקפים דרך אגב) קיצור ממש מסובך לי ואני לא רוצה שהוא יהיה במצב שלי

Dawson girl

New member
אני לא חושבת שזה יהיה רציני כ''כ..

מקסימום אם את ממש חוששת להעליב אותו או משהו, תדברי על זה בעדינות. למרות שלא נראה לי שהסבירות שהוא ייפגע גבוהה.. בהצלחה

qazsxdcvf

New member
עוד מידע כללי

אממ אם יש לו אחים/אחיות הם גם בהכרח לקויים, ההורים שלו, הילדים שלו הכוונה אם זה עובר בגנים(אם כן מה הסבירות) אם לא (איך זה קורה)

עוד לא הסתלקת מהפורום הזה ../images/Emo18.gif

הפורום מתנהל יפה ואין לך מה לחפש כאן. אל תנסה להיכנס בדלת האחורית בהודעות של "בן 0" עם מספר משתמש 1000174 שקיבלת היום.

Dawson girl

New member
את כבר חושבת רחוק, הא? ../images/Emo3.gif

חחחחחח סתם סתם. אממ.. כמו שאמרו, יש ויש. "הכרח" אין בשום מקרה, ואם את רוצה לדעת ממש לעומק אז תתייעצי עם מומחה לגנטיקה.. אני מכירה זוג של הורים שהאם חירשת והאב לקוי שמיעה, ובכל זאת יש להם שלושה ילדים שומעים, ככה ש..

אייני

New member
בלתי אפשרי לדעת...

אם החירשות שלו נגרמה ממחלה, כמו דלקת קרום המוח, אז היא לא גנטית והסבירות שיהיו לו חרשים נוספים במשפחה נמוכה. אם יש לו חרשים במשפחה (אבא, אמא, אחים, בני דודים, ועוד). אבל רק אנשים שיש לו קשר דם איתם, ולא כל קרובי המשפחה..וגם אז, זה תלוי...יש חרשים, שנולדו להם ילדים שומעים...

qazsxdcvf

New member
יש מצב שהפוך?

כלומר שהוא נולד לקוי אבל ההורים שלו שומעים או חייב להיות אחד לקוי שמיעה. איזה דלקות יכלות לפרוץ ולמה (כיאלו למה שלי לא יפרוץ דלקת..)

אייני

New member
זה לא דלקות, זה מחלות...

ויש רבות ומגוונות...אני מכיר למשל את דלקת קרום המוח. ואפשר גם לאבד שמיעה בעקבות הגיל, ואפשר גם לאבד שמיעה בעקבות מוזיקה חזקה מאוד שמושמעת הרבה זמן (בגלל זה כל הזמן מזהירים מפני כל הדיסקמנים האלה). אבל, אם אחד מההורים הוא חרש (או נשא של הגן הגורם לחירשות) וההורה השני אינו נשא של הגן המסויים הזה, אין הרבה סיכויים לילדים לק"ש. ולא חייבים שני הורים חרשים כדי שיהיה ילד לקוי שמיעה. ייתכן מקרה בו שני ההורים נשאים, אך לא חרשים, והילד הוא חרש. ייתכן מקרה בו שני ההורים הם חרשים, אך נשאים של גנים שונים הגורמים לחרשות, אך כל ילדיהם יצאו שומעים (והיו מקרים כאלה).

Catty

New member
בדיוק כמו שאמרת:

אף אחד לא מושלם.
קחי את זה באיזי, כולנו (כמעט?) תלויים במשהו, מי בכסף, מי במשקפיים, מי במכשיר שמיעה, מי בבגדים, מי בחברה, מי בהורים, מי בטבע... מקסימום, אל תדברי איתו על הנושא לעת עתה.

qazsxdcvf

New member
אני באמת יעשה מה שחשבתי מהתחלה

ידבר איתו כאילו כלום ואחרי מספיק זמן שאני יהיה פתוחה איתו והוא איתי אני ידבר על הנושא אממ בקשר להודעה הקודמת שלי אם זה תורשתי...

black_magic

New member
לא תמיד...

אנשים שנטועים עמוק בתוך הקהילה החרשת יגדירו את עצמם קודם כל כאדם חרש ואח"כ משהו אחר..ראיתי הרבה כאלוץ.. אך אותו האדם שהיא מדברת עליו..לא נראה לי שהוא חלק מהחברה הזאת.. אז פשוט לדבר איתו כרגיל..

למעלה