שאלה למאמינים שביננו:

עוד אחת

New member
שאלה למאמינים שביננו:

האם הגיהנום הוא נצחי? טוב, תנו לי להסביר לכם משהו: לכל מעשה רע יש ערך כלשהו. מי שמת ועשה מעשים רעים, נגיד, והולך לגהנום ומקבל על כל חטא וחטא סבל מסויים במשך זמן מה השווה לערך החטא שחטא, מה קורה לאחר שגמר לקבל את כל הסבל השווה לערך כל החטאים שחטא? הוא ימשיך להענש? והרי לחטא לא יכול להיות ערך אינסופי, וגם העונש על זה, שצריך להתאים לחטא, לא יכול להיות אינסופי. ואם הוא מתחרט?

אני אולי לא מאמינה, אבל-

אפשרי שהגיהנום הוא זמני, וכשהבנאדם מתחרט אז שמים אותו "לתקופת מבחן" על האדמה, זתומרת שהוא חוזר לחיים בתור מישהו אחר. ואז שופטים אותו, וחוזר חלילה. ועצם זה שאני פתוחה לאפשרות שיש אלוהים, רק ככה אפשר לדבר עליו.

pif

New member
לעוד אחת - דעתי / מאת עצמי.

ההתיחסות שלך לגיהנום אנושית מדי. עונש לא חייב להתאים את עצמו לחטא. המעבר לגיהנום (אם קיים כזה) מושתת על הסברה שלנידון כמות ערכית של חטאים שלא ראויים לסליחה. רוב האנשים בעולם, אם ברגע בו ימותו, יגלו כי אכן יש גיהנום, יתחרטו מיד, על כל עוול בכפם. גם על אותו היום, כשאמרו לאמם שתסתום.(למרות שצדקו נורא) אז מה?! אז בו ברגע, לסלוח להם על הכל??? את מבינה את כוונתי? יצרת מצב רווי ערכים אנושיים ושאלת איך צריך להגיב. זהו דיון היפוטתי, לא פילוסופי. לסיכום, וכאקט של פיוס. אם גיהנום הוא מקום שבו על המועמד לעמוד על טעותו, הרגע בו הוא יבין ויתחרט זהו מן הסתם הרגע בו יסים את שהותו שם. ובקיצור - הגיהנום הוא ניצחי, השהות בו איננה.

Nagini Potter

New member
אני מאמינה ש.....

כשהוא גמר לרצות את העונש, הוא נעלם מהעולם. ותאמין לי, הוא יישמח להיעלם. הגיהינום עצמו גם לא נצחי (כי אין כזה דבר נצחי) כי המין האנושי לא יישרוד פוראבר, (אם יקום מין אינטלגנטי אחר יהיה לו גיהינום אחר) יום אחד המין האנושי ייכחד, ואז, אחרי שכולם יגמרו לרצות את העונש שלהם, כבר לא צריך גיהינום, אז יאללה סוגרים את הבסטה והולכים הביתה! זה מה שאני מאמינה שהיה אם היה גיהינום, אבל אני לא מאמינה בגיהינום (למרות שאני מקווה שגן עדן וגיהינום קיימים) Nagini Potter

אוופסס

New member
חצי תשובה...

גם הגיהנום וגן גן עדן הם לא בדיוק עונש ושכר. זה תוצאה של מעשים שעשית במשך החיים. הגיהנום זה בעצם ריחוק מהקב"ה, שבעולם ההוא, זה הדבר המצער ביותר. (כי הרי אין גוף, אז לא שייך בכלל לתאר את זה כסבל גופני). לגבי החרטה, כל עוד אדם נמצא פה בעולם, הוא תמיד יכול לתקן את מעשיו. זה המשמעות של הבחירה החופשית- היכולת, כל עוד אתה חי, להשתנות ולתקן (או לקלקל) את עצמך.

עוד אחת

New member
אבל מי אמר ש בן-אדם יכול להשתנות

רק לפני מותו? למה צריך גוף גשמי בשביל זה? אם האדם רחוק מהקב"ה לתקופת זמן שמשתווה לערך החטאים שלו, כי לחטא לא יכול להיות ערך אינסופי, האם אחרי זה הוא יכול להיות שוב עם הקב"ה? מה מונע ממנו להשתנות כשאין לו גוף גשמי? ואם ה´ רוצה להעניש, האם לא מספיק לו לתת לבן-אדם רע עונש שמשתווה לערך כל החטאים שלו (כי לחטא לא יכול להיות ערך אינסופי) ואחר-כך לקבל אותו אליו שוב אם הוא מתחרט?

ELY

New member
קודם כל לפי דעתי...

צריך לזכור משפט אחד בעולם הזה: רשע וטוב לו צדיק ורע לו רשע לא מקבל את כל העונש בחייו, בגהנום הוא מקבל יותר!! צדיק לא מקבל את מה שמגיע לו בחייו בגן עדן הוא מקבל כגמולו!! וככה גם בגילגול הבא שלהם הם מקבלים כגמולם זהו לפי דעתי

elikbelik

New member
רבי נחמן מברסלב מבהיר בכתביו

כי אחרי ריצוי הגיהינם ארוך ככל שיהיה לא רק שהגיהינם נפסק אלא שאז מקבלים שכר על המעשים הטובים כלומר מתקרבים לכיוון של גן עדן....(לפחות על יהודים הוא כתב את זה) אני די משוכנע שלשאלך יש המון תשובות תלוי בדת ותלוי בגיהינם שהדת המסוימת מאמינה בו.....ובתוך הדתות יש פלגים וכתות עם פירושים שונים...גם ביהדות אנו מוצאים גישות סותרות לחלוטין בהקשר שכר ועונש בעולם הבא...כמו המובא במדרש שאברהם אבינו יושב בפתחו של גיהינם ולא נותן למי שנימול להכנס לשם......מה שאומר שאתה רק צריך לחתוך לעצמך את הערלה....כדי שלא להכנס לגיהינם..אז מובן שיש את פרשנויות החסידות והנסתר גם על המדרש הזה למשל שהכוונה היא לנשמרים מפגם הברית הוצאת זרע לבטלה...ואם אמשיך במובאות לעולם לא אסיים....

elikbelik

New member
סיידר

בדיוק העלית עוד אחת מהשאלות ההגיוניות שעולות כשקוראים את המאמר על אברהם אבינו מה שרק ממחיש את הסתירות הרבות שישנם אפילו ביהדות עצמה לגבי סוגיא זו.....היות שזו סוגיא שאינה נוגעת לדין הלכתי מעשי על כן היא לא נפסקה על פי דעה של רוב בשום שלב בהסטוריה כך שיש לה הרבה פטרונים....

elikbelik

New member
אם את כבר שואלת.......

אז זה אומר שלפי תורת הנסתר המאמר הספציפי דלעיל דן על גברים ובוודאי שאין זה מוציא את הנשים מלהיות כלולות בגן עדן וגיהינם.....לגבי מה שאמרת שמכניסים את האדם לגיהינם עד שהוא מתחרט.ובכן לפי היהדות עולם הבחירה הוא כאן אדם יכול עדיין לשוב בתשובה אפילו על ערש דווי אבל מרגע שנפח נשמתו אין לו בחירה ואז הגיהינם פשוט מזכך את נשמתו מהלכלוך שעוונותיו הדביקו עליה...ולפי שכבות הלכלוך כן תעצומות הענשים שמטרתם אינה עונש אלא זיכוך.....יש הרבה שלבים מסמרי שיער לפי היהדות מרגע המיתה (כולל המוות עצמו) והלאה...אני אישית ממש לא אוהב להתעסק בגיהינם ושות´ על כן מעדיף שלא לפרט...אני גם לא דתי כיום..כך שמסתבר שאיומי הגיהינם לא ממש משפיעים עלי בשלב זה בחיי....בתור חוזר בשאלה..אמנון יצחק נחשב למומחה בעניין.אם את רוצה הפחדות בטונות את רק צריכה לבקש ממיליון ואחד חסידיו שיתנו לך קלטות בנושא הגיהינם
......ואז כבר לא תצטרכי להגיע לשם.כי עצם המחשבה וההתעסקות בדברים המזוויעים האלה תהפוך את חייך כבר כאן למעין גיהינמצ´יק קטן
.........

למעלה