שאלה למאמינים

שאלה למאמינים

למה יסוד הדת הוא ה"אמונה" ולא ה"ידיעה"? למה "להאמין" בתורת משה שהוא נכון, דבר שהוא נכון מעבר לכל ספק זה דבר "שיודעים" ולא דבר שצריכים לסמוך על "אמונות" בלבד. אמונות יש הרבה, כל קבוצה בעולם "מאמין" בדברים אחרים, ועל "אמונה" לא ניתן להתווכח, נוצרי מאמין בנצרות, מוסלומי באיסלם וכו', גם רואים שבדרך כלל אנשים מאמינים במה שהם גדלו עליהם, לא רואים קבוצה גדולה של האיסלם שפיתום שינו את דעתם לאמת, וגם לא עשרות דתות אחרות, לעומת זאת המדע הוא בעיקר "ידיעה", דברים שהוכחו מעבר לכל ספק וזה גם כוחו, כל הקידמה בעולם עם כל הטכנולוגיה המדהימה יסודו הוא "בידיעה" ברורה של חוקי הטבע, אלפי שנים שהמדע היה בגדר "אמונה" בלבד המדע לא הוביל לשום מקום, "וכשהידיעה" המדעית החליף את "האמונות" הטפילות של כביכול המדע של חכמי יוון, חכמי מצרים, וחכמי התלמוד הכל התחיל להשתנות, גם רואים כשמדובר "בידיעה" כל קהילות העולם מכל הדתות וכל הזרמים מתאגדים סביב המדע, ובכל מה שקשור למה שהוכח אין כמעט עוררין. נקודה למחשבה "אמונה" או "ידיעה".

בת יפתח

New member
יודעים בלב .

" שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד " צרוף האותיות ייתן לנו את המילים : דע עד. (ועכשיו אני מקווה שאני אצליח להעביר את מחשבותיי למילים.) הידעה על קיום האל היא פנימית , ברגע שתרגיש את השכינה , אף אחד לא יוכל להפריך בעינייך את מציאות קיום האל. על אותו מישור אני יכולה לשאול אותך : איך אתה יודע שאתה קיים ? תוכיח לי שאתה לא איזה חתולה שחולמת עכשיו חלום שבו היא בן אדם. ואיך תוכיח לי את זה ? בא אדם חכם ואמר : "אני חושב משמע אני קיים" ניקח את זה צעד קדימה , אני מרגיש , משמע אני יודע שהאל קיים. זה בסיס הידיעה . מתוך הידיעה הזאת על האל שבא מתוכנו באה האמונה שדבריו גם נכונים ואמיתיים , ברגע שהם יוצרים אידיליה ומצב שבו ברגע שתגשים את כולו בעצם הגעת למושלם . לכן: א) התורה והדת , מושלמות . ב) החברה לא מושלמת, אף אדם איננו מושלם ולכן לא יכול להגיע לאידיליה במלואה . ( אלא אם הוא צדיק.) ג) אם תצליח להגשים את הפוטנציאל הטמון בך , ולהגיע קרוב ככל שתוכל לאידיאל שבתורה המושלמת , הגעת לגן עדן. הבנתו'ס?

תגובה

" שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד " וצירוף ש+ד יביא שד. וצירוף ש+א יביא אש. אז מה? וזה שאת מאמינה שהאל קיים, זה קיים בעינייך, אבל לא בעיני אחרים. לעומת זאת אתה כבן-אדם קיים הן בעינייך והן בעיני האחרים. בקשר לתורה והדת- מה עושה אותן מושלמות כ"כ? זה ברור שיש שם ליקויים, כמו שיש בכל מקום, ודבר יכול להיות פגם בעיני האחד, אך לא בעיני השני, כך שדבר לא מושלם. בני אדם רואים דברים מזוית ראייה שונה, כולל הדת. אני בטוח שאם תתעמקי בדת יותר תמצאי משהו שהוא לא לטעמך. בקשר לגן-עדן: אהא, כן, בטח. גן עדן עלי אדמות? במיוחד עם הפלשיתנאים מסביב. ולאדון יוחנן כוהן- מדעי יוון ומצריים אומנם התבססו על הנחות, אמונות אם תרצה, אבל הדברים שהיו בגדר הנחה בתחילת החקר הוכחו, וכך הפכו לעובדה. כמובן שישנן הנחות דאז שהוכחו כלא נכונות, או לא הוכחו כלל, ולכן בימינו אלו הם דברים שהמדע המודרני כמעט ולא מתייחס אליו.

בת יפתח

New member
אויש נו באמת ...

א)צרוף האותיות זה סתם משהו קטן. ב) תגדיר לי קיים. ניכנס עכשיו לוויכוח על פילוסופיה ? תוכיח לי שהאנשים סביבי גם כן קיימים, תוכיח שהם תופסים אותי במציאות להם, וגם תוכיח שמה שקורה עכשיו הוא לא חלום. אתה לא יכול. היהדות מושלמת , כל דבר שמבוסס על טוב ואהבה נטו הוא מושלם. לכן גם האל מושלם, והתורה היא ממנו. עכשיו אתה גם יכול להיכנס איתי לוויכוח של : מה זה טוב ? ושלא הכל מאהבה וכו. ואני אענה לך , הכל מאהבה , וברגע שמישהו מפר את ייחסי הגומלין שבין החוקים שמטרתם להביא אהבה , הוא בצם מקור לשנאה . וזה דיון מאוד ארוך עכשיו שאתה בחיים לא תבין כי אתה לא הרגשת . ( אז פשוט נעזוב אותו , כי לא נגיע ככה לשום מקום) חיפשתי הרבה בדת , ולא מצאתי שום דבר פגום. בגלל זה התקרבתי אליה יותר. ובקשר להנחות וההוכחות . בעיקרון אלה עדיין הנחות , ויש הרבה סברות וטענות שונות .( למשל בגאומטריה . לפי אויקלידס סכום הזוויות במשלוש הוא 180 מעלות . לפי בלובטשבסקי - פחות מ180 מעלות ואצל רימן - יותר מ180.) לכל אחד הנחה אחרת וכלן כל אחד הגיע למסקנה אחרת . ואל תשכח שכל זאת בהנחה שמשהו כאן באמת קיים, כי עדיין לא הגדרנו את הקיום ולטענתי אני עדיין ג'ירפה מכוכב לכת אחר שחולמת חלום.
שבת שלום!

כפי שאת אומרת

1 זה "אחד" נכון? אבל ככה זה גיים יכול להיות כל מספר אחר בעולם. העולם בנוי ממוסכמות חברתיות, שעליהם מתבסס הקטע של ה"קיים". ואלוהים, מה לעשות, נשאר בגדר "מאמין". עכשיו אפשר להכנס לויכוח בנוגע למוסכמות החברתיות, אבל למה לטרוח? אז עוזבים את הויכוחים האלו בצד, כי לא יתפתח מהם שום דבר.

בת יפתח

New member
צר לי לשמוע \ לקרוא

שאתה זורם עם המוסכמות החברתיות הזרות. ואני לא יודעת איך זה פרח מזכרוני אבל ע' וד' בפסוק הנ"ל הן אותיות רבתי , לכן הן גדולות מהרגיל גם בטקסט המקורי ( בתורה). אז אלה לא סתם שתי אותיות אקראיות ולכן יש להן משמעות מיחודת בצרופן יחד. לא הבנתי מה כתבת ב1 .

זרות?

רוב אוכלוסיית ישראל(רוב=יותר מ-50%) זורמת עם המוסכמות החברתיות האלו. מה גם שהמוסכמות האלו הם הכי הגיוניות שניתן למצוא, ותסכימי איתי שלהאמין במשהו שאינו בהכרח קיים הוא הגיוני במיוחד(לפחות בעיני אותם אנשים שלא מאמינים). מה זה אותיות רבתי? בקשר ל-1 כתבתי שאנחנו קוראים למספר הזה "אחד", אבל באותה מידה זה הרי יכול להיות כל מספר אחר בעולם. אפילו לא מספר. זאת הייתה תגובה לדברייך האלו: "ובקשר להנחות וההוכחות . בעיקרון אלה עדיין הנחות , ויש הרבה סברות וטענות שונות .( למשל בגאומטריה . לפי אויקלידס סכום הזוויות במשלוש הוא 180 מעלות . לפי בלובטשבסקי - פחות מ180 מעלות ואצל רימן - יותר מ180.) לכל אחד הנחה אחרת וכלן כל אחד הגיע למסקנה אחרת . ואל תשכח שכל זאת בהנחה שמשהו כאן באמת קיים, כי עדיין לא הגדרנו את הקיום ולטענתי אני עדיין ג'ירפה מכוכב לכת אחר שחולמת חלום." בעזרת הדוגמא של 1, אני טענתי כתגובה שאין דבר אחד בעולם שהוא בהכרח נכון או קיים, ולכן באות המוסכמות החברתיות.

אמה101

New member
לא הבנתי

1) את אומרת שהידיעה שלך שאלוהים קיים נובעת מהאמונה (העיוורת, בעצם, כי אין לך שום הוכחות), אבל ברחבי העולם אנשים מאמינים בעשרות או מאות אלים שונים, אז מי אמר שרק בגלל שאת "יודעת" משהו זה אומר שהוא באמת נכון? מי אמר שהאל האמיתי הוא לא באמת אללה? או ווישנה? או פול מקרטני? יש כל כך הרבה אמונות, אבל משום שאף אחת מהן לא מבוססת על הוכחות וידיעה אמיתית, איך אפשר להחליט מי מביניהן היא ה"נכונה"? 2) מה הקשר של המילה "עד"? להפך, עד זה מישהו שראה משהו קורה. האם את ראית אי פעם משהו אלוהי קורה? ראית סנה בוער? ראית ים נחצה לשניים? איך מישהו יכול להיות עד? 3) בן אדם חכם, הידוע גם בשם דקארט, אמר "אני חושב משמע אני קיים", אבל ממש אין לי מושג איך "לקחת את זה צעד קדימה" והגעת לקביעה כי "אני מרגיש, משמע אני יודע שהאל קיים". ואם אני לוקחת סמי הזייה, ואני מרגישה שאני ציפור, האם זה אומר שאכן אני ציפור? ואם השכן מהקומה ממול מרגיש שבודהה הוא האלוהים, האם זה מהווה הוכחה שבודהה אכן קיים? 4) אהבה? טוב? בתנ"ך? איפה, בקטע שאלוהים מצווה על עם ישראל לטבוח בכל מי שאינו יהודי, כולל נשים, ילדים וצאן? או בקטע בו העונש על כל דבר קטן הוא מוות? או אולי כשאלוהים עינה את איוב רק כדי להוכיח נקודה לשטן? התורה שלנו אלימה ומלאה טבח ודם בדיוק כמו האיסלאם, ולמעשה, הנצרות הרבה יותר סלחנית ורכה מהיהדות.

דבר על התורה

זה ספר מעולה, אין מה להגיד. משלב קומדיה, פעולה, דרמה, מדע בדיוני/פנטזיה(והרבה) והרפתקאות. אולי הספר הכי טוב שקיים עלי אדמות. אבל לא יותר מזה.

בת יפתח

New member
לא הבנת אותי בגרוש.

1) יש לי הרבה הוכחות . זה שאת אטומה להן , זה לא אומר שהן לא כאן. למה אני יודעת שהאל הוא לא אללה ? כי האיסלאם מבוסס בצורה כזו או אחרת על היהדות ( משה הוא גם הנביא שלהם וכו') וכתוב במפורש בתורה , שהיא הבסיס , שאם יבוא "נביא" וישנה את החוקים והמנהגים מהתורה , הוא נביא שקר. אותו הדבר בקשר לשאר הדתות . פול מקראטני הוא לא האל מכיוון שברגע שתאמיני בו את תגבילי את עצמך מכל הבחינות , ותקיימי פולחן אדם ( בכלל לגבי הערצה .) היהדות לא מגבילה בשום דרך , אלא רק בדרכים פיזיות , דבר שמפתח את הנפש ומעלה אותה לדרגות גבוהות יותר. 2) אבותיי ראו ים נחצה ועמוד אש וכו'. הם היו עדים ועוד איך . גם אני הייתי עדה לניסים רבים גלויים\ לא גלויים. ראתי משהו אלוהי קורה ? אלפי פעמים בכל יום. היום למשל ראיתי פרפר מהמם , וגם השמיים היו כחולים במיחוחד בחלק מהיום, גם קמתי לקולו של תינוק צוחק. אם בא לך אני יכולה להרחיב על זה עוד הרבה , בקרוב. 3) שוב , אי אפשר להוכיח את קיום האל. אם מישהו לוקח סמי הזיה הוא בהשפעתם לכן זה לא תקף. לעומת זאת מי שמאמין בבודהה יכול להוכיח את מציאותו לעצמו בלבד. 4) אני אקצר ואומר לך שאת מוזמנת לפתוח את פרשת קדושים בתורה ולשטוף את העיניים , כל כך הרבה אהבה בכמה עמודים בחיים שלך לא ראית. לרצוח כל אדם שהוא אינו יהודי ?! מאיפה הקרצת את זה לעזאזל ? את מוכנה להפסיק לסלף דברים ? מקור ב'קשה. הנצרות הרבה יותר רכה מהיהדות , זה נכון , ובגלל זה היא לא תשרוד עוד הרבה שנים . ורכה לידיעתך זה גם " רצחת מישהו ? נו מילא, תעשה ווידוי קטן ומחול לך." וזה לא בהכרח טוב , זו פשוט דת שמתאימה להמונים ולחלשי אופי. הרבה תרבויות נחשבו בעבר ונחשבות גם היום ל"נאורות יותר" כביכול ובסופו של דבר הן אלה שמבצעות טבחים המוניים, הן קפיטליסטיות ודוגלות בעליונות הפרט על החברה.

אליצדק

New member
אפשר ללמדך בינה !../images/Emo42.gif

ישנו הבדל עקרוני בין הדת היהודית המבוססת על ידיעה במלוא מובן המילה לדתות אחרות המבוססות על אמונה בלבד. זה שישנו בורא לעולם שאנו חיים בו זו ידיעה ברורה שניתן להוכיח אותה בצורה הגיונית. (ואם תתעקשי אני מוכן לעשות זאת). אך קודם כל אמרי לי את: האם את טוענת שאלוקים קיים וברא את העולם או לא ? מה הגישה שלך בנידון ? בקשר לסעיף האחרון שבדברייך הייתי מציע לך לעיין בקישור המצורף. ויש עוד הרבה מה להוסיף עליו.

אליצדק

New member
יהדות לעומת מדע !!!../images/Emo42.gif

אמנם האמונה בדת בלדב קיימת היא אך היא נועדה לקטנים או לאנשים שלא זקוקים לידיעה ומסתפקים באמונה. אך דע לך שביהדות לעומת דתות אחרות ניתן ממש לדעת כי היא אמיתית ולא רק להאמין. לעומת זאת, השם "מדע" הוא מטעה משום שהמדע לא באמת "יודע" בצורה ברורה המדעבסך הכל משער: הסבר תופעות הטבע בנוי על תיאוריות והיפותזות (השערות). והרי דוגמה: עד לא מזמן המדע "ידע" שהחלקיק הקטן ביותר הוא האטום והיום הוא "יודע" שזה הקוורק. עד לא מזמן המדע ידע שהאור הוא גלים (אנרגיה) והיום הוא יודע שהאור הוא גם חלקיק בעת ובעונה אחת (דבר שאי-אפשר להבין בשכל). חוקי טבע רבים אחרים נסתרו ונפלו. למעשה הארעיות של תאוריות מדעיות הוא חלק מהמדע עצמו שגורס שכל תיאוריה נכונה עד שהיא נסתרת. משום שחוקי המדע הם השערות שעמדו עד היום בנסיון ותו לא. הרשה לי לצטט מדברי הוקינג "בקיצור תולדות הזמן (עמ' 19): "כל תאוריה פיזיקלית היא ארעית תמיד, במובן זה שהיא רק בגדר השערה: לעולם אי אפשר להוכיח אותה. אין זה משנה כמה פעמים יעלו תוצאות הניסויים בקנה אחד עם איזו תאוריה, לעולם איננו יכולים להיות בטוחים שתוצאות הניסוי הבא לא יפריכו את התאוריה. לעומת זאת, אפשר להפריך תיאוריה בכך שמוצאים אפילו תצפית יחידה, המנוגדת לניבויי התאוריה". אם-כן מה שכתבת ואני מצטט: "לעומת זאת המדע הוא בעיקר "ידיעה", דברים שהוכחו מעבר לכל ספק וזה גם כוחו, כל הקידמה בעולם עם כל הטכנולוגיה המדהימה יסודו הוא "בידיעה" ברורה של חוקי הטבע" -הוא דבר לא נכון ויש בזה גם מן הדמגוגיה. ועוד בעניין כתיבה בסגנון זה וכיצד לענות לה בקישור המצורף. שלא יהיה ספק אינני בא לזלזל במדע רק לתקן את הדברים הלא נכונים שנכתבו לעיל. וודאי שהמדע הועיל ויועיל עוד הרבה לחברה, אך עדיין הוא בנוי על תיאוריות בלבד ולא על ידיעות.

lala897

New member
../images/Emo151.gifכתוב ודע את ה' אלוקיך

בהחלט צריך דבר ראשון לדעת שה' הוא הבורא שהתורה אמיתית אבל גם להבין שיש דברים שהשכל שלנו מוגבל מלהבין אותו. החפץ חיים אמר במקום שהשכל נגמר מתחילה האמונה זאת אומרת קודם משתמשים בשכל לדעת ולהבין למה היהדות נכונה ואח"כ יש דברים שצריך להאמין בהם. בדיוק שמעתי היום משל שזה דומה לכוס וקנקן מלא מים אם נמלא את הכוס במים מהקנקן עד הסוף ואז ננסה למלא עוד הכוס לא תתמלא יותר כי הכוס מוגבלת- השכל שלנו מוגבל. אבל בקנקן עדין יש מים- ה' זו מציאות בלתי מוגבלת. אנו מידי מוגבלים כדי להבין את כל כסיבות וההנהגות. אבל בטח שצריך דבר ראשון לדעת בשכל וזו האמונה האמיתית.

למעלה