שאלה למאמנים

שאלה למאמנים

יש לי מתאמנת שמגלה חוסר בטחון בהתבטאות אישית מול אנשים הבא לידי ביטוי בתקיעות תוך כדי דיבור. לאחר שאלות מקיפות הבנו שזה קורה לה בעיקר כשהיא רוצה לחוות דעה, ולהוכיח את עצמה,להוכיח שהיא בסדר ושווה. יש לציין שהיא אתיופית ומאוד מעורה לתדמית שיש לאתיופים בציבור ולכן היא כ"כ רוצה להוכיח את עצמה ולהיות מקובלת. {יש לציין שהיא בחורה אינטלגנטית מאוד,עם אמביציה מאוד גבוהה} למי מכם יש איזשהוא רעיון איך אני עובדת איתה על בטחון עצמי הבא לידי ביטוי ביכולת התבטאות טובה מול אנשים. תודה רבה

Yin

New member
לבחור לא לומר

יש לי תחושה שהסיבה שחשוב לה לומר את דעתה קשורה לחוסר הבטחון שלה, בשילוב עם אמביציה זה יוצר שילוב קטלני. דעה שמגיעה מחוסר בטחון - מובעת בחוסר בטחון. ולכן התרגיל שאני נותן לה הוא - לבחור לא להביע את דעתי, מתוך עוצמה. אני לא אוהב את הביטוי "סייג לחוכמה..." רק במקרה זה, כתרגיל, אני מקבל אותו. עדי

תלתלית3

New member
מי אמר שאתיופי לא שווה ?

מאיפה היא חושבת שהיא לא בסדר או לא שווה ? עליך לחזק אותה דרך "היש" ולהוכיח לה שהיא שווה. אני חשה שיש פה עניין של אמונה מגבילה על העדה שלה ומכאן על עצמה. לצאת מן ההכללה אל הפרט. לחבר אותה אל עצמה, לאהבת עצמה. ב-NLP יש הרבה דרכים לחזק ולערער את האמונה. בהצלחה טליה

תחום חוסר הבטחון

הינו כללי ומשליך לגבי שאר התחומים בחיים. הייתי מתחיל לעבוד בתחום זה, כמובן שבהסכמת המאומנת. מנסיוני, העבודה בתחום זה תפתח עוד ועוד תחומים לעבודה ואימון. כשיעורי בית אני נותן למתאמן לרשום 15 פעולות/חוויות שיגבירו את בטחונו העצמי. אבל זה אני. אם יש לך רעיונות אחרים זה מעולה.

למעלה