שאלה למאמנים

7יעלה

New member
שאלה למאמנים

שלום לכל המאמנים , רציתי לשאול את דעתכם , היות ואני שוקלת לקחת מאמן אישי , כיצד אני יכולה לדעת שלא נפלתי לשרלטן ?? היות והתחום הוא די חדש מעבר לאינטואיציה שלי , מה יכול לעזור ??

האינטואיציה שלך היא כלי מצויין

מלבד זאת את כבר תוכלי לראות אם את מתקדמת לכיוון המטרות שלך או לא. אם לא, חפשי לך מאמן אחר. זה עדיין לא אומר שפגשת שרלטן, אלא שלא השגת את המטרות שלך בעזרת המאמן הראשון. גם זה קורה
. יש הרבה הבדלי סגנון בין מאמנים ולא כל מאמן מתאים לכל לקוח. ובענייני שרלטנים - שרלטן אינו רואה עצמו ככזה, כך שלא תוכלי לקבל על כך מידע
. מעבר לזה, מעניין כיצד מגדירים אנשים "שרלטן". לפי המילון ההגדרה היא: נוכל, רמאי, מתעתע, חסר אחריות, סלפן, טיפוס מפוקפק. מכל הכינויים המופלאים הללו אני הייתי רואה שרלטנות בתחום האימון כחוסר אחריות, תיעתוע וסלפנות. קשה לי להאמין שמישהו נכנס לעיסוק כדי להיות נוכל, רמאי או טיפוס מפוקפק בכוונה תחילה. אז אולי גם זה סוג של קנה מידה - אם יש לך אבחנה ברורה ועובדתית שהמאמן מסלף דברים, לא ברור במופגן או חסר אחריות, פגשת שרלטן. בברכה,

כמו כל בעל מקצוע אחר

יש דרכים לברר על בעל מקצוע - 1. לבקש המלצות ולשוחח עם אנשים שהיו באימון 2. לברר איתו היכן למד. מה היה אורך ההכשרה (חשוב לשים לב לאורך ההכשרה מעבר למקום הלימוד. יש המון (המון...המון...) בתי ספר לאימון, חלקם מכשירים מאמנים ב חודש או חודשיים לכן, גם שם בית הספר וגם אורך הלימודים) 3. הוותק שלו במקצוע - אם מישהו נמצא מספיק זמן בעיסוק הזה יש להניח שהוא מעט יותר מאשר שרלטן 4. ...האינטואיציה. לא לשכוח אותה. כל בעל מקצוע שרלטן יכול לגרום לנזק אנחנו מפתחים חושים חדים ותרים אחרי כל אינפורמציה שתתןלנו אינדיקציה אחרת. בכל מקרה, בהצלחה ענת

hayapollak

New member
שימוש באינטואיציה זה דבר נכון

את יכולה להגיע למאמן שלמד במקום מאד מכובד ויש לו המלצות טובות ובכל זאת לך הוא לא יתאים. מורה נהיגה שמתאים לאחד לא בהכרח מתאים לאחר, מדריך בחדר כושר מתאים לאחד ולא מתאים לאחר, העניין הוא שצריך להרגיש כימיה עם המאמן וצריך להרגיש שהמאמן מאמין בך, הולך איתך ומוקיר את הצדדים הטובים שבך (ואף מוצא בך כאלו שאולי לא ידעת עליהן...)

ובנוסף לכל מה שכבר נאמר

ראשית, כל הכבוד לך על כך על שאת בוחנת את האימון האישי כאפשרות עבור עצמך. שנית, ישנם מאמנים שנוהגים להציע אימון או שיחת היכרות או שילוב כזה או אחר של התנסות בחווית האימון שלהם - ללא התחייבות מצידך. התנסות כזו יכולה לאפשר לך "טעימה" של סגנון האימון היחודי של המאמן והתרשמות אינטואיטיבית יותר באשר לקשר בינכם. בנוסף, גם הנושא או הנושאים הספציפיים אותם היית רוצה לקדם באימון רלוונטים. ישנם מאמנים שונים שמתמחים ומנוסים בנישות שונות של אימון (זוגיות, קריירה, איכות חיים, יזמות, וכדו') וזה משתנה נוסף שאת אולי רוצה להכניס למערכת השיקולים שלך. שרלטן הוא מושג בעיני אולם תסמכי על עצמך, את תדעי אם מאמן עומד או לא עומד בציפיות שלך. בהצלחה.

לפנות למקור אמין בעינייך

שלום 7יעלה אם אחרי כל התשובות עדיין נשארת עם השאלה אני ממליץ לך לפנות לאחד מבתי הספר למאמנים שתבחרי ובמקרים מסויימים הם ידעו להפנות אותך למאמן על פי התאמה, אני מניח שהם לא ימליצו על משהו שאינו אמין בעינהם. אני אומר את זה ולו מהסיבה שכדאי ואפקטיבי למתאמן להכנס לאימון כשהוא מרגיש בטוח ולא מתוך בדיקה האם המאמן הוא שרלטן או לא, הפוקוס שלך לא יהיה באימון עצמו כי אם בבדיקת המאמן. בכל מקרה, תמיד דרושה בדיקה לאורך כל התהליך האם האימון עובד עבורך או לא, ויש מספיק סיבות כדי שזה יקרה גם ללא שרלטנות. הרבה בהצלחה וברכות על הרצון להשקיע בעצמך, בעיני להתאמן זה קודם כל לפרגן לעצמך.

המלצתי האישית היא

קודם כל להוציא את המילה שרלטן מהלקסיקון שלך. אני חושב שאפשר לבחור כמו שבוחרים בנקאי, או עובד חדש, או קבלן שיפוצים. כלומר, תיפגשי עם 3-5 מאמנים לשיחה. תראייני אותם לגבי השיטה שלהם וה"אני מאמין" שלהם. תתרשמי, ותבחרי את זה שנשמע הכי מתאים למה שאת מחפשת. אחרי 4-5 פגישות תשאלי את עצמך אם התהליך הוא בכיוון הנכון. והכי חשוב שלא תשכחי שמי שעושה את העבודה זה את. כלומר, מי שבאמת יכול להשפיע אם העבודה תצליח או לא - זה רק את. בהצלחה!

tlingit

New member
ברוך הבא זולל מישמישים ../images/Emo140.gif

יופי שאתה מצטרף אלינו לפורום
איזה כינוי משעשע בחרת לך
אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם אתה רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר קצת את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

למעלה