שאלה למבוגרים על ילדים.
עייפה.

Iris-1

New member
שאלה למבוגרים על ילדים. ../images/Emo2.gif עייפה.

לא הצלחתי לנסח טוב. הכוונה על ילדים מבוגרים מעל גיל 6. ושוב אני מפרטת וסליחה אפרת הלכה לישון אתמול בשעה 11 אחרי שלא ויתרה והמשיכה ולקרוא הארי פוטר עד שיצא לי הגרון מקריאות תכבי את האור. בבוקר כמובן שעכשיו רק לפני 5 דקות היא התעוררה והיא עייפה ולא מוכנה בכלל ללכת לבית ספר. לא אכפת לי להשאיר אותה יום בבית היא מעולה בלימודים והיא תשלים הכל מחר . זה לא העיקרון הזה. אלא עד מתי אני אכנע לה? למה אני לא מצליחה לקבוע שינת שינה איתה ושזה יעבוד? איך אצלכם? יש לכם טיפים מה עושים? תודה.

keren1

New member
Iris-1 קודם כל תשמחי שילדתך רוצה

ואוהבת לקרוא. גם אני לא הצלחתי להוריד את הארי פוטר. וקראתי בכל הזדמנות אפילו אם זאת היתה רק שורה. תני לה לסיים את הספר (אני בטוחה שזה יקרה מהר). ואז שבי ודברי איתה שאת וגם היא רגועות. היא ילדה גדולה ומבינה. אבל אל תשכחי לעודד אותה להמשיך לקרוא. לצערי היום ילדים שקוראים ספרים הם זן נכחד.

iris & ben

New member
keren צודקת..

גם אני בתור ילדה הייתי כזו וגם עכשיו...אצלנו 1:20 לפנות בוקר ואני עוד ערה..

Iris-1

New member
אני מאד מעודדת אותה לקרוא ובעצם

בכלל לא צריך..... היא קוראת בכל הזדמנות וזה לא רק הארי פוטר. אבל אכפת לי שזה בא על חשבון שעות שינה ואח"כ היא עייפה כל היום ואל מוצאת את עצמה ורבה עם כולם (המקרים בודדים אבל קורים). החלטתי גם להשאיר אותה היום בבית כיוון שהיא חולה אז לא אכפת לי היום. אבל מה אפשר לעשות בעתיד? אני רוצה שהיא תישן בלילה בשעה מסויימת וזה לא מצליח לי.

keren1

New member
זכור לי בתור ילדה שאמי לא

הרשתה לנו לראות את דאלאס (זוכרים את התקופה?) מה עשינו אמנם שכבנו במיטה אבל הצלחנו להטות את החלון בזוית שכזאת שבה הTV מהסלון השתקפה בה. ומה את חושבת שלא ראינו דאלאס. פואנה - שאם היא תרצה היא תשכב במיטה עם פנס כיס (אני עשיתי זאת) ותתחמן. אני לא חושבת שכדאי להגיע לשלב הזה. שוב ....תנסי להגיע איתה להסכמה ימי בי"ס הולכים לישון בשעה X שמקובלת על שניכן. תסכימו ביחד על השעה!! תפני אליה כאדם בוגר.

Iris-1

New member
אנחנו עושים את זה ו את חושבת שהיא

לא מתחמנת אותי. במקום לעשות שיעורים למשל אפילו שיש רק 2 תרגילים היא מסתירה ספרים מתחת לשמיכה ואיך שאני יוצאת מהחדר הופ הספר בחוץ וקוראים וזה לא חייב להיות דווקא הארי פוטר אלא ספר. אם אני כועסת ומורידה עליה את האחריות לשיעורים הם לא נעשים בכלל.

keren1

New member
גדול עלי... אין לי תשובה

ילדתי הגדולה היא רק בת 3.5 אולי תפני לפורום של הורים לילדים ביסודי, נ

Iris-1

New member
ניסיתי פניתי ונראה לי שנוציא נשק

מתחכם יותר. תודה בכל מקרה.

nonana

New member
איריס את מתארת את הילדה שלך

כאני קטנה. הייתי כילדה, תולעת ספרים כל יומיים בסיפריה החלפתי לא שני ספרים אלא לעיתים שלושה. קודם כל זה נפלא זה מפתח לה את אוצר המילים בצורה משמעותית. מפתח לה את הדימיון, ואת עומקה הפנימי. יש לי רעיון.
תבדקי בשבילה חוגים שקשורים לספרים וספרות. תשתתפי איתה בעולם הדימיוני שלה (חשוב מאד, אני והבת שלי כותבות ספרים).- אני כותבת היא מציירת. תעודדי אותה לכתוב- ספר או יומן (יעזור לה בעתיד לכתוב עבודות בביה"ס). זה מראה שהילדה שלך בעלת דימיון מפותח אל תנתקי לה את זה. מה שכן תגיעי איתה להסכם של הכל אפשרי אבל מטלות חייבים לעשות, לא בדרך של פקודה אלא בדיון ומשא ומתן עד שתגיעו להסכם שיהיה מקובל על שתיכן. ועל שתיכן לעמוד בה. אני חושבת שעם שיחה ודיון והסכם הכל יסתדר אבל חשוב מאד שתיהיי מעורבת בעולמה הדימיוני את לא יודעת כמה שזה נפלא. (אני בביה"ס הייתי מספרת הסיפורים בכיתה וכולם היו סביבי ושמעו את עולם הספרות והדימיון- עד היום אני אוהבת את זה).

nonana

New member
דבר נוסף אם היא רוצה יש לי

רשימת ספרים שאני ממליצה בחום רק תגידי איזה סוג ספרים היא אוהבת.

לאה_מ

New member
את בטוחה שזו אפרת? חשבתי שזה עומר..

גם עומר הולך לישון בסביבות 11 (תלוי בהארי פוטר או בכל ספר אחר שהוא קורא באותו רגע), וקם בסביבות 7 לבית הספר. מכיוון שהוא לא עושה בעיות בקימה בבוקר, אני ממש לא מתכוונת להתעמת איתו בנושא הזה. נכון שבהתחלה היה לי קשה עם הקונספט של הליכה לישון בשעה כל כך מאוחרת, אבל אחרי ששוחחתי איתו והגענו להסכמה שהקימה בבוקר היא באחריותו, ואחרי שנוכחתי לדעת שבעצם אין לו בעיה, אז באמת מה אכפת לי - שיקרא בערב לבריאות. אני זוכרת את עצמי בתור ילדה קוראת בריבוע של האור שפנס הרחוב היה משרטט על הרצפה בחדר שלי ושל אחי. גם אני לא זקוקה להרבה שעות שינה בלילה. אני מסתדרת מצויין עם 5 שעות שינה. אז מסתבר שהבן שלי דומה לי גם בזה. הוא יכול לישון 7 או 8 שעות בלילה, וזה לא פוגע בשום צורה בתפקוד שלו. אגב, אם הוא עייף, הוא יכול לישון בצהריים (מה שהוא בוחר לא לעשות, אבל אולי זה יהיה פתרון עבור אפרת). בקיצור, אני לא בעד קביעת שעות שינה לילדים גדולים. הגוף שלהם יודע לקבוע זאת יותר טוב מאיתנו. הטיפ שלי - אם יש לך ילדה קוראת - תשמחי שזה כך ותעודדי את זה. אל תנסי להגביל אותה.

למעלה