שאלה למבינות- אומרים שתינוקות לא

איולי

New member
שאלה למבינות- אומרים שתינוקות לא

רואים צבעים בהירים ובד"כ שמים להם בעגלה בחודש חודשיים הראשונים תמונות של צורות בשחור אדום לבן לי זה נראה נורא אני מאוד אוהבת את הפסטליים וכשאני מכינה מוביילים לתינוקות מצמר עדין עדין הם כן מתבוננים וממש אפשר לראות את התנועה של הגוף שלהם זורמת כמו תנועת המובייל מעניין אותי מה אתן חושבות/יודעות תודה

רצוי שכל סביבתו של התינוק תהיה

בצבעים עדינים ובהירים תנוקות בכלל לא צריכים תמונות-הם זקוקים לעטיפה, להיות מוגנים מרשמי חושים חזקים מדי.רצוי לחשוף אותם לאור בהדרגה ולכן אפשר לראות מעל מיטות של תינוקות שהוריהם מודעים לכך, שכבות של בדים עדינים ולעיתים חצי שקופים בגוונים עדינים המונחים על מקל שנמצא לאורך המיטה ומהווים כמו וילון שיוצר לתינוק מעטפת אפילו בתוך חלל חדרו אין לי מושג מאיפה הענין הזה עם האדום שחור לבן מה שברור לי זה שההתבוננות שלך היא הדבר הכי חשוב גם אם יש מי שייתן עצה

יאמה

New member
גם אני לא מבינה למה שמים תמונות

(לא משנה מאיזה צבע) סביב תינוק בן יומו. יש לזה זמן, כאשר התינוק גדל ומבטו מתחיל לחפש ולראות. עד אז, שיסתכל על אמו המניקה אותו, ועל פיות (אמיתיות, לא מלבד).

עלמה7

New member
זה בשביל שלא יהיה לו משעמם.

תינוק בן יומו רואה בערך כמוני בלי משקפיים. כלומר עד חמישה ס"מ ומשם והלאה - מטושטש. כששמים להם משהו קרוב בצבעים מנוגדים, הם רואים את זה מצויין, וזה מספק להם עניין וגירוי. בהיה בציצים של בחורות שמורה לגילאים מבוגרים יותר.

יאמה

New member
עלמה, לא הזכרתי ציצי ../images/Emo2.gif

ב"הסתכל על אמו" התכוונתי על פניה...כל השאר זה ויכוח שמתאים לפורום "ילדים בשאנטי" או משהו בסגנון.

anya2000

New member
ציצי לכל הגילאים

התינוק שלי כבר גדול (שנה וחודשיים) וכמו שביום הוולדו והוא ראה רק ציצי. שמתן לב שצבע הפטמה הוא כהה בהרבה משאר הציצי? וזה כדי שתינוק יידע איפה מקום אושרו (בדוק בניסיונות רבים:)

עלמה7

New member
../images/Emo6.gif

כתבת "אמו המניקה אותו", אז איך הוא יכול לראות לה את הפרצוף?
בכולופן, זה היה בצחוק.

יאמה

New member
כבר שכחת?

בהנקה, כמו גם אם מאכילים מבקבוק בתנוחת הנקה, התינוק מסתכל על פני אמו, והיא עליו. מחקרים כבר מצאו שהמרחק בין עיני התינוק לפניה של אמו (בתנוחת הנקה) הוא המרחק שתינוק בין יומו רואה.. יותר משלושים ומשהו ס"מ הוא אכן רואה כמוך וכמוני ללא המשקפיים.

מנסיוני, כאמא לשניים

זה לא נורא בכלל. לעידו ולרוני היה בעגלה ספרון בד דו צדדי- צד אחד שחור-לבן וצד שני צבעוני. עד גיל חודשיים בערך הם צפו בשחור לבן ואח"כ הפכתי את הכיוון לצבעוני (עידו כבר בלי הספרון בעגלה כי הוא כבר לא בעגלת אמבטיה) ניתן היה לראות שהם מרותקים לצורות. פשוט מרותקים. הניגודיות של הצבעים מושכת את העין ולפי מחקרים שהופיעו בתכנית בה צפיתי בערוץ המדע נטען כי כל תמונה שכזו בה הילד צופה פותחת נתיבים נוספים במוח שלו (דמייני לך עץ המכה שורשים בכל פעם שהילד צופה ומתרכז בצורות מורכבות), מצפייתי בילדי הפרטיים- יש להם עניין רב בתחילת חייהם בצורות ובצבעים הללו. גם משטח ההחתלה של עידו מרוצף (ראי תמונה) בתמונות כאלו, עד גיל חודשיים היה רק שחור-לבן-אדום, ובגיל חודשיים הפכתי את הכיוון לאותן התמונות אבל בצבע. הוא מרותק לצבעים. במיטה, בלול ועל השמיכה בסלון- מפוזרים לו אביזרים בצבעים רכים. ובנוגע לשורת הנושא שלך "שאלה למבינות"- כל אמא תטען שהיא מבינה מכיוון שהיא גידלה ילדים, אך מספר הדיעות בפורום יכול להיות בדיוק כמספר האמהות, כל אחת יכולה שתהיה לך דיעה שונה לגמרי מהאחרת...... עניין של גישות שונות, לא באמת של הבנה ברורה.

מנסיוני, כאמא לשניים

זה לא נורא בכלל. לעידו ולרוני היה בעגלה ספרון בד דו צדדי- צד אחד שחור-לבן וצד שני צבעוני. עד גיל חודשיים בערך הם צפו בשחור לבן ואח"כ הפכתי את הכיוון לצבעוני (עידו כבר בלי הספרון בעגלה כי הוא כבר לא בעגלת אמבטיה) ניתן היה לראות שהם מרותקים לצורות. פשוט מרותקים. הניגודיות של הצבעים מושכת את העין ולפי מחקרים שהופיעו בתכנית בה צפיתי בערוץ המדע נטען כי כל תמונה שכזו בה הילד צופה פותחת נתיבים נוספים במוח שלו (דמייני לך עץ המכה שורשים בכל פעם שהילד צופה ומתרכז בצורות מורכבות), מצפייתי בילדי הפרטיים- יש להם עניין רב בתחילת חייהם בצורות ובצבעים הללו. גם משטח ההחתלה של עידו מרוצף (ראי תמונה) בתמונות כאלו, עד גיל חודשיים היה רק שחור-לבן-אדום, ובגיל חודשיים הפכתי את הכיוון לאותן התמונות אבל בצבע. הוא מרותק לצבעים. במיטה, בלול ועל השמיכה בסלון- מפוזרים לו אביזרים בצבעים רכים. ובנוגע לשורת הנושא שלך "שאלה למבינות"- כל אמא תטען שהיא מבינה מכיוון שהיא גידלה ילדים, אך מספר הדיעות בפורום יכול להיות בדיוק כמספר האמהות, כל אחת יכולה שתהיה לך דיעה שונה לגמרי מהאחרת...... עניין של גישות שונות, לא באמת של הבנה ברורה.

איולי

New member
קשת תודה רבה! ושאלה- ניסית לשים

להם בהתחלה תמונות בצבעים רכים? כלומר, לא שחור לבן? ואם כן, האם הייתה תגובה?

מההתחלה יש גם בצבעים עזים וגם פסטלי

פסטליים. בעריסה, בלול ועל השמיכה שעל הרצפה- הרוב בצבעים פסטליים. בעגלה ובמשטח החתלה- צבעים עזים. בהתחלה העין שלהם נמשכה יותר לצבעים העזים. מכיוון שבמיטה ובלול רציתי שיישנו אז שם באמת היו הצבעים הרכים יותר. לא היתה תגובה מיוחדת לצבעים הרכים. אצל עידו, מכיוון שזה די קרוב, שמתי לב שחוץ מהצבעים העזים הוא אהב מאוד גם משטחי פסים, גם אם היו בצבעים רכים, העיקר שהיה קצת ניגוד בין הצבעים (על אותו העקרון של השחור לבן אדום), אם היה רואה משטחי פסים היה בוהה בהם המון...... עד עכשיו (גיל חמישה חודשים) יש צבע שמושך לו את העין במיידי וזה אדום על כל גווניו. יש לנו בבית תמונה עם הרבה בורדו, ואצל ההורים שלי יש גם תמונה עם הרבה בורדו. שתי התמונות האלו הן המאהבות שלו. הוא מדבר אליהן בלי הפסקה, ממש שר להן. אז מהנסיון שלי (לפחות עם עידו כי עם רוני אני הרבה פחות זוכרת) הוא אהב למן ההתחלה ניגודי צבעים (כמו במשטחי הפסים) וצבעים עזים.

מנסיוני, כאמא לשניים

md55

New member
נראה לי שתפוז מתעקש על אמירות

נכונות , קשת צודקת.

למעלה