שאלה למבינים בבודהיזם

שאלה למבינים בבודהיזם ../images/Emo13.gif

שלום כולם! במהלך שיטוטי ברשת, מצאתי גירסאות שונות לתפילה בודהיסטית מקסימה ביותר, ששמה הוא - May all beings be happy רציתי לדעת: מי הגה את התפילה לראשונה? איזו היא התפילה המקורית? ובכלל כל מידע בנוגע אליה ישמח אותי מאוד אני מצרף מספר גרסאות אינטרנטיות שמצאתי מכיוון שיש יותר משלוש, אני משרשר כמה דוגמאות גם כאן: הראשונה השניה יום מקסים אוהב ינון

כנראה שזה הדלאי לאמה עצמו

למרות שברשת מופצים מדי פעם קטעי תפילה שאני יודעת בוודאות שלא הוא כתב. באותה הזדמנות אחלוק עמך קטע יפהפה שאין לי ספק בזהות מחברו (הדלאי האמור) מתוך הספר "אתיקה למילניום החדש": לו אהיה, בכל עת, מעתה ועד עולם מגינם של חסרי המגן מורה-דרך למי שאיבדו את דרכם אנייה ליורדים בים גשר עבור הצולחים נהרות מפלט לשרויים בסכנה מנורה למי שאין להם אור מחסה לחסרים קורת-גג ומשרת לכל הנזקקים.

sravaka

New member
מדיטצית פיתוח חמלה

יש במסורות השונות בבודהיזם הרבה נוסחים ותירגומים שונים של מדיטציות ותפילות מהסוג הזה. הנוסח המוקדם ביותר המוכר לי הוא זה: The Sublime Attitudes שנמצא בטקסט Patisambhidamagga מהמאה ה-3 לפנה"ס (כנראה) ונכתב במקור בפאלי – השפה בה נכתבו הכתבים הבודהיסטים המוקדמים. וישנה גם המֶטַּה סוטרה שמיוחסת לבודהא גוטמה עצמו.

תודה לשניכם! ../images/Emo140.gif

כמו בכל ביקור כאן בפורום שוב החכמתי אני ממשיך לחפש :) :) :) יום מקסים ותודה על תשומת הלב אוהב ינון

למעלה