שאלה למבינים במשפט

שיר-לי_

New member
שאלה למבינים במשפט

אחי רכש דירה מפוארת,הוא עומד להינשא שאלתי היא האם ברגע שהוא מתחתן חצי מהדירה עוברת אוטומטית לאשתו העתידה לבוא? חשוב לציין שהוא רכש את הדירה מכספו שלו והדירה רשומה על שמו בלבד, מה קורה באם יתגרש?[הרי הכל יכול לקרות]האם חצי מהדירה הופכת אוטומטית להיות שלה?
 

igalgolan

New member
נישואין

על מנת לא להשאיר הנושא בספק עד לדיון משפטי בעתיד, רצוי לחתום על הסכם ממון המעגן את הסכמות הצדדים בצורה חוקית ומחייבת. יש לזכור שללא תלות בתשובה עכשוית השופט בעתיד יכול להחליט אחרת. יגאל גולן
 

Pini1

New member
נכון , אני מסכים. זה הרי ברור שצריך

לערוך הסכם. זה גם ברור כי השופט יכול בעתיד להחליט אחרת , במיוחד לטובת האשה ובמיוחד אם הצטרפו ילדים לתא המשפחתי ואז....
 

ציפי ג

New member
ומה באשר לס´ המצוטט בהמשך

מחוק יחסי ממון, הקובע כי כל הרכוש קודם הנישואין שייך לבעלים שמקודם לנישאוין? א) עם פקיעת הנישואין עקב גירושין או עקב מותו של בן זוג (להלן - פקיעת הנישואין) זכאי כל אחד מבני הזוג למחצית שוויים של כלל נכסי בני הזוג, למעט - (1) נכסים שהיו להם ערב הנישואין או שקיבלו במתנה או בירושה בתקופת הנישואין;
 

Pini1

New member
אין בינינו ויכוח באשר לאפשרות

מימוש ההסכם כפי שנכתב ונחתם. יש אפשרויות אחרות , הרי מצבים במהלך הנישואין משתנים מהותית. לכן, צריך לקחת בחשבון אפשרות (רק אפשרות) להבנה אחרת של שופט זה או אחר.
 

igalgolan

New member
נכס לפני הנישואין

כאשר מדובר בנכס קבוע - כגון שעון זהב, אין בעיה. כאשר מדובר בדירה ובמשך זמן ארוך בו נעשו שינויים/שיפוצים אולי מכסף משותף העניין מסתבך. לדעתי עדיף הסכם אף אם הוא מצטט בדיוק את האמור בחוק, אך מתייחס לפרטים. יגאל גולן
 
ע"א קנובלר נ´ קנובלר קבע ש..

שבצד חוק יחסי ממון, חי גם הלכת השיתוף בנכסים, וכל שאר התפתחויות חוזיות ומעין חוזיות הנעשות במפורש או מכללא בין בני הזוג. המסקנה לעשות הסכם ממון. לחילופין, קצת מסוכן, אבל אפשרי, להחתים האשה על מכתב בו היא מאשרת כי הדירה אינה שלה, ומקובל עליה שלא יהיו לה זכויות בדירה, אלא אם כן יוסכם אחרת במפורש.
 

ציפי ג

New member
התחלתי לקרוא

ונחרדתי מהאורך. אבל אם הבנתי את הסיטואציה, לפחות דירה אחת של בני הזוג קובלר, נבנתה בפועל מכספי האשה, והמגרש נרכש על ידי הבעל בעת שהוא ורעייתו היו ידועים בציבור. לגבי דירה שניה בה לא היתה לאשה יד ורגל כספית היא לא קבלה דבר, ולא ערערה על פסיקה זו. אבל ממש חשוב לי להדגיש - תחום זה אינו מתחום עיסוקי, וכל שאני כותבת כאן הן קושיות שצצות ועולות בראשי, ולא תשובה לשאלה שנשאלה.
 

shaio

New member
למיטב ידיעתי

טרם הוכרע כי על אף החוק האמור לא חלה חזקת השיתוף. לפי הקונסטרוקציה החוזית של החזקה, החיים המשותפים עולים כדי חוזה של שיתוף בנכסים המשותפים (ברי כי הכרה בחוזה כזה עדיפה על תחולת החוק). ישנן פסיקות סותרות, ונדמה לי שהנטייה העדכנית יותר היא דווקא כלפי שיתוף. ויש לזכור שדירת המגורים הוגדרה כ"גולת הכותרת" של חזקת השיתוף. כמו שאומר יגאל גולן, גם לי (הקטן) נראה שהשארת הסוגיה ללא הסכם ממון היא פתח לערפול והכפפת המצב המשפטי להכרעות עתידיות על פי מצב הדינים בתחום זה, שהוא בכלל לא סטטי. (אינני עו"ד)
 

klava

New member
סתם שאלה - קנית ושילמת הכל

או שלוקחת משכנתא ותכוון לשלם מתקציב המשוטף?
 
גם אני סבורה שכדאי

לערוך הסכם ממון מכמה סיבות: 1. אם הדירה נקנתה בעזרת משכנתא (כמו שנקנות רוב הדירות), והמשכנתא תשולם במהלך הנישואין, יש וודאות גדולה שבית המשפט יפסוק כי לאשה יש חלק בדירה. 2. בדירה אכן עורכים שיפוצים והשקעות, שממומנים מכספי הצדדים במהלך הנישואין ואף זו סיבה לפסוק שלאשה יש חלק בדירה. 3. דירת מגורים נחשבת לגולת הכותרת של הנכסים המשפחתיים, ועל כן נוטים לפסוק שהיא משותפת לשנ יהצדדים ללא קשר לגובה ההשקעה בדירה. לכן - אמנם לא "אוטומטית" יפסק שמחצית מהדירה שייכת לה, ותלוי מה תהיינה הנסיבות במועד זה, אבל אם רוצים להבטיח דברים מראש כדאי לערוך הסכם ממון שיסדיר במדוייק את כל הענין וינסה לצפות סיטואציות עתידיות.
 

אמיר.

New member
האם אפשר ליצור חוזה סטנדרטי...

עם כמה משבצות לסימון ושורה לחתום ? זה בטח יקל על החצימה על הסכם כזה ... (אבל אולי ישלול הכנסה מעורכי דין ...
)
 
אני לא אוהבת חוזים סטנדרטים

כל כך הרבה בעיות יש עם חוזים סטנדרטים בעניני שכירות. בטח בענין כמו הסכמי ממון בין בני זוג, צריך שמישהו יבדוק את הדברים לגופו של ענין.
 

igalgolan

New member
עבודה לעורכי דין

מה שהחוזה יותר סטנדרטי יש לעורכי הדין יותר עבודה. יש לזכור שקל מאוד לזרוק אבן לבאר, הקושי הוא להוציא אותה. מי שרוצה לחסוך שישקיע הרבה בהכנת החוזה! יגאל גולן
 
למעלה