שאלה למבינים בפורמטים

One Echoe

New member
שאלה למבינים בפורמטים

אם אני רוצה, נניח, להעביר את כל ספריית המוזיקה שלי לקובץ לא-מאבד-איכות, כמו FLAC או OGG, האם זה אפשרי? או שאני חייב לבנות ספרייה חדשה מהתחלה בגלל שהקבצים כבר ירודים באיכותם?

יאיר B

New member
בעיקרון אתה יכול. השאלה היא מה זה יתן לך.

הסבר: בהנחה שספריית המוזיקה שלך היא בפורמט MP3: הוא פורמט Lossy. בפורמט הזה, שמשמו ניתן להבין את משמעותו, יש הורדה של חלק מהקובץ כדי לגרום לו להיות קטן יותר. פורמט Ogg הוא גם כן פורמט Lossy אבל המרה מ-MP3 אליו לא תתן כלום (בגלל שחתכו כבר את הקובץ, יכול להיות שבקידוד מחדש ל-Ogg היה נשאר משהו ש-MP3 הוריד). פורמט flac הוא פורמט Lossless - כלומר פורמט ששומר על השיר כמו שהוא (ולכן גם הקבצים גדולים יותר). המרה של קובץ Lossy לפורמט הזה לא תתן כלום בגלל שהמחשב לא יכול לנחש את מה שהורידו מהקובץ בהמרה ל-MP3. מה שאפשר לעשות זה את ההפך - מ-flac ל-MP3 או Ogg בגלל שה-flac הוא הקובץ המלא וה-MP3 הוא קובץ "חתוך" (דומה להמרה מדיסק רגיל). נראה לי הסבר קצת מסורבל. אם לא הבנת, תכתוב ואני אנסה לכתוב הסבר ברור יותר.

One Echoe

New member
הבנתי לגמרי.

זו בדיוק הייתה השאלה שלי, שהאמת די ידעתי עליה את התשובה. כלומר, ברור לי שאם הקבצים כבר חסרי נתונים ופרטים מסויימים, איאפשר להחזיר אותם לקדמותם. אבל שאלתי. טוב לא נורא...צריך לבנות ספריית מוזיקה חדשה. :)

למעלה