שאלה למבינים בתוכנות עריכה

NetDragon

New member
שאלה למבינים בתוכנות עריכה

אני משתמש במערכת העריכה avid xpress dv 3.5 אני מריץ אותה תחת windows xp professional כרטיס המסך שלי הוא מסוג רדאון 9500 512 מגה זיכרון מעבד 2.53 ג'יגה הרץ אני נתקל בבעיה רצינית. התוכנה פשוט לא מזהה את כרטיס הקול שלי מסוג sound blaster live value דאגתי שהדרייברים יהיו המעודכנים ביותר אך עדיין התוכנה טוענת שאין ברשותי כרטיס קול ולכן אני יכול לעבוד עם התוכנה רק ללא קול (חסר תועלת) בנסיון נואש, הוצאתי את כרטיס הקריאטיב שלי וכיוונתי את הכרטיס המובנה על לוח האם לעבודה. כרטיס פשוט מסוג via ac97 הבעיה היא, שגם אותו התוכנה אינה מזהה אני סבור כי הבעיה היא במחשב שלי ולא בכרטיסי הקול. מישהו נתקל בזה???

טל רום

New member
תוכל למצוא פרטים באתר החברה

לאביד בגירסה שלך יש רגישות רבה לסוגי החומרה איתה היא עובדת ולכן כדאי לבדוק בספרות שהגיעה עם התוכנה ואתר החברה את סוגי הכרטיסים המתאימים לתוכנה אגב גם לא כל כרטיס פיירוייר מתאים לה.

NetDragon

New member
בעיה קטנה

בדקתי באתר של אביד חרשתי אותו שאלתי בפורומים של אביד ואנשים שם עוזרים בבעיות רציניות לא בבעיות "פשוטות" כביכול. כרטיס הקול של קריאטיב אמור לעבוד בצורה מושלמת עם אביד אך עדיין לא עבד לי. ניסיתי כרטיס אחר וגם הוא לא עבד אני בספק שהבעיה היא בכרטיס הפיירוויר.

NetDragon

New member
כמו כן

עידכנתי את האביד שלי לגרסה 3.5.4 קיוויתי מאד שהבעיה תפתר אבל זה ממש לא עבד.

roni33333

New member
האם אתה מנטרל את המתאם אודיאו

שעל הלוח כשאתה עובד עם ה-CREATIVE?

NetDragon

New member
למען האמת

פתרתי את הבעיה המתאם אודיו לא צריך להיות מנוטרל על הלוח אם הוא צריך להיות מנוטרל בביוס הבעיה שמנעה מהכרטיס מלעבוד כמו שצריך הוא שאסור שהתוכנות שמגיעות עם כרטיס הקול יהיו מתקנות כדוגמא creative mixer צריך להסיר אותם אין לי מושג מה הקשר אבל זה מה שהמליצו לי לעשות בפורום התמיכה של אביד ועובדה שזה הצליח

roni33333

New member
להיות מנוטרל בלוח האם שווה ערך ל-

נכנסים ל-CMOS SETUP ומעבירים ל-DISABLED את הרכיב המובנה, במקרה שלך הוא הכרטיס הקול ה-BUILT-IN. העיקר שפטרת את הבעיה.

למעלה