שאלה למבינים: האם כדאי לקרר עוגה בחושה בתנור

corcombush

New member
שאלה למבינים: האם כדאי לקרר עוגה בחושה בתנור

עם דלת פתוחה או על השיש? ומהי משמעות שני הקירורים אם בכלל...
תודה מראש לעונים
 

bali

New member
מנהל
לדעתי עדיף לקרר מחוץ לתנור

כשמקררים בתנור מכובה, העוגה ממשיכה להיאפות עד שהתנור קר. זה יכול לייבש את העוגה יותר ממה שהתכוונת.

הקירור בתוך התנור רלוונטי לעוגות גבינה כי המעבר הקיצוני מחום התנור לטמפ' החדר גורם להן לצנוח יותר ולאבד את האוויר שבהן, אבל עוגות בחושות לא כאלה רגישות למעבר הטמפרטורות.
 
קרור עוגה מחוץ לתנור כמו שכתבה באלי

גם עוגת גבינה כשמכינים אותה בטכניקה נכונה, מקררים בסיום האפייה מחוץ לתנור והיא נשארת באותו גובה ולא צונחת.
צניחה של עוגה משמעותה תפיחה מהירה ולכידת אוויר ולכן המבנה קורס בזמן שהאוויר מתקרר. לעומת זה שילוב של טמפ. אפיה מתאימה לפי שלבי האפיה ושחרור מהדפנות לאחר תחילת האפיה מאפשר קיבוע של המרקם גם לאחר הקרור.
 

corcombush

New member
רק לחדד הכוונה היא לסגור את התנור ולפתוח את ה

הדלת - קירור הדרגתי
 

bali

New member
מנהל
כן, זה ברור

ועדיין, עד שהתנור מתקרר, העוגה תמשיך להיאפות, והסכנה היא שהיא תתייבש. עדיף להוציא ישר מחוץ לתנור, אלא אם זו עוגה שאמורה להיות מאד מאד אוורירית ויש סכנת צניחה, שאז קירר הדרגתי יותר יכול לעזור, כמו בעוגות גבינה.
 
למעלה