שאלה למבינים - פרילנסר

menachem25

New member
שאלה למבינים - פרילנסר

הי, שאלה: פרלינסר , ג"ק - מה עדיף / מומלץ: LLC, s-corp או פשוט להוציא חשבוניות ולדווח בסוף שנת המס? כלומר, במילים אחרות - האם יש צורך / חובה לפתוח סוג של חברה או שפשוט אפשר לתת חשבוניות ולדווח בסוף השנה כאינדבידואל? (לגבי ה - liability - כיון שתחום השירותים הוא אתרי אינטרנט, אז אין ממש liabilty רציני - מקס' מחזירים את הכסף ללקוח לא מרוצה).

תודה.

Boston Guy

New member
ואם לקוח לא מרוצה תובע אותך על פגיעה בעסק שלו?

על הפסדי הכנסה ומוניטין שנגרמו לו, לטענתו, כי אתר האינטרנט שאתה בנית לו נפל או לא עבד נכון?
או שמישהו תובע אותך בטענה ש"גנבת" ממנו דברים שיש לו זכויות יוצרים עליהם - גרפיקה, טקסט, לוגו, קוד... והשתמשת בהם בלי רשות? ואז הלקןח שלך מתהפך עליך ותובע אותך גם?

אני יכול לתת לך מגוון תסריטים - ששאובים מהמציאות ומעולם "אתרי האינטרנט".

תגיד לי - אתה חותם עם הלקוחות שלך שעבורם אתה עושה פרילאנסינג חוזים?
אתה דואג לכך שיהיה מוגדר איך ואיפה עושים ARBITRATION?
אתה דואג להוציא מפרט ברור של העבודה וההתחייבות שלך ולהחתים עליו את הלקוח?

Kender00

New member

״גנבת לי את המילים״
בוסטון גיא צודק ב 100%, בכל מקום שאתה מספק שירותים ואין יחסי עובד מעביד יש לך אחריות מקצועית לעבודה שאתה מספק ולמה שנגזר ממנה...
ביחסי עובד מעביד זה שונה היות וכל עוד ולא שיקרת או גרמת נזק במכוון יהיה קשה (עד בלתי אפשרי במקרים מסוימים) למעביד לתבוע אותך (כמובן שזה תלוי במדינה)

John the Savage

New member
רק שתאגיד לא מגן עליו בפני הדברים האלו

גם אם הוא עובד כתאגיד, אין שום דבר שמונע לקוח לא מרוצה לתבוע אותו אישית בשל רשלנות, הפרת זכויות יוצרים וכו'. קיום תאגיד יגן עליו מפני תביעות בשל פעולות של אנשים אחרים שעובדים עבור התאגיד: מועסקים, קבלני משנה, בעלי מניות וכו'. לא מפני תביעות אישיות נגדו.

oligomerization

New member
מה שאני עושה מאז הגרין קארד

מאז שקיבלתי את הגרין קארד - התחלתי לעשות פרוייקיטים בצד - על מנת "להגן" על עצמי (או יותר נכון להוסיף שכבת הגנה) - את כל הפרוייקטים שאני עושה הם דרך חברות שמאגדות פריילנסרים ומזרימות להם כסף... כלומר אותם תאגידים לוקחים איזהשהו חתיכה... אבל בסופו של דבר במקום לעשות חוזה ישירות מול לקוח פרטי אתה עושה חוזה מול חברה מסודרת שמתעסקת בהמון פרוייקטים...

ilanvag

New member
אפשר לדעת שמות של החברות הללו?

ועל איזו חברה אתה ממליץ?

או איך נקראת הקטגוריה הזו באופן כללי - מה לחפש?

מתוך סקרנות, כי בקונסטלציה מסוימת זה יכול להיות רלבנטי למשהו שאני רוצה לעשות.

תודה

Boston Guy

New member
בגלל זה צריך חוזה חתום - בין התאגיד והלקוח

ללקוח של תאגיד, שמערכת היחסים המשפטית היא בינו ובין התאגיד, אין "רגל לעמוד עליה" בתביעה אישית כנגד עובד ספציפי בתוך התאגיד על נזק כספי שנגרם לו. טענות על רשלנות, הפרת זכויות היוצרים וכיוצ"ב - יכולות להיות רק נגד הישות שסיפקה לך את המוצר.

menachem25

New member
כרגיל לקחתם את הדיון למחוזות לגמרי אחרים.. - השאלה שלי

בסך הכל היתה לגבי הדו"ח שנתי - האם מבחינה חוקית פרילאנסר יכול להוציא חשבוניות ללקוחות ואז בסוף שנת המס לדווח? כלומר, כאינדבדואל? או שצריך לפתוח עסק (LLC או s-corp) בשביל לתת שירותים?

Boston Guy

New member
אפשר גם כך וגם כך. שים לב שבהקפים משמעותיים צריך לשלם מקדמות

מבחינה חוקית, אם אתה (ולא חשוב אם זה כ"עסק" או כאדם פרטי) מרוויח סכומים משמעותיים (נגיד צפונית ל 10,000$) במהלך השנהת
אבל מדווח עליהם ומשלם את המס עליהם רק בדו"ח המס השנתי (כלומר בגיזרת אפריל של השנה שאחרי) -
עלולים להטיל עליך קנסות וריבית על "אי תשלום מס במועד".
אנשים עם הכנסה משמעותית מעבודה עצמאית אמורים לשלם מקדמות מס רבעוניות או חדשיות.

ilanvag

New member
לא בשנת המס ה"ראשונה".

שאלתי אותה שאלה את רואה החשבון שלי, כאשר התחלתי לעבוד כעצמאי בארה"ב לפני כמה שנים - לגבי תשלום מקדמות.

הוא אמר שהוא כבר נתקל במקרים שכאלה, ורק כאשר מרוויחים סכומים באמת גבוהים בשנת המס (10K זה לא סכום גבוה - תוסיף עוד אפס...), אזי ה-IRS יעשה "נו נו נו" ולמה לא שילמת מקדמות, אבל יסתפקו באזהרה עבור השנה הראשונה* בה דיווח הפרילאנס, ולא יטילו שום קנסות וסנקציות (כאשר מדובר על סכום כמו שאתה ציינת, אפילו לא בטוח שיבקשו מקדמות).

כאשר מדובר בסכומים גבוהים, אזי החל מהשנה השנייה זה באמת כבר סיפור אחר - שם באמת צריך לשלם מקדמות, אחרת יהיו קנסות וריבית.

בשורה התחתונה, מה שהרו"ח אמר זה משהו בסגנון "תתחיל לעבוד, ואני מאחל לך שאכן תגיע למצב בו ה-IRS יעשה לך 'נו נו נו', כי זה אומר שהרווחת סכומים מאוד משמעותיים בשנה הראשונה; אל תדאג לגבי זה, נטפל בזה אם וכאשר נגיע לשם, אבל אין לך מה לדאוג לגבי קנסות וסנקציות בשנה הראשונה".

* מדובר על השנה הראשונה בה עובדים כעצמאיים; זה לא משנה אם מדובר במישהו טרי בארה"ב, או מישהו שכבר חי ועובד הרבה שנים (אך לא כעצמאי).

למעלה