שאלה למבינים שבכם

step up

New member
שאלה למבינים שבכם

אני מעוניינת להתחיל לעסוק בספינינג - (התאמנתי בזה שנים אחורה, והיום מתעמלת רק באירובי) - ורציתי לדעת מה הסיפור עם הברכיים שם? - זה כן מעמיס עליהם/ "הורס" אותם - או שזו סתם אמירה? נ.ב - בהתחשב שהברכיים שלי סובלות כרגע מעומס ברצועות תודה למי שיודע...

P u s s i c a t

New member
שמעי...

בגדול הייתי אומרת שכשעושים נכון אין נזק וכו'... מה שלרוב נכון. אבל מכיוון שכבר עכשיו יש לך נזק בברכיים - לא הייתי לוקחת צ'אנס ומייעצת לך בלי לדעת מה בדיוק הבעיה (גם אם הייתי יודעת - אני לא רופאה
) מצד שני... רוב הרופאים טוענים שספינינג זה רע... אז עצה שלי? לכי לאורטופד טוב שמבין גם בספורט (שלי למשל טריאתלט בעצמו - אז הוא מבין אותי הכי טוב שאפשר) ותתייעצי איתו בהתאם למצב המדוייק שלך. <ועצה אקסטרה על חשבון הבית... אם ב"אירובי" את מתכוונת למדרגה - תשאלי אותו גם על זה. אני אחרי ניתוח מיניסקוס ויכולה לעשות הכל חוץ ממדרגה. בשבילי זה גזר דין מוות לברכיים>

Tami661

New member
תשובה בנושא ברכיים וספינינג...

ה"סיפור" עם הברכיים בספינינג הוא כמו ה"סיפור" עם "שריר הופך לשומן כשמפסיקים להתאמן"... מה זה אומר? סטריאוטיפים לא מבוססים שהומצאו/פותחו, בד"כ, ע"י כאלו שרצו וניסו אבל לא הצליחו להתמיד מסיבות שונות (קשה מדי/ אין זמן/ כסף ועוד תירוצים) וממניעים אישיים העדיפו לתלות זאת בסיבות רפואיות. עדיין, יהיו רופאים שיטענו שספינינג לא בריא - אבל: 1. הם בודדים!!! 2. מה רופא אף-אוזן-גרון אמור להבין באורטופדיה?
3. רופאים... גם הם לא בני אדם
(ראי לעיל "לא הצליחו להתמיד...") 4. כמו שלא כל טבח הוא שף
לא כל רופא הוא ממש דוקטור
ולעצם העניין, מהידע שלי, משאלות והתעניינות מעמיקה שכללה בין היתר "תיחקור" אורטופדים:
ספינינג מומלץ לרוב ע"י אורטופדים ואנשי מקצוע אחרים האירובי היחיד במקרה של בעיות ברכיים.
בספינינג, כאשר הוא נעשה נכון, אין אימפקט (התנגשות/לחץ) על הברכיים, העבודה נעשית מכוח שרירי הירך והשוק (המסטרינג, תאומים וארבע ראשי)
עובדה ידועה הוא שחיזוק השרירים שעוטפים את העצמות והמפרקים רק יחזק את ההגנה עליהם, מכאן שאם תחזקי את הרצועות - תגני על המיניסקוס (בין היתר). והכי חשוב! כל האמור לעיל אינו תחליף לבדיקת אורטופד מקצועית וחוות דעתו. הנאמר מתייחס לאדם בריא שמבקש לעסוק בספורט הזה, במקרה של בעייה קיימת... את חייבת לקבל חוו"ד מקצועית מותאמת לך אישית

P u s s i c a t

New member
תיקון קל אם יורשה לי ../images/Emo13.gif

העבודה בספינינג נעשית ע"י כל השרירים שציינת כשרוכבים עם נעליים עם קליטים. בדיווש עם נעליים "רגילות" רוב המאמץ מופעל על הברך. והעבודה נעשית בעיקר ע"י הארבע ראשי. ניתן להגיע קרוב לתוצאות האופטימליות ע"י פעולת ה"משיכה" גם עם נעליים "רגילות" אבל רוב האנשים שלא דיוושו "מחוברים" מעולם יתקשו לבצע את זה היינו... אם את מחר תאלצי שיעור אחד לדווש בנעליים רגילות - רוב הסיכויים שתצליחי "משוך" גם עם נעליים עם שרוכים ובלי קליטים, אבל מי שלאעשה את זה מעולם (ורוב מי שלא מדווש עם קליטים לא עושה את זה) יתקשה להבין את התנועה וימשיך להפעיל לחץ על הברך להשתמש ב-4 ראשי בגלל זה - בעיקר - החתולה שוקלת לעבור לנעליים עם קליטים גם באופני הכביש. הבדל עצום בתחושות ובמאמץ

רק אל תתפלאי

אם בהתחלה תימרחי על הכביש כמה פעמים במהירות אפס בגלל ששכחת/לא הצלחת מספיק מהר לצאת מהקליטים. וברור שרוכבים עם קליטים גם על בחוץ! איך לא עשית את זה עד עכשיו? :) אגב, לא בהכרח יש לחץ על הברכיים כשרק דוחפים ולא מושכים. גם את זה אפשר לעשות נכון מבלי להפעיל לחץ על הברך. מה שכן, המצב כזה העבודה היא באמת כמעט רק של הארבע ראשי, מה שמוריד את האפקטיביות.

P u s s i c a t

New member
כסף.

פשוט מאוד. לספינינג יש לי נעלי שטח - מן הסתם שמתאימים לפדלים שיש ברוב המכונים. לכביש צריך פדלים שונים, נעליים שונות... כסף. זה כל הסיפור (נו, טוב, בסדר. גם קצת בטחון...
)

את יכולה להרכיב פדלים

שיתאימו לנעלים שיש לך עכשיו, כך שההוצאה תהיה קטנה יחסית. לא צריך להסחף עם הפרפקציוניזם של עוד זוג נעליים וכו' (אלא אם את מתחרה ברמות גבוהות או שיש לך עודף כסף).

P u s s i c a t

New member
בזבוז כסף

נעלי שטח לרכיבת כביש זה פשרה. עם הזמן בטח אחליף אותם לכביש. מעדיפה לחכות קצת ובהמשך לרכוש נעליים של כביש (פדלים מתאימים קיבלתי עם האופניים) מאשר לקנות פדלים שלא ממש מתאימים ובהמשך להוציא את הכסף שיעלו נעליים חדשות. אומרים שהסבלנות משתלמת. נראה... לחכות קצת ולקנות נעליים ב-500, במקום להוציא 300 עכשיו על משהו זמני...

לא נכנס לך לכיס

אני יכול לומר לך שאני אישית לא מרגיש הבדל משמעותי ברכיבה על אופני שטח/ספינינג/כביש מבחינת סוגי הנעליים שאני מתשמש בהן. אבל אולי אני פחות רגיש לדברים האלו. היה קטע שהייתי צריך לתפור קצת, לחזור מסוף המסלול ולקחת אופניים של מישהי שנמוכה ממני ב30 ס"מ בערך. רכבתי עליהם ולא ממש הפריע לי :) כמובן שאם יש לך אופניים שעולים 20,000 , לא שווה לפגום בהם עם פדלים לא מתאימים.

shiri 80

New member
בכל זאת יש הבדל

בתור אחת שמהאופניים הגיעה לספינינג ואז לשטח ברמה יותר רצינית ואז לכביש (ממש התאהבות ) אני יכולה להגיד לך שנראה שאין הבדל אבל יש יש הבדל בין דיווש עם קליטים ובלי ויש הבדל בין דיווש עם SPD לLOOK ודומיו - משטח הדריכה בנעלי הכביש וא רחב יותר העברת הכוח היא אחרת לטעמי זה משנה ומהיום שעברתי לנעלי כביש (טוב למעט הפעמיים הראשונות שהרגל התרגלה לנעל ) אין תלונות ..

הפיתרון הכי פשוט ../images/Emo62.gif

אני הרכבתי פדלים עם SPD ורכבתי עם נעלי הספינינג שלי עד ל- SIDI שלי. לפי דעתי זהו הפתרון הכי טוב. ולרכוב עם נעליים רגילות לא מומלץ בעיניי כי צורת הדיווש לא נכונה וגורעת מאפקטיביות הדיווש.

P u s s i c a t

New member
השאלה אם זה שווה...

יש לי פדלים לכביש. נעליים לכביש יעלו כ-500 (דגם בסיסי במבצע..) השאלה אם שווה לקנות פדלים SPD בכ-300 כשברור שזה זמני, או לחכות עוד קצת ולהשקיע עוד 200 ולרכוב עם האידיאלי. אם לא היו לי פדלים של כביש - ברור שהייתי מעדיפה SPD במקום גם פדלים וגם נעליים של שטח. אגב... את הפדלים הישנים שלך מכרת?

אני קניתי אצל יוסי בחנות שסמוכה

להולמס רעננה ואם אני לא טועה עלה לי פחות ממאתיים ש"ח. והפדלים הישנים עדיין אצלי אם את מעוניינת להשאיל אותם...

P u s s i c a t

New member
פדלים של כביש

קיבלתי עם האופניים. ככה זה בא. בילט אין. אני החלפתי אותם לאלה של הילדים
ואכן - מרגישה את הכאבים בברכיים במיוחד בעליות. באילת היה סיוט במיוחד. עליות. נגד הרוח ואני דוחפת את הדוושות... צריכה קצת בטחון. אולי אימונים על הטריינר בשחרור מהדוושות. (כרגע יש לי אחד בהשאלה - בקרוב מתכננת לרכוש אחד) ולגבי הפדלים שלך - נדבר על זה מחר, בשמחה
את מגיעה כמובן - נכון?

למעלה