שאלה למבינים

taltaltal28

New member
שאלה למבינים

אני נוסע לתיאלנד ויאטנם נפאל ותקופה של חצי שנה ויותר השאלה שלי באיזה אמצעי כספי להשתמש. טראוול צאקס לפי מה שהבנתי במקרה שיגנבו זה סיפור מאוד בעיתי להפעיל את הביטוח ולקבל בחזרה את הכסף. מזומן לא בא בחשבון אחרי שגנבו לידידה שלי 2000 דולר והיא נאלצה לחזור הביתה. כרטיס אשראי עמלות גבוהות אמרו לי 80 שח" לפחות בהמרת מאה דולר בגלל העמלות ובגלל הפרשי שערים לדוגמא 100 דולר אז אתה משלם משקלים לדולר ואחרי זה אתה משלם מדולר לבאט ככה שאתה מפסיד באיזור ה 80 ש"ח על כל מאה דולר שהוצאתה. מה לדעתכם צריך לעשות אני מבקש רק מאנשים שבאמת היו וניסווהיו במזרח לענות לא לישראלי המצוי שמבין בהכול??? ואם מישהו ממכם באמת הפעיל את הביטוח על טראוול צק ???

kkarinn

New member
לגבי טראוול צ'קס...

אמנם לא יצא לי להשתמש בעניין הביטוח, למזלי הרב, אבל כשהייתי בתאילנד, הייתה בעייה רק עם חברה מסויימת (אני לא זוכרת איזה), כי הייה מכת זיופים. אני אישית השתמשתי בטראוול צ'קס של אמריקן אקספרס שקניתי ברשות הדואר, וקיבלו אותם בכל מקום גם ולא הייתה בעייה. גם אם עניין הביטוח הוא מסורבל (ושוב, אני לא יודעת אם זה נכון), עדיין עדיף לך להשתמש בהם, כי כמו שראית, אם גונבים לך מזומן אין מה לעשות... המלצה שלי... לקחת את רוב הכסף בטראוול צ'קס (לפחות שני שליש מהכסף) והשאר במזומן. נסיעה טובה

לימור75

New member
אין בעיה בהפעלת הביטוח

ממכר של הורי נגנבו כל הטראוולרס, הוא פנה למשרדי אמריקן אקספרס בבנקוק, ומילא טפסים. (היה גם צריך לגשת למשטרה לדווח). לוקח להם כמה ימי עבודה לברר עם הגוף המנפיק בארץ, אבל אחר כך הם נתנו צ'קים חדשים. בינתיים, עד שהגיעו הצ'קים החדשים - משך סכום בכרטיס אשראי, ואכן שילם עמלות גבוהות (אבל לא נתקע בלי כסף).

למעלה