שאלה למביני דבר בנושא PhD, אוסטרליה או ניוזלינד

Onkatz

New member
שאלה למביני דבר בנושא PhD, אוסטרליה או ניוזלינד

שלום, אני יודע שזה יכול להראות מוזר, אבל החלטתי לנסות בכול מקרה.
אני מחפש לעשות דוקטורט באוסטרליה או בניוזילנד, מכיוון שאני מעוניין להישאר שם ואני מאוד רוצה לעשות דוקטורט. כרגע אני מסיים את התואר השני, יש לי מאמר בקנה בירחון טוב בתחום בו אני עוסק ובנוסף יש לי מספר שנות נסיון בעבודה מעשית.
אני מהנדס מכונות, שמתמחה בעיקר בנושאי חוזק, ומתעניין ב MEMS ובקשר בין ביולגיה למכונות (במיוחד מודלים תיאורטים לשרירים, תנועה, התנהגות ממברנות או אפלקציות מכאניות לשימושי רפואה כגון סטנטים צנתרים, רובוטים זעירים ועוד) כמובן שגם נושאים אחרים שקשורים לחוזק יכולים לבוא בחשבון. חיפשתי באתרי האוניברסיטאות השונות ואף במספר יריחונים על מנת למצוא חוקרים בתחומים אלו, עד עכשיו מצאתי מספר דיי מועט (שזה דיי הפתיע אותי) ואני פוחד שאני מפספס משהו. האם מישהו כאן בפורום מכיר מישהו שכדאי לדעתו לפנות עליו. אצלי בפקולטה רוב הפרופסורים מכירים רק בארהב ועקב הרצון שלי לעזוב את המדינה אני מעדיף לעשות את הלימודים כבר באוסטרליה או ניוזלינד בכדי לשפר את הסיכויים שלי להישאר שם.
 

Sweet Hereafter

New member
לא מומחה בקשר לאקדמיה האוסטרלית,

אבל מה שאתה מתאר תואם את מה שאני מכיר ויודע מהתעשיה המקומית. תעשיית המד-טק באוסטרליה די חלשה פרט למעט איים בנושאים מאוד ספציפיים (ע"ע רזמד וקוכליר). אין בכלל מה להשוות עם מה שקורה בארה"ב, ואפילו בישראל. גם אני מהנדס מכונות עם כ-15 שנות נסיון בתעשיה הרפואית (5 שנים באוסטרליה).

מהקצת שאני יודע על נ"ז המצב שם דומה לאוסטרליה בנושא זה, אבל על תסמוך על זה.
 

Caput femoris

New member
ברוך הבא


יש כאן בפורום לא מעט חוקרים ומנהדסים, כך שאין בשאלה שלך שום דבר מוזר

נראה שתחומי העניין שלך הם די רחבים ואתה מביא איתך נדוניה מקצועית, שזו כבר התחלה טובה.
כמה הערות פתיחה:
1
הרעיון לעשות דוקטורט באוסטרליה הוא מצוין, בעיקר כי בניגוד לארה״ב פה לא מבזבזים לך שנים על coursework וכל מיני בחינות לא רלוונטיות. פה אתה קופץ למחקר מהיום הראשון - שיטה שלא מתאימה לכל אחד אבל עובדת יופי למי שכבר עשה דבר או שניים בחייו ויודע לקראת מה הוא הולך.
ייתכן שדוקטורט באוסטרליה משפר את הסיכויים להישאר פה, אבל אל תטעה לחשוב שה PR שלך מובטח.
2
אתה מנהדס עם ניסיון. בדקת האם אתה עומד בתנאים להגירה מקצועית? אם כן, זה לא רק פותר את בעיית ההגירה אלא גם יעזור לך בדוקטורט.
3
אני מתפלא לשמוע שלא מצאת הרבה אפשרויות בינתיים. אפשר לשאול איפה אתה מחפש ומה מצאת עד כה? נראה לי שצריכות להיות לא מעט אפשרויות.
 

Onkatz

New member
תודה על התגובה, עקב סיבות אישיות אני מעדיף דבר ראשון להגיע.

אני מעוניין לעשות דוקטורט בכול מקרה, ככה שהשאלה היא רק איפה.
לצערי עקב סיבות אישיות אני לא יכול להוציא הגירה מקצועית, אבל אני מקווה שזה יתאפשר ברגע ואהיה שם. בנוסף כמו הרבה ישראלים את הדוטורט אני אעשה כשאני כבר נשוי עם ילדים שגם בזה אני צריך להתחשב.
כמו שכתבתי אני מתעסק בנושאי חוזק, כרגע אני מנסה למצוא חוקרים שמשלבים בין הביולוגיה למכאניקה בצורות שונות אבל אני פתוח גם לתחומים יותר קלאסיים. אני מחפש גם קצת מחוץ לפקולטות למכונות (לפעמים יש פקולוטות למדעי הרפואה או מרכזי מחקר חיצוניים) אבל לפחות באוניברסיטאות הגדולות כמו מונאש לא ממש הצלחתי למצוא מישהו מעניין, שזה דיי מפתיע אותי מכיוון שזה תחום מאוד חזק עכשיו בכול האוניברסיטאות בעולם (המנחה שלי כבר הציע לקשר אותי עם הדיקן של מכונות בפנסילבניה).
בנוסף, אני יודע שאף אחד לא מבטיח לי כלום ושתמיד קיים סיכוי לעשות דוקטורט ולאחר מכן שיגידו לי שאני לא יכול להישאר, אבל אני מאוד מקווה שזה ישפר את הסיכויים שלי.
אני לא רואה איך הילדים שלי גדלים בישראל ואני חייב לנסות כל דבר על מנת לאפשר להם לי ולאשתי חיים שפויים יותר גם במחיר של ירידה ברמת חיים או ריחוק מהמשפחה המורחבת.
 

Caput femoris

New member
מצוין. הצעדים הבאים:

1
עבור על רשימת החוקרים שקיבלו גרנטים השנה בקישור הזה וצור קשר עם חוקרים שנשמעים פחות או יותר רלוונטיים.
2
צור קשר עם כל חוקר באוסטרליה שקשור איכשהו לתחומי העניין שלך. נאמר פה הרבה פעמים בעבר שמעסיקים מעדיפים לקבל אנשים עם ניסיון מקומי, אבל לדעתי באקדמיה המצב שונה. מאוד אוהבים פה דוקטורנטים זרים מהסיבה הפשוטה שההיצע המקומי לא משהו. מצד שני, קשה יותר לקבל סטודנט זר כי לרוב זרים צריכים לשלם שכר לימוד (יכול בקלות להגיע ל 30k$< בשנה), ובלי מלגה נוסח IPRS אתה עולה כפול ממקומי. הפתרון הוא ליצור קשר כבר עכשיו ולהתחיל להתארגן על applications למלגות, וגם למצב את עצמך כך שהמנחה המיועד יחשוב שאתה גם שווה כפול.
כמנחה (לא בתחום שלך לצערי) אני יכול להגיד לך שקשה לי מאוד למצוא סטודנטים מקומיים שהייתי רוצה להנחות והסיבה היחידה שאני לא מנסה לגייס זרים בשלב זה היא שאני לא יכול לממן אותם. אינשאללה המצב הזה ישתנה בקרוב.
3
ויזת דוקטורנט (subclass 574) מאפשרת לאשתך לעבוד, מה שיכול להחזיק את הראש שלכם מעל המים אם לא תצליח להשיג מלגת קיום בשלב הראשון ובכל מקרה נדרש אם אתם באים עם ילדים.
שוב מניסיוני אני יכול לספר לך שאני באתי לכאן לבד בלי מלגת קיום (כי המלגה שקיבלתי כיסתה רק את שכר הלימוד) וחייתי בשנה הראשונה כמו פרטיזן. אחרי שנה של עבודת פרך כבר קיבלתי מלגה מלאה ומאז החיים דבש.
4
אין מה לעשות. השלב הראשון לקראת קריירת מחקר הוא לעשות מחקר מעמיק לגבי האפשרויות שלך. אני לא מבין גדול בתחום, אבל biomechanics יושב הרבה פעמים בפקולטות ל health/medical sciences, כך שצריך לשים לב אליהן טוב טוב. עוד משהו שחשוב להבין הוא שהמדיניות היום באוסטרליה נעה יותר לכיוון vertical integration, כלומר שחוקרים במדעים בסיסיים חייבים לשתף פעולה עם חוקרים קליניים אם הם רוצים להמשיך לקבל מימון. כפועל יוצא מכך אני רואה איך לאט לאט הבניין שלי (שעסוק בעיקר בפסיכיאטריה) מתמלא בפיזיקאים ומהנדסים. אין לי כל ספק שזה המצב לאורכה ולרוחבה של היבשת, ולכן אם תעשה את עבודת הרגליים הנדרשת הסיכוי שילדיך יתחילו בעוד שנים מספר להוריד ג׳ארות של ווג׳מייט ולשחק ראגבי במקום בחיילים הוא מאוד סביר.
 
למעלה