שאלה למביני הSNG בקשר לארלי-בליינד פליי

Bobb2

New member
שאלה למביני הSNG בקשר לארלי-בליינד פליי

אני די הרבה פעמים נתקל במצב די מבאס כשאני נאלץ לקפל את היד הכמעט בטוח יותר טובה רק כדי לא להכנס למצב של סיכון גדול מוקדם במשחק. האסטרטגיה הבסיסית היא בתחילת המשחק להיות סופר טייט ולא להקלע למצבים קשים וככל שהמשחק מתקדם להיות יותר ויותר אגרסיבי. הרבה פעמים קורה לי שלמשל המשחק הוא למשל בסיבוב בליינדים השני, אני בביג עם אס 8 ומישהו עושה לימפ ממידל פוזישן והסמול מקפל. אני עושה צ'ק והפלופ יוצא קינג אס 9. עכשיו אני במצב שאני בד"כ עם היד היותר טובה, אבל בגלל שהבליינדים נמוכים אז הרבה מאוד פעמים ישוו להאף פוט או פוט סייז בט שלי עם הרבה מאוד ידיים ואז מגיעים לטרן ואין לי מושג מה יכול להיות לזה שמשחק מולי (במיוחד כשמדובר בבייאין יחסית נמוך והשחקנים שם לפעמים יכולים לעשות מהלכים נוראיים). נגיד שהטרן יוצא ראג, אני מהמר שוב ועדיין בסכומים הנמוכים, הרבה פעמים מישהו ישווה לי עם K 10 או משהו בסגנון, ואם אעשה צ'ק, כנראה שהוא יהמר ואז אצטרך לקפל את היד שהיא כנראה היותר טובה. בקיצור מה כדאי לעשות במצבים כאלו? אם בפלופ אעשה צ'ק - פולד אז בעצם ממש לא הפסדתי הרבה ואולי זו הדרך הכי טובה, אבל לפעמים קורים מצבים די דומים גם כשאני הייתי האגרסור ועשו לי צ'ק - קול, וקול זה בהתחלה כשאני לא רוצה להפסיד יותר מדי על ידיים שהם בד"כ היד היותר טובה, אבל לא בטוח. מקווה שלא חפרתי מדי ושמישהו יכול לענות פה על איזה משהו. תודה

LamLamos

New member
זה תלוי

תלוי באיזה משחק זה וכמה אנשים בשולחן בד"כ הטקטיקה שלי בשולחן של 9 איש זה להיות ממש טייט עד לבליינדים ששווים גניבה ולהעלות לפני הפלופ רק עם אס ג'ק ומעלה פשוט לא שווה להכנס מול 9 שחקנים עם ידיים בינוניות- כמו 10 קינג וכ"ד שרוב הסיכויים שגוברים עליך ולראות פלופ עם ידיים כאלה יכול לסבך אותך כי תהיה כמעט בטוח שעם בא בפלופ קינג שלמישהו יש קיקר יותר גבוה ובליינדים של 15\30 לא שווים את הסיכון לפי דעתי כשמגיעים לבליינידים נורמלים ומקסימום 6 שחקנים כבר אפשר להעלות קצת גם עם דברים כמו קינג 9 וכמובן הכל תלוי בעמדה וזאת רק דעתי אחי תעשה מה שטוב לך!

שמשון7

New member
תשובה

שלום, זאת דילמה מאוד מוכרת מאוד. כמו שאמרת זה באמת לא שווה את הסיכון ומבחינת רווח עדיף לעשות לצאת למרות שזה משדר חולשה. אם הקופה קטנה והבליינדים נמוכים גם אם אתה בטוח ב 70% שיש לך את היד העדיפה , ברוב המקרים לעשות פולד לא תהיה טעות גדולה כמו לצאת במקום 8,9 למרות שהיית פייבוריט בפלופ. אם אתה לא בטוח תעשה פולד. תמיד תחשוב שאם אתה שחקן טוב, אז במהלך המשחק יהיו לך הזדמנויות יותר טובות לנצח ולא שווה לבסס את כל הבאי אין שלך על מספר נמוך של ידיים ששיחקת, אלא אם כן ברור לך שאתה פייבוריט גדול. אגב פרק בשביל להמחיש את הקטע של העניין שהסיכון לא שווה את זה, אפילו פריפלופ שווה לך להיכנס אול אין בשלבים מוקדמים רק עם שתי ידיים AA או KK (לפי קולין מושמן). אפילו עם AK לא שווה להיכנס. לי השיטה הזאת עובדת בהצלחה ותקרא את מושמן אם עוד לא קראת.

Bobb2

New member
קראתי, ספר מצויין

אבל עדיין לפעמים יש בעיות שקצת קשה להחליט מה לעשות, טוב - זה פוקר. בקיצור אז נגיד שאני בביג בליינד עם יד גבולית כמו אס 8, עדיף לי לעשות צ'ק פולד כי זה לא יד שמתאימה ל"סטארטינג ריקווירמנטס" של הלוו-בליינד-פליי, גם כשהיד יותר טובה כנראה בפלופ?.. זה גם מה שאני חשבתי אבל לא הייתי בטוח, תודה על התשובות

למעלה