שאלה למביני עניין, בקשר לדגים

מ נ ט ה 1

New member
שאלה למביני עניין, בקשר לדגים

קניתי היום סלמון בשוק, חתכו לי אותו מדג שלם גדול טרי,
הכנתי אותו בגריל כמו תמיד, והוא יצא עם הרגשה של דג
קפוא???? היתכן דבר שכזה? מה דעתכם? אני מדמיינת?
 
ברור שהוא קפוא כי אין באזרנו

שבת שלום.
אין דגי סלומון באיזורנו .
הוא גדול במקומות קרים.
כל דגי הסולמון מגיעים לארץ קפואים בתוך ארגזי קל-קר .
המונח טרי זה אומר המוכר כי זה טרי מהקפאה.
מאיר כרמיאל
 
להבדיל מסלמון קפוא מעובד

שלום
של תנובה ואחרים, המכיל לפחות 20% מים.
היה לי הכבוד לקנות סלמון טרי בקנדה (בסופר יש בשפע, עם או בלי עור).
בשנה שעזבתי (2010), הייתה איזו תופעה של עודף סלמון, והדייגים קבלו היתר לדוג חופשי אחרת הסלמון היה נחנק בנחלים מחוסר חמצן!
נסענו לנמל וקנינו טרי! כלומר דג שהביאו מהסירות שדגו אותם כמה שעות קודם.
אין יותר טרי מזה.
 

yair_bar

New member
מנהל
אני חושב שמייבאים לארץ דגים טריים ופירות ים מצוננים

אלו הדגים היקרים יותר ולא אלו הארוזים עם תוספת הקרח.
&nbsp
במסעדות היקרות ובסושיות היקרות אני כמעט משוכנע שמגישים סלמון טרי.
&nbsp
עד כמה שאני יודע/זוכר, ליסה דגים ומעדני ים של מחרובסקי מייבאים טרי
 
בתכנית החדשה בערוץ 2 של השף שמציל מסעדות

שלום
במסעדה על החוף באשדוד היה תפריט סושי וסשימי וכולו הגיע מדגים קפואים!
השף סגר להם את הליין וזרק את התפריט סושי לפח.
אם זה מעיד משהו על שוק הסושי הישראלי?
ביפן סושיות מתהדרות במספר השעות (הבודד) מהרגע שהדג הוצא מהים ועד שהונח בצלחת!
בארץ זה כנראה דגים שהופשרו אתמול או שלשום!
גם אם מדובר בהטסת הסלמון מנורבגיה, זמן הגאה למסעדה מרגע הוצאתו מהמים לא יהיה פחות מ-12 שעות.
צריך להתיחס למגבלות...
 

yair_bar

New member
מנהל
לא רואה טלוויזיה

ואני מניח שרוב המסעדות קונות ומגישות קפוא וזה הסדר שדי מתאים לרוב הסועדים בעיקר בהיבט כספי.
&nbsp
מכיוון שאני לא חובב דגים גדול אני לא יודע להתייחס יותר מדי לסוגיה. רק ידעתי שכם מביאים טרי.
&nbsp
&nbsp
 
דג = מעדן!

שלום
אם הוא עשוי טוב - דג פשוט נפלא.
גם מבחינה בריאותית, הוא קל (אחרי ארוחת דגים אתה קל בהרבה מאשר אחרי ארוחת בשרים). אין בו קולסטרול (בפירות יש והרבה), ואם אתה לא רגיש ליוד,
הוא נפלא.
התפריט היפני בנוי עליו ועל הים. לא מתחבר לאוכל יפני.
דג (במיוחד כזה שנכנס לצלחת עם הראש והזנב), צריך לדעת לאכול, בגלל העצמות.
בדג מפולט גם זה כבר נקי.
אפילו ה-"צ'יפס אנד פיש" מדג טרי עשוי טוב עשוי למשוך תור של סועדים למסעדה (יש 2 כאילו בוונקובר!)
חרימה קצת חריף בשישי - עם חלה טריה!

שבת שלום
 

nadav388

New member
יש דברים שאסור לאפשר ולכתוב, ללא קשר לזהות הכותב

בפירות יש הרבה כולסטרול? באיזה פירות למשל? כולסטרול מקורו בלעדית מן החי. יש פירות עתירי שומנים כמו למשל אבוקדו וקוקוס. שומנים כן, כולסטרול לא!ובנושא דגים באופן כללי:
אין (כמעט) יותר בשום מקום בעולם דגים מדגה טריים. הדרך היחידה לאכול דגים טריים היא לקנותם ישר מן הדייגים השבים עם שחרית מן הים. ראיתי כאלה בנמל יפו וגם שם היו לי ספיקות חמורים באשר לטריות הדגים שהוצגו. בקיצור רצוי גם שאחותי תהייה המאהבת של הדייג ואז אולי הדגים יהיו באמת טריים... דגי גידול כמו הסלמון , הדניס וכו' הם טריים בספק , לחשוב שהזמן הדרוש מהרגע שהוצאו מן הבריכות בלב ים עד לצלחת מאפשר להם להיקרא טריים - אשרי המאמין. ועוד לא דיברנו על כמויות האנטיסיוטיקה ושאר רעלנים שהם מכילים. זה סיפור אחר...
דגים בניגוד לבעלי חיים אחרים (בקר עופות) לא יכולים לסבול שום השהייה שהיא ללא הקפאה ותהליך ההתפרקות שלהם מהיר בהרבה משאר בשרים.
גם דגים "טריים" מדייג במים פתוחים אינם ממש טריים. אניות המידגה לא יוצאות בערב ושבות עם בוקר. הם שוהות מספר ימים שלא לאמר שבועות בים.
אגב התקינה האירופית מרשה הפשרה חד פעמית של דגים כדי שייקראו "טריים". הדגש הוא על חד פעמית והקפאה בתנאים מאוד מוקפדים. רוב דגי הסלמון הנמכרים באירופה הם כאלה.
 
פעמיים בשבוע- ימי ב' וד' מגיע סלמון טרי מוטס מסקנדינביה -

כנראה מנורבגיה. הדג עטוף בשכבות קרח והוא טרי. אינני יודעת כמה זמן עובר מהדייג ועד הינות, אבל הוא אינו מוקפא בהקפאה עמוקה כמו הדג הקפוא שנמכר ארוז בכל סופר.
והוא גם טעים מאוד ושונה מהקפוא.
 

TCHM

New member


 

nadav388

New member
שוב השאלה היא מה הגדרה ל"טרי"


דג טרי על אמת הוא זה שנאכל תוך 12 שעות מהרגע שבו שבק חיים. אילו הם בד"כ דגים שנידוגים בספינות קטנות ונמכרים על הרציף. דייגים גם מציעים בד"כ דגים כאלה לבעלי מסעדות איתם יש להם קשרים והמוכנים לשלם כל מחיר. אני זוכר למשל מאמר בהארץ מלפני שנים, על אייל שני במסעדתו בירושלים שהיה זורק כל ערב את כל הדגים שקיבל בבוקרו של יום ושלא נמכרו באותו יום. כל שף של מסעדה עילית ינהג כך.
כמי שעסק שנים בתובלה אוירית וימית של תוצרת חקלאית יש לדעת שבמקרה הטוב בהנחה שהדגים לא שהו ייתר על המידה במקרר של החנות בו נקנה הדג, (לך תדע) גם בהובלה אוירית, עברו 72 שעות לפחות מהרגע שהוצאו מן הבריכה עד שעלו לצלחת. אני מוסיף מייד שאין פירוש הדבר שהדג לא כשר לאכילה/לא טעים וכיו"ב אבל "טרי" במונחי דגים הוא לא. כמו ההמצאה הישראלית לבשר בקר "מופשר טרי"...
 
למעלה