שאלה למביני עניין...

TheIllustrator

New member
שאלה למביני עניין...

ראשית - הרשו לי להתנצל על מספר ההודעות הרב, אבל יש לי די הרבה לומר(זה רע!?), וחבר´ה - צריך להתעורר! נא להגיב יותר!
ולשאלה... מישהו(מופנה גם למשתתפות החדשות שבקרבנו), יודע מדוע בארץ לא מאירים את המגדלים בסטייל "ניו-יורקרי"??? אני מתכוון לכך שבניו יורק, גם באמצע הלילה, חצי ממגדלי המשרדים בעלי תאורה פנימית של אמצע יום עבודה! כמעט כל המשרדים מוארים! מדוע זה? לא שמעו שם על כיבוי של שלטר? האם הם לא מעוניינים בכך? ומה... לא חבל להם על כל הכסך ושעות החשמל שהולכות לאיבוד??? אז משהו לא בסדר בניו-יורק(ושאר ערי גורדי שחקים בעולם), או משהו לא בסדר בתל-אביב ור"ג, אבל אחרי שעה 6 בערב, אין כמעט תאורה בתוך עזריאלי, מגדל היהלום, הפרזידנט ובכלל- כל המגדלים בעיר חשוכים. אז למישהו יש הסבר או ידע בנושא? וסתם שאלה לא קשורה... אבל תגידו את האמת. לא קצת מעצבן אתכם לחשוב שבאבו דובאי יש די הרבה גורדי שחקים, וכמה ממש גבוהים או מאד מפוארים ויקרים??? אותי זה די מעצבן... מה שיש לנו בארץ, הושג בעמל רב וכנגד כל הסיכויים(מי תיאר לעצמו לפני 50 שנה, שבכלל נתקיים פה... שנוכל כנגד כל העמים הסובבים אותנו, וכי נפריח את השממה בצורה כה מדהימה. על כל צרות ובעיות ארצינו, וממש לא חסרות, אני פשוט נדהם לנוכח מה שהשגנו - בעמל וביזע!!) ובהקשר למה שהתחלתי לומר... איך בדיוק החבר´ה מדובאי אחראים למה שיש להם? עצלנים כמו פרות... אבל מה, יש להם נפט! זהו!!! זה כ"כ מרגיז... אותי לפחות. יש הסכמה איתי או שמא אני בדעת מיעוט?

נתחיל בענין השני:

צודק במאה שלושים וארבע אחוז
זה ממש מעצבן
ובנוגע לשאלה הראשונה: אולי בגלל שבעזריאלי יש מעט מאוד שעובדים בערב
אבל סך הכל זו שאלה די טובה...

Tulip~

New member
Didn´t you know?!../images/Emo2.gif

...It´s very simple The lights are off because of fear from another airplane crashing !!! into the towers
(tfu tfu tfu)

TheIllustrator

New member
לחלוטין לא!

רעיון חביב, אבל לחלוטין לא נכון... מסיבה פשוטה אחת. גם לפני ה-11 בספטמבר, הייתה אותה תופעה אותה ציינתי. יתר על כן... אנני סבור שטרוריסט יחכה דווקא לטיסת לילה בכדי להיכנס בבניין, כאשר הוא יכול לעשות זאת ביום - ודבר נוסף, למה הפאניקה!? אני ממש לא מבין את ההיסטריה האמריקאית(הכל אצלהם גדול, גם ההיסטריה!), שכל שניה הם בטוחים שהולכים להוריד להם את האמפייר סטייט בילדינג. לא ייקרה יותר כלום - פיגועים כדוגמת אלה מה-9 לספטמבר דורשים שנים של תכנון, המון יכולת ביצועית(שאין להרבה ארגוני טרור בעולם - ממש בודדים), והמון תמימות וחוסר מוכנות מצד המערכות. כיום, בטח לאחר כל נהלי הבטחון החדשים לטיסות פנימיות בארה"ב, לאחר הבדיקות הקפדניות, ולאחר הדריכות של כל הנוגעים בדבר, לא ייצלח עוד פיגוע בסדר גודל כזה. פשוט מאד! סתם פניקה היא לחלוטין מטופשת ולא רלוונטית. יש להיות זהירים, יש לשנות מנהגים פזיזים, יש לחשוב על מצבים בעייתים, אבל אין להכנס לפאניקה. בניין שיוחשך כל הלילה(ואי אפשר להכנס בו עם מטוס), יהיה שם גם למחרת... אז מה זה משנה בכלל!? אני מצטער, אבל זו לא תשובה מתקבלת על הדעת.
מישהו אחר יודע אולי את התשובה?(או שיש לו\לה השערה טובה יותר?)

Tulip~

New member
...As was said../images/Emo41.gif

!!!I was just kidding ...Don´t take it too hard Tulip

TheIllustrator

New member
אני לא כ"כ בטוח - אבל אם כן...

אחלה!
בכל מקרה, בין אם זה רציני ובין אם לאו, אנני תומך ברעיון.

danezeq

Member
תגובה שלא קשורה לפורום הזה

בני אדם בעולם נוהגים לומר: "לאן הגענו" " איך התקדמנו" ו"אני מרוצה מההתפתחות של העולם / הארץ" אני ועוד מעטים כמוני, לא כ"כ מסכימים עם זה - בגלל סיבה אחת לא אנחנו התקדמנו - אלא בעלי ההון, העשירים, האלפיון העליון - איך שלא תקראו לזה אנחנו לא מרוויחים מהמגדלים האלה כלום, בדובאי אגב, אני מאמין שזה עוד יותר נכון- אני משער ששם 99 אחוז מהמדינה גובעת ברעב ו 10 20 אנשים עשירים מפוצצים בכסף בונים גורדי שחקים פרטיים ואזרחים יכולים רק להסתכל מלמטה.אז נכון שהפרחנו את השממה, אבל לאט לאט הכל עובר תהליך של הפרטה (תהליך מגעיל) ועשירים בונים מגדלים, ויש מובטלים רעבים שמפוטרים מידיי יום ואין להם מה לאכול - ואם תסתכלו על הבתים שלהם הם ממש נראים כמו מחסנים, אותם אנשים לא יודעים ולא חולמים בכלל איך נראה גורד שחקים מבפנים (האמת היא שגם אני לא כ"כ) אני בעד נסיגה קטנה לעבר סוציאליזם. הנה מכתוב שכתב מישה שאני מאוד מעריך נא לא לזלזל תשקיעו שתי דקות ותקראו אותו: קצת חומר למחשבה אנשים: כל יום שעובר אנחנו עדים להשתלטות של אנשי עסקים עשירים ותאגידים ענקיים על כל חלקה טובה בעולם. במסווה של עזרה לחלשים (ועל ידי ראשי ממשלה תאבי פרסום וכח שמשמשים בעל כורחם כשליחי העשירים והגלובליזציה ההרסנית) הם מגדילים באופן מדהים את הפעם בין המדינות המפותחות לבין אלו שבהן מצבך מעולה אם אתה מרוויח חמישה דולר ביום (קצת פחות מהמשכורת הממוצעת בישראל לשעה!). כל משאבי כדור הארץ וכל חלקה טובה בעולם נהרסת כדי לפנות מקום לעוד תאגידים ועוד שטחי תעשייה שהורסים את האויר של כולנו ומשרתים קבוצה קטנה של אנשים עשירים שבדרך גם מנצלים עשרות מליוני אנשים שאין להם ברירה אלא לקבל את תנאי העבודה העלובים שמציעים להם. אנחנו נהנים לחשוב שאנחנו חיים בעולם מתפתח, וכשאנו רואים מקרים קשים של גזענות ושנאה אנחנו שואלים איך דבר כזה אפשרי ב"שנות האלפיים". אבל שנות אלפיים או לא שנות אלפיים, במוקדם או במאוחר נצטרך להכיר בעובדה שאנחנו חיים בעולם שבו שנאה, גזענות, ניצול ואפלייה הם דבר מקובל ונפוץ. השואה הבאה נמצאת רק מעבר לפינה (אל תגידו שלא ידעתם). משאבי כדור הארץ עומדים להגמר לנו, הקרחונים נמסים (דבר שיביא להרג איום של מאות מליונים - עניים כמובן - העשירים מן הסתם ימצאו מקום מפלט מן הסכנה) וכל מקום שעוד נשאר פה נקי עומד לההרס בתוך כמה שנים. ואנחנו יושבים בבית ומקווים לטוב. סומכים על מין אמונה חסרת בסיס שיש לנו שמתישהו הכל יסתדר איכשהו. וגם ככה אין לנו מה לעשות, אנחנו לבד, מול תאגידי ענק? נכון? לא נכון.... אם אנשים לא היו קמים ומוחים, השחורים עוד היו יושבים היום במושבים האחוריים של האוטובוסים בארצות הברית (מנהיגת העולם ההרסני הזה). אם אנשים לא היו קמים ודורשים זכויות לעובדים היינו חיים היום ברמת חיים שנראית עלובה אפילו בשביל תושבי העולם השלישי. אבל לנו נח לשבת כאן, במחשבים שלנו, בקיבוצים ובשכונות שלנו. נח לנו לשכוח. מקומות כמו קיסריה, סביון, רמת השרון ועוד משמשים מקום מפלט לעשירים מין האחריות שלהם כלפי אנשים אחרים בעולם. העולם מתקרב אל קו פרשת המים שממנו כבר לא תהיה חזרה. בכל העולם קמות היום אין סוף תנועת מחאה ושינוי אזרחיות, שמאמינות בשינוי מלמטה, שינוי אזרחי ולא שינוי על ידי ראשי ממשלה מושפעים ולחיצים. התנעות האלה פועלות במאות תחומים, בהרבה מאד מקרים מתנגדות אחת לשנייה ואפילו סותרות זו את זו. אבל לכולן יש מסר משותף וברור: נמאס לנו. נמאס לנו להיות בובות במאבק של עשירים בעשירים. נמאס לנו שכמה אנשים מנהלים לנו את העולם של כולנו. אנחנו רוצים שינוי. אנחנו מאמינים בשינוי. אנחנו האנשים. אנחנו הרוב. אנחנו העולם. כמות האנשים שמצטרפים לתנועות שינוי כאלה גדל באופן מדהים עם כל יום שעובר. הפגנות הענק נגד הגלובליזציה והרס כדור הארץ היו רק ההתחלה. תנועות מחאה עולמיות שמאגדות אנשים בכל העולם נותנות לנו תקווה אמיתית שנחיה בעולם שמגיע לנו לחיות בו. הן צוברות כח פוליטי וחברתי גדול במדינות רבות ואת סימני השינוי הראשונים כבר אפשר לראות גם אצלנו. ומה איתכם? לכם אכפת? אכפת לכם שבקרוב בונים פה כביש ברוחב של חצי מדינה? אכפת לכם שאנחנו הולכים לקראת מדינת הלכה? אכפת לכם שפלשתינים\יהודים הורגים יהודים\פלשתינים? אסור לנו להמשיך במצב הזה, בו אלא שהרסו לנו את המדינה מעבירים אותה מיד ליד, מבטיחים שינוי ומספקים את אותה אכזבה. השינוי חייב לבוא מאיתנו, זאת הדרך היחידה. זה קורה כאן וזה קורה עכשיו. הצטרפו או שתישארו מאחור. המכתב הזה נועד לעורר אנשים לקום ולעשות משהו. עכשיו הוא אצלכם ואתם תחליטו מה לשעות איתו. להשאיר באיזה ספרייה נידחת במחשב, או להעביר הלאה. יורי רונן השומר-הצעיר

TheIllustrator

New member
וואו... העלת נושא שיש לי המון מה...

לומר עליו. בא נתחיל בקצוות ולאט לאט נגיע למרכז. (אם תהיה לי הסבלנות לכתוב כ"כ הרבה) ניקח 2 דעות מנוגדות... קומוניזם וקפיטליזם(מלא!). א. קומוניזם. בואו נתעלם לרגע מקיומו של הקומוניזם הסובייטי. למעשה, אין עוד מילה במאה הנוכחיות שלנו, שנאנסה באכזיות פעמים כה רבות כמו המילה "קומוניזם" - חתחת אמתלות שונות. הקומוניזם הטהור, אותה גישה של שוויון, שמשפטה העיקרי הוא - כל אחת נותן כפי יכולתו, ולוקח לפי צרכיו - בשתי אפשרית בעולמנו. לשמחתנו(או שלא לשמחתנו), מודל הקומוניזם הקרוב ביותר לאידאל היה בארצנו אנו - הקיבוץ. לא אכנס ואפרט את בעיות המודל הנ"ל(מה גם שאנני בקיא בפרטים עד כדי כך), אבל בתור המודל הקומוניסטי הטוב ביותר עד כה(מה גם שבעייתי בפני עצמו), אקח זאת כדוגמה לכך שמודל כזה אינו בר קיימה בעולמנו החומרי. (וסלחו לי מראש על חוסר הפירוט) גישה זו פשוט אינה(!) יכולה להתקיים בעולמנו בצורתה הגולמית - ולכן, אין בה אלא "חזון" בלבד. (על כל יופיה וצדקנותה) ב. קפיטליזם טהור. אותה גישה המאמינה ביכולת אישית, ב"יד הנעלמה" של הכלכלה ובקיום שלטון כאחראי על הסדר ועל החברה כמבנה בצורתו הלא כלכלית - אותה גישה הביאה בעקיפין לאירוע החריף ביותר בעולמנו עד הלום - מלחה"ע 2. ארה"ב של סוף המאה - 19 הייתה הדוגמה הטובה ביותר לגישה אומללה זו(וסלחו לי אם אני טועה מעט, כבר זמן רק לא עברתי על הספרים הללו), אשר מעודדת את אנשי ההון והופכת אותם לשולטים בחברה ובאדם הקטן, ומתפעלת ומתמרנת את הפרט לצורך אותו מנגנון עצום - בידיו של בעל ההון. גישה זו תביא בסופו של דבר למרי אזרחי, הפלת המשטר, פשע, כאוס ולריסוק המבנה הדמוקרטי העדין. אז מה יש לנו? יש לנו שתי גישות מרכזיות, כיום, ליישום מדינת הרווחה המודרנית. הגישה האמריקאית(הפופלרית יותר, לצערי - בצורה חריפה ביותר בישראל), והגישה הסוציאל דמוקרטית הנהוגה במרבית מדינות אירופה המערבית. (דוגמה מצויינת היא מדינות סקנדינביה... למרות שלאט שלאט גם שם האמריקניזציה פושטת) הגישה האמריקאית אומר בפשטות את הדבר הבא... על הממשל לדאוג להגנת כל אזרחיה(מפני פשע), ולספק לו את עקרונות הרווחה הבסיסיים ביותר. חינוך(גרוע), חינם או בתשלום פעוט. רפואה(מאד בסיסית ועלובה), חינם או בתשלום פעוט. ועוד מספר הגנות כאלה או אחרות על האזרח, בצורתן הבסיסית ביותר. ובתמורה לקבלה המועטת מהמדינה - כך גם מיעוט במיסים. הרווחת? הרוב יישאר אצלך. הגישה הסוציאל-דמוקרטית אומרת בפשטות את הדבר הבא... חינוך בחינם לכל, וברמה זהה. רפואה בחינה לכל, וברמה זהה. הגנות מרובות על האזרח מפני בעלי ההון, והספקת כמה שיותר אמצעי הגנה על האזרח במקרה ונפגע. ובתמורה על האזרח לשלם נטל מיסים רב יותר(מה גם עם חלק נרחב יחזור אליו כשירותי רווחה, כאמור, חינוך ורפואה איכותיים, בחינם ובאיכות, וכן הגנות נוספות), ולתת בחזרה לממשל חלק נרחב ממה שהרוויח. כמובן שמדובר כאן באמת על קצה הקרחון, בהסבר מאד לא מפורט ולא מלא, אבל זה עקרון המתאר. כתגובה למה שנכתב כאן לפני, אני יכול לומר כי אכן בעלי ההון הם הנהנים הגדולים מהמדינה(במיוחד בישראל!!! בה מספר משפחות בעלות עוצמה מחזיקות את כל המשק), וכי חמישית עולם מערבי(בו גם נכללת ישראל), מנצל ארבע חמישיות של עולם שני ושלישי. אני לא אומר ש"אין מה לעשות", אבל הפתרון כיום הוא בגדר "אור בקצה המנהרה", מאחר ואנשים שטוב להם(ומעולם לא היה מצב בהיסטוריה, בו לכ"כ הרבה אנשים[ביחס] היה כ"כ טוב[ביחס]), לא ילכו ויפגינו ויהפכו את העולם בשביל דבר שלא משפיע עליהם. למעשה, הגישה האמריקאית עשתה צעד מאד חכם מבחינת יציבות שלטונית פנימית, והבטחת בעלי ההון במקומם. במקום להעניש ולנצל את אזרחי מדינתך, שיכולם למרוד ולפגוע בך(כבעל הון), נתת להם סוכריה כדי שישבו בשקט, והלכת לנצל את אזרחי המדינה השכנה - אלה לעולם לא ימרדו ויגרמו לנפילתך, מאחר וכל המסגרת המדינית והאזרחית שלהם היא בכאוס מוחלט ואין כל סכנה לאיום מצידם. זהו מצב הרסני לטווח ארוך, ואין לא ספק כי כל העולם המערבי, ייקצור(וכבר עתה קוצר!!!), את פירות האיבה שצומחות בעולם השלישי כנגד העולם המערבי, והאמריקנזציה של כל חלקה טובה. הכונו ל"מהפכה הצרפתית" בגרסתה הגלובלית... מתי!? מי יודע. (בואו רק נקווה שלא בזמננו)

אושר מ

New member
היתה לך סבלנות לכתוב...

לי לא היתה סבלנות לקרוא, אני אקרא מחר. לילה טוב (נ.ב. דלחתי לך מסר...)

אושר מ

New member
ההממם. קראתי (הכל!) וככה

קודם כל, מה שאתה דיברת עליו זה לא קומוניזם. זה סוציאליזם. וזו גישה שפשטה את הרגל בגלל השם הרע שיש לקומוניזם והבלבול ואי ההפרדה בין שתי הגישות הללו. הן מאוד דומות, יש הבדל אחד קטן, אבל מהותי. וזהו שהקומוניזם, לא שלל שימוש בכוח. או בכפיה של האמונה מתוך כוונה שהם יבינו לאחר שיהיו בפני ויסלחו... מה שקורה בארה"ב (ויותר ויותר בישראל, שנמצאת בין הגישות כרגע במעבר מסוציאל דמוקרטית לקפיטליסטית) זה שהמדינה נותנת רק את השירותים הבסיסיים ביותר. מה שנקרא למען שמירה על כבוד האדם. משפט מפתח שם הוא שהם מוכנים לוותר על שיוויון (כלכלי חברתי) בכדי לשמור על חירותו של האדם. לעומתם הסוציאל דמוקרטים, מדברים על שיוויון בפני החוק בנוסף(!!) לשוויון כלכלי חברתי. הם מוכנים לוותר על החרות, למען השוויון. ומאמינים, שרק מהשוויון תגיע החרות. מה שנקרא חוק בוזגלו... והערה אחרונה, מדינות סקנדינביה אמנם חוות אמריקניזציה, אולם הן נשארות סוציאליות (ולא סוציאליסטיות!!) לחלוטין. בעצם, רק אמרתי את מה שאתה אמרת בקיצור. אולי אני צריכה לשנות את הנושא ולכתוב קיתור דבריו של האילוסטרטור....

fireman

New member
אחי, שתוק קצת ../images/Emo13.gif

משהו לא בסדר בניו יורק..... בארץ הכל תקין רק חבל שבמקום הכסף שנחסך בכיבוי האורות הפנימיים לא משקיעים בתאורה חיצונית שלדעתי הרבה יותר אסטטית מתאורה פנימית לבנה שהיא בד"כ של פלורסנטים לדעתי טוב מאוד שמכבים את כל האורות בבניינים גם בגלל חיסכון, גם בגלל הפחתת הסיכון בעיקר של פרוץ שריפה...(מכשיר דלוק - כולל גם תאורה ללא השגחה עלול להפוך את המשרד למנגל) אז בואו לא נהייה ניו יורקרים כמו שקראת להם נהיה ישראלים, אנחנו עם מיוחד (כזה שגונב ברזים ומכבה אורות בלילה) הבה נמשיך להיות כאלו... ובכן מעצבן מאוד שבמדינת העולם השלישי ישנו חור שהוא מעצמת פאר עושר ויוקרה...בעוד מדינה מודרנית ומתקדמת כמו ישראל לא מתקדמת בצורה כזו....יש לכך המון סיבות שהראשונה בהם היא המשאב שאין לנו ושמו נפט שמכניס המון כסף בעיקר למדינות ערב והוא מקור העושר העיקרי שלהם, אולי 99.9% מהם פרימיטיבים אבל ישנו ה 0.01% אחוז הזה שטובע בכסף וצוחק על כולם (גם עלינו) תראה מדינת ישראל מתפתחת בקצב מסחרר, אני רואה את זה בעיקר בבאר שבע שקו הרקיע שלה מתחיל להיסתם אם נקרא לזה כך והעיר מתקרבת יותר ויותר לכיוון הבסיס שלי (עוד מעט זה יהיה שכונה בבאר שבע). אנחנו נמשיך להתפתח אבל כנראה לאט יותר מהחבר´ה בדובאי... תעשו חיים

למעלה