שאלה למגדלים מנוסים

moon light9

New member
שאלה למגדלים מנוסים

אני מגדלת פיתון מתכדר מזה חצי שנה... היא אוכלת נהדר, פעם בשבוע. משום מה כבר שבועיים היא לא הפרישה צואה, האם זה צריך להדאיג אותי? האם להמשיך להאכיל כרגיל או לחכות שתפריש? ממה זה עלול לנבוע? תודה לכל המגיבים.

בiטן

New member
אין ממה לדאוג

לפי דעתי פעם בשבוע לפיתון זה טווח קצר מידי בין האכלה להאכלה, את בעצם לא נותת לקיבה של הנחש לנוח וזה יקצר את החיים שלו, אני מציע שתאכילי פעם בשלושה שבועות. לגבי הפרשת הצואה אין לך ממה לדאוג, אבל את יכולה לעשות לנחש אמבטיה פושרת, אם יש עצירות זה יעזור לו לשחרר אותה.

רן333

New member
אני מצטרף לחלק מהדברים שנכתבו לך כאן.

החלק שאליו אני מצטרף הוא שאין לך שום סיבה לדאגה. את יכולה להמשיך להאכיל כרגיל. יש גם חלק שאני מסתייג ממנו: החלק שמתייחס לתדירות ההאכלה. לדעתי, אין שום בעיה להאכיל פיתונים מתכדרים אחת לשבוע. אני מאכיל פיתונים מתכדרים צעירים בתדירות כזו, ואני יודע על מגדלים שמאכילים נחשים כאלה פעמיים בשבוע, עם תוצאות טובות מאוד. את הבוגרים שלי אני מאכיל בתדירות נמוכה יותר בצורה משמעותית, אבל אני יודע על מגדלים שמאכילים גם את הבוגרים אחת לשבוע. בסה"כ, אני חושב שהתדירות הרצויה תלויה במספר גורמים, וביניהם כמות המזון שנצרך בארוחה, הטמפרטורה שבה מוחזק הנחש, ההעדפות של הנחש עצמו, וגם הנטיה שלו להשמין (דבר שממנו אני משתדל להימנע).

למעלה