שאלה למגדלי הזוחלים שבפורום

שאלה למגדלי הזוחלים שבפורום

רציתי לשמוע ממכם איך אתם מחממים לזוחלים שלכם, בשנים האחרונות הגיעו לארץ מגוון מוצרים שמיועדים לחימום זוחלים בנוסף לאילתורים הישנים ורציתי לדעת באילו דרכים אתם משתמשים. אני מחמם את החדר שבו החיות נמצאות על ידי מפזר חום ותנור ספירלות (כן אני יודע שזה שני מוצרים ממש לא בטוחים מקווה לשנות אותם בקרוב), כנראה שאתחיל גם להשתמש בכבלים לחימום במקום בו אני מתכנן להרדים את הנחשים שאני רוצה להרבות השנה. די באסה שאני גם גר בחדר עם כל החיות ומת מחום בקיץ ובחורף אבל אלו החיים. אשמח מאוד לשמוע ממכם ואני בטוח שגם יתר חברי הפורום ישמחו לשמוע מניסיונכם. יונתן

09

New member
מכיוון

שיש לי בטרריום מים קבועים, אז שמתי טרמוסטט של אקווריון,והוא מחמם את הכל...

1צחי

New member
חימום

אצלי הטרריומים באיזורים שונים חלקם בבית וחלקם בחוץ. אני חיממתי בעבר עם כבלים,רדיאטור ועוד,אך מצאתי שנורת חימום אדומה אשר משתמשים בה לחימום מזון,הוא אמצעי דיי טוב. המנורה מחוברת לטרמוסטט אשר מכוון לפעול בתחום של 24-32 מעלות. לשיטה הנ"ל יש כמה יתרונות: איזור חם וקר,ניתוק כאשר הטמפרטורה גבוהה,אור אשר לא מטריד את הזוחלים,חסכוני יחסית-צריכה של 0.25 קילו ואט שעה ופועל רק חלק מהיממה. וליונתן ושאר החברה שנימצאים עם הזוחלים באותו חדר תהיה הקלה בעומס החום. חיסרון השיטה יהיה כאשר יש יותר משלושה טרריומים בחדר ואז אולי רדיאטור יהיה יעיל יותר. נ.ב יש לי שלושה טרריומים בגודל של 50*30 שמעליהם יש נורה אחת והיא מצליחה לחמם את שלושתם ל28 -38 מעלות.

carnivores

New member
יונתן, נראה שאתה מממן את חברת החשמל

השיטה הישנה אם וכאשר אני מחמם אז כבל חימום מתוח בתוך חריצים שיצרתי בקלקר. החימום הוא רק בצד אחד כך שיש אזור חם ואזור קר. שום דבר חדש תחת השמש

שלום carnivores

באיזה מצע אתה משתמש? כי בשיטה שבה הכבל נמצא מתחת לטרריומם צריך להשתמש במצא ממש דק בכדי להשיג העברת חום טובה לנחש. ואין לי בעיה לממן את חברת החשמל כל עוד שאני לא משלם על זה...

צחי, יש לי הרבה יותר משלושה

טרריומים. יש לי שני ארונות שבכל אחד יש 6-9 תאים ועוד כ25 קופסאות וטרריומים מפלסטיק. אני עשיתי שטות והייתי לחוץ להכניס את החיות לכלובים מיד כשהם היו מוכנים לכן לא סידרתי חימום נוסף לכל תא. כמות הקילו וואט שהמנורה שלך צורכת נקבעת בהתאם לעוצמתה ולפי ה0.25 קילו וואט אני מבין שמדובר על מנורה בעלת עוצמה של 250 וואט המנורות האלו נמכרות מעוצמה של 80 וואט עד 250 וואט ולכן צריכת החשמל שלהן משתנה ולא קבועה לכל המנורות אינפרא אדום. 28-38 זו חתיכת סטיה בטמ"פ זה יכול להיות דבר בעייתי לחלק ממיני הזוחלים לא אוהבים שינויים כל כך קיצוניים וטמ"פ כל כך גבוהות כמו 38, לא הייתי ממליץ על השיטה הזאת לפי מה שתארת.

1צחי

New member
המשך

הנורות שאני מדבר עלייהן הן אכן 250 וואט ומסוגן יש רק בעוצמה הנ"ל, הנורות האחרות הן שונות ביעודן (הן מיועדות לתאורה דקורטיבית ואילו הונרה שעלייה אני מדבר משמשת לחימום בלבד). אשר לסטייה החום שמקבל הטרריום תלוי בכמה גורמים : סוג הטרריום,מרחק מהנורה וכד'. לי יש שני טרריומים עם איגואנות קטנות טרריום אחר עם כח וטגו שכל אחד מהם מקבל 28 מעלות, וטרריום שלישי עם חרדון מזוקן עם 38 מעלות.אני מדבר על הפינה החמה בכל טרריום. יש לי גם טרריום נוסף וגדול מטר על מטר על שבעים שהוא מחומם גם על ידי נורה וטרמוסטט. יש לי טרמומטר בכל קצה והחימום עובד בצורה מעולה. לגבי המצב אצלך אם ניתן להקרין מול כל אזור נורה (מה שפחות סביר)אז החימום הנ"ל יהיה טוב ואם לא שיטת הרדיאטור היא הטובה ביותר אם כי אז לכולם יש את אותה הטמפרטורה...

עד כמה שאני יודע מנורות אינפרא אדום

יש בעוצמות של 80,160 ו250 וואט. אם יש לאיגואנות 28 מעלות בצד החם כמה יש להן בצד הקר? אותה השאלה לגבי החרדון מזוקן. אין לי אפשרות להשתמש במנורות שעליהן אתה מדבר החדר שלי לא מסודר ואין לי מקום בשבילן הן צריכות להיות מספיק מהטרריום בשביל לא לשרוף אותו. אני מסכים איתך שרדיאטור הוא יותר בטוח ממפזר חום רק שמניסיון הוא מחמם קצת פחות טוב. אולי אקנה גם רדיאטור ליתר ביטחון. יונתן

1צחי

New member
רדיאטור

דבר חשוב כאשר מחממים ברדיאטור להניח על הרדיאטור כלי מים מכיוון שהרדיאטור מייבש את האוויר. מפזר חום הוא פחות יעיל ופחות בטוח ולכן לא מומלץ להשתמש בו (קורה שפתח יציאת האויר ניסתם ע"י חפץ זר והם עלולים להתלקח).

naja

New member
מזגן.

אצלי כל הנחשים מרוכזים בחדר אחד ולכן אני מפעיל מזגן שנותן את הטמפרטורה הבסיסית הרצויה ובכל טרריום אני מוסיף כבל כדי ליצור את האיזור החם. אם כבר חימום אז חשוב לציין שלחמם בעזרת כבלים זה לא תמיד מספיק בגלל שתי סיבות: לפעמים רק המצע מתחמם אבל הטמפרטורה בטרריום נשארת יחסית נמוכה(ולכן חשוב מאוד להשתמש בטרמומטרים). סיבה שניה-הזוחלים צריכים לקבל את החום גם מלמעלה ובצורה שווה בכל הגוף ולא רק מחלקם התחתון.

k a t h y

New member
פלטות חימום

לכל נחש יש אחת. האמת היא שרק לקינגית שלי יש טרריום והוא מתאים במידות לפלטה ואז זה גם מתחלק טוב מבחינת החימום אבל יש לי עוד שני בייבים שאני מגדלת בפלסטיקיות קטנות אז אני תמיד מנסה לשים אותם על הפלטה בצורה כזאת שיהייה להם חלק גדול חם ועוד חלק יותר קטן שהוא קר...

כבל חימום...

הבעיה. שהמפצלים והכבל המאריכים מהחשמל מחלישים את המתח שמגיע לכבל בצורה משמעותית.. וזה מחליש את העוצמה.. פעם הישתמשתי בשתי כבלים 15 וואט עיכשיו אני מישתמש בכבל 50 וואט. הבעיה באמת שזה מחמם רק את התחתית של הטרריום.. יש לי גם אבן חימום, אבל אני לא מישתמש בה . למישהו יש פיתרון הכי טוב איך לחמם בצורה טובה ולא מפריעה?

k a t h y

New member
יש לי גם עוד שאלה בקשר לחום

אם בנוסף לחימום שכבר יש להם אני מפעילה גם מזגן בטמפרטורה של 27 מעלות בערך...זה חם מידי בשבילם נכון?

שלום קתי

מניסיוני הטמ"פ שאליה מכוונים את המזגן היא לא הטמ"פ שאליה הוא מגיע. הכל כמובן תלוי בעוצמת המזגן ביחס לגודל החדר והבידוד שלו, אבל בכל מקרה בלי למדוד את החום בטרריום אי אפשר לדעת על פי המידע שנתת. תשיגי מד חום ותבדקי.

1צחי

New member
החלשת מתח

מבלי להתייחס לבעייתיות שבצורת חימום זו,לעניין החלשות המתח זה פשוט לא נכון כל עוד החיבור מקבילי (בכל המפצלים החיבור מקבילי) אתה יכול לחבר כמה קבלים שאתה רוצה . בהתייחס לנתיך ביתי רגיל (10 אמפר) וכבל בעוצמה של 50 וואט כל אחד אזי תוכל לחבר עד 46 כבלים. נ.ב אני חשמלאי מוסמך במקצועי.

מחי1

אני לא יודע מה הבעיה.. אבל כשחיברתי את הכבל ישירות לחשמל בלי כבלים מאריכים. הוא עבד חזק הרבה יותר. בכל זאת תודה על העזרה.

lizard boy

New member
חימום

את הזיקית התמנייה שלי אני מחמם עם נורה מיוחדת שבניתי לי עם הכלוב יענו בא יפה וחם ובסדר לזוג fat tailed gecko אני מחמם עם אבן חימום ועם כבל באותו הכבל אני מחמם גם לgrey bended שהוא עדיין קטנה ונמצא בפלסטקייה אז הזוג leopard אני מחמם באותה צורה עם אבן חימום ועם כבל את הקינג אני מחמם עם פלטת חימום את המילק עם כבל חימום את הblue tongue אני מחמם עם פלטה ואתה הtokay gecko אני מחמם עם גוף חימום צדדי שנדבק לצידו של הכלוב ומקל על חימום הלטאה מכיוון שהיא נדבקת לקיר

למעלה