שאלה למגדל עופות

טהי

New member
שאלה למגדל עופות

שלום יש לי שאלה - תרנגולות שגדלות על גרעינים+סלט ירקות (עשוי במיוחד בשבילם)+משוחררות כמה שעות ביום להסתובב כרצונם. למה הכרבולות שלהן שמוטות ? מה חסר להן ???????

שלום לך

ישנם גזעים של תרנגולות שאחד המאפיינים הוא נפילת הכרבולת! זה לא סימן מדאיג אלא אם: צבע הכרבולת משתנה מאדום לצבע כהה אחר! במקרים כאלה ישנם 2 מצבים התרנגולות רוצה לידגור או התרנגולות חולה! אם הכרבולת נפולה אבל היא עדיין אדומה אז אין מה לפחד בדרך כלל תרנגולת שרוצה לידגור פשוט מאוד מתחילה לקרקר כמו תרנגול כמעט והיא נוטה להתבודד ולשבת על הביצים והכרבולת נופלת תרנגולות חולה בדרך כלל הכרבולת משנה צבע והיא נופלת -התרנגולת מאבדת הרבה משקל מהגוף שלה וכאשר מרימים אותה לא משנה כמה היא נראית גדולה היא תהיה מאוד רזה וגם תראו שהעיניים נסגרות כול הזמן אצלי ישנה תרנגולת שהייתה כרבולת בסדר גמור ביום שהתחילה להטיל הכרבולת נפלה וזה ממש רגיל לא משהו מדאיג אלא אם ישנו מצב של מחלה שיהיה לך בהצלחה!

טהי

New member
למגדל העופות תודה

התרנגולות בריאות אבל הכרבולת שמוטה מדובר בתרנגולות מטילות של לולי סוללה שלקחתי יום אחרי שבקעו במדגרה ומאז הן אצלי, נתתי אחת לאחינית שלי ואצלה הכרבולת עומדת כמו למסדר. יש לי שאלה נוספת יש לי תרנגולת אחת חולה (באיזולציה) יש לה גושי מוגלה קשים בגרון היא בטיפול עצמי (לפי הבנתי) האם יש לך איזה רעיון מה המחלה הזאת ????? או - האם אתה מכיר איזה וטרינר לתרנגולות (לא מסחרי) ???? רצוי מאזור הצפון שאפשר לדבר איתו. תודה מראש

בבקשה

1. תרנגולות סוללה זה דבר כזה אופיני להן הכרבולת הנפולה היו אצלי כאלה שהכרבולת הייתה בסדר עומדת ואלה שהכרבולת נפולה לא משהו רציני 2. לצערי אני לא מכיר וויטרנרים מהצפון ולא הבנתי ממש מה הסימפטים של המחלה אבל חיפוש קטן בגוגל יביא אותך אל אחד מהם אני זוכר שחבר של אבא שלי הזמין וויטרנר לתרנגולות שלו וכו המליץ לו על כול מיני תרופות וכו לא ממש אהבתי את הגישה שלהם אולי כי אלו היו וויטרנר של העירייה עצמה בכול מקרה כמו שאמרתי תחפשי בגוגל תמצאי ב100%

למעלה