שאלה, למדריכים, ואנשים מווינגייט. חשוב

שילגיה18

New member
שאלה, למדריכים, ואנשים מווינגייט. חשוב

שלום שמי איילה, ואני בת 19, בצבא. אני רוכבת על סוסים, ואני מעוניינת לעשות קורס הדרכה לרכיבה טיפולת. עכשיו, הבעיה שלי היא שאני משתחררת ב- 13.11.08 והקורס הדרכה טיפולית לפי ידיעתי מתחיל 20 יום לפני זה, ואם אני לא אכנס אליו בכלל אילוצי הצבא אני אפספס שנה. אם מישהו יכול לעזור לי מה אני יכולה לעשות לגבי זה, אשמח לשמוע.

Law Ho

New member
את צריכה להפנות את השאלה לפורום "סדירים".

אם התואנה שלך לקיצור שחרור הייתה לימודים אקדמאים - סביר שהיו מוותרים לך. אבל אלו לא לימודים קדמאים אלא קורס הכשרה אז אולי לא אין נוהל בצבא. אפשרות אחרת (שאת צריכה לבדוק עם המפקד שלך מראש! ומפקד בכיר, סא"ל למשל) היא יציאה לדח"ש. את דוחה שירות בחודש, ואחרי חודש חוזרת לצבא (זה לא חופשה מיוחדת\רגילה כי הפז"ם מפסיק לדפוק ואין לך ביטוח רפואי צבאי וכו'. אפשרות נוספת היא לפסול מקצוע ( לא עכשיו, חצי שנה - שנה לשחרור) ואז את נהיית פקידה\נהגת\בלי מקצוע צבאי - המשמעות היא קיצור שירות של חודש (זכאים אליו כל העובדים הכלליים חסרי המקצוע). קחי בחשבון שדבר כזה יגרור העברת תפקיד וצריך עילה טובה לפסול שירות (למשל ת"ש). תשאלי את השאלה בפורום סדירים פורום מתגייסים ופורום משוחררים.

את יכולה לפנות

למש"קית ת"ש ביחידה ולהסביר לה את עניין הלימודים ולבקש קיצור שירות של 20 יום לצורך לימודים. זה אפשרי והרבה אנשים עושים את זה. רצוי שתשתפי את המפקד/ת שלך בבקשה. מקווה שעזרתי, לירי

למעלה