שאלה למדריכים...

YogevBO

New member
שאלה למדריכים...

1. כל כמה זמן צריך לגוון תרגילים באימון? 2. נניח שאני עושה תוכנית לאיש בן 50-60 . A רגליים גו כתפיים , תרגיל לכל קבוצת שרירים כפול 3 סטים B חזה יד קידמית יד אחורית, תרגיל לכל קבוצת שרירים כפול 3 סטים ומשנים את התרגילים שנותנים לכל קבוצת שרירים בכל אימון זה הפקטיבי?

הר ניר29

New member
?

מה המטרות? מהי ההיסטוריה האימונית? מגבלות רפואיות? מדוע לחלק לקבוצות שרירים?

YogevBO

New member
!

1. המטרות הן, שיפור/שימור המצב הבריאותי וטווחי התנועה. 2. מאמנים בני 50-60 המתאמנים כ-שנה שנתיים +. 3. אין מגבלות רפואיות. התוכנית היא אינה שלי אלה של מאמן אחר. אני אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלה.

הר ניר29

New member
המידע חלקי ביותר

מלבד זאת, באופן עקרוני 1.אני לא רואה שום סיבה לחלק את הגוף לקבוצות שרירים. 2. הגיוון באימן הכוח יכול לבוא אחת לשבועיים- חודש, כאשר יש שליטה בתרגילים החדשים. (יכול להיות גם יותר).

מה זאת אומרת

"אני לא רואה שום סיבה לחלק את הגוף לקבוצת שרירים"? הרי זה בדיוק מה שאנחנו עושים באימון, מחלקים לקבוצות שרירים (חזה, גב, בטן, כתפיים, ידיים) ועובדים פר קבוצה, אמנם בתרגילים מורכבים אבל עדיין פר קבוצה. לא?

הר ניר29

New member
מה עם אימון שעובד על כל הגוף בכל אימון

כמו שאתה מכיר אותו כ FBW, (אני מניח שעכשיו הבנת למה התכוונתי :))

YogevBO

New member
כמה דברים לא ברורים לי..

1. ההפרדה הזו לקבוצות שרירים באה לחסוך בזמן. זה נכון לעשות זאת? 2. אם מחליפים תרגילים כל אימון זה הפקטיבי לא הפקטיבי בהתייחס לדברים שכתבתי. 3. מזה FBW?? תודה!

הר ניר29

New member
הפרדה לקבוצות שרירים

לא בהכרח רק חוסכת בזמן, היא נועדה להתמודד עם הספקי אימון גבוהים ולאפשר לקבוצת שרירים התאוששות מספקת עד הגירוי הבא. החלפת תרגילים כל אימון, מדוע? מה הראציונאל שעומד מאחורי ההחלטה. אפקטיבי או לא, יהיה בהתאם לרציונאל. FBW= Full Body Workout

YogevBO

New member
אם אתה מפצל...

לקבוצות שרירים ועושה תרגיל אחד כל קבוצת שריר כפול 3 סטים אתה חוסך בזמן מאשר לעשות FBW. ההחלפת תרגילים כביכול באה לגוון למתאמים כדי שלא ישעמם להם. המטרה היא כמו שאמרתי שיפור/שימור הבריאות וטווח התנועה. מה דעתך בעניין?

הר ניר29

New member
צריך לחשוב מדוע יש צורך לפצל

אם אתה מחפש לחסוך בזמן ישנן דרכים אחרות. האם העצימות גבוהה מספיק בכדי להצדיק פיצול? כמה זמן עובר עד הגירוי הבא? החלפת תרגילים לשם הגיוון מצדיקה את המטרה, יש לבחור בכחמה את תבניות התנועה בכל תרגיל בכדי לאפשר גירוי מתמשך לשריר. שיפור טווחי תנועה, ושימור טווחי תנועה כמובן מצריכים גם התייחסות נפרדת מאשר תרגילי כוח, אולם גיוון בתרגילי כוח מהווה יתרון "במשחק" עם טווחי תנועה שונים.

YogevBO

New member
אוקיי אז נהיה יותר ספציפים..

לאדם מסויים אימון יום ראשון ויש לו בתוכנית A, חזה יד אחורית יד קדמית הוא עושה תרגיל לכל קבוצת שריר כפול 3 סטים יום שני הוא עושה אימון B " " " " פעם הבאה שהוא יעשה את האימון A ביום רביעי עם תרגילים אחרים. *העצימות אולי קצת גבוה ביחס לגיל. יש היגיון בתוכנית זו?? איזה דרכים כדי לקצר אימון לאנשים בגילאים 50-60??

הר ניר29

New member
ההגיון של התוכנית צריך להתאים לאנשים

אני לא מכיר את האנשים לכן אני לא יכול לתת תשובה חד משמעית. האם הגירוי של פעמיים בשבוע מספיק להם? מקדם את המטרות שלך? האם נעשו טסטים לבדוק את זה? דרכים נוספות להעלות הספק אימון, סופר סטים ודמיהם... אימון מחזורי, על מחזורי... וכ"ו.

oridoron77

New member
דעתי

אני הייתי הולך על תוכנית 3 פעמים בשבוע כל הגוף FBW. הסיבות: 1. שיפור תבניות תנועה - לפי מה שאני ראיתי בשטח, האוכולסיה המבוגרת מתאפיינת בדפוסי תנועה לקויים, חוסר יכולת לבצע תרגילים סטנדרטים בצורה נכונה, וחוסר מודעות יציבתית. כאשר אני אעבוד עם מתאמן על כל הגוף אני בעצם: א. לא יעמיס עליו עם כמה תרגילים שונים לכל קבוצת שרירים, מה שיגרום ללימוד התנועתיות לקחת זמן רב. ב. תדירות של 3 פעמים בשבוע על התרגילים, יתנו מענה ללמידה מהירה יותר של הטכניקה ושליטה בה. ב. שיפור טווחי תנועה - כידוע לאנשים מבוגרים ישנם הרבה קיצורים בהרבה רקמות (לפעמים במקרים קיצוניים טווחי תנועה מקוצרים במפרקים עקב רצועות!). עצם התנועתיות המרובה בכל חלקי הגוף בתוכנית לכל הגוף, תתן מענה לשיפור טווחי התנועה. *אני אישית גם הייתי מקדיש בסוף האימון זמן למתיחות לכל חלקי הגוף שעבדו. עם תדירות של 3 פעמים בשבוע, ההשתפרות יכולה להיות פנטסטית. 3. עצימות - העצימות דווקא היא אינה מקבלת מקום גבוה בסדר עדיפויות, ואני כן רואה מקום לשפר את טווחי התנועה. חוצמזה שעצם העבודה בתרגילים מורכבים המאפיינים אימוני גוף מלא (בייחוד לכאלה שכבר התאמנו), יגרמו לעצימות מספקת. בכל אופן דובר כרגע רק על צורת החילוק, ואני ממין שישנם עוד גורמים שמאמן בהתאם להכשרותיו יכול להבין על המתאמן ולעזור לו. אורי

למעלה