שאלה למדריכים

johnniewalker20

New member
דעתי

אימון פונקציונלי ,כפי שנתפס ע"י מדריכים (שתפיסתם מתעצבת במוסדות ההכשרה השונים) בהם אני נתקל ביום יום ,מתייחס בד"כ לעבודה עם אביזרים כגון : משטחים לא יציבים (בוסו, פיטבול וחבריהם) , כדורים קטנים , trx ועוד. לרוב המדריך ידבר הרבה על "שרירים מייצבים" ו"CORE". לרוב האימון יהיה נטול עומס חיצוני (בדמות משקולות/מוט) גבוה,וישולבו תרגילי שיווי משקל ויציבה. מבחינתי, משמעות האימון הפונקציונלי אינו מובן לרוב במדריכים. אימון פונקציונלי (או כל אימון לצורך העניין) אמור לשפר פונקציה כלשהי בתפקוד המתאמן. ככל שהקורלציה בין התבנית התנועתית של האימון לבין התבנית התנועתית אותה אנו מנסים לשפר גבוהה יותר, כך האימון מבחינתי "פונקציונלי" יותר.
 

alfi7

New member
מסכים

ואוסיף שלא רק מדובר על שיפור במישור המוטורי,אם כי במישורים נוספים,לדוגמה שיפור טונוס שרירי,שיפור משתנים של לב-ריאה נוסף למוטביציה,ביטחון עצמי ועוד הרבה. כל הנושא של האימון הפונקנציונאלי נהפך יותר ויותר לפיקציה מסחרית בלתי מובנת שמשמשת פלטפורמה לעסקנים בתחום. סביר להניח שכל תוכנית ששמה בדגש את מטרות המתאמן (אם באופן ישיר,כי הוא ציין או אם מהסתכלות ואבחון ) תהווה סוג של תוכנית פונקצינאלית.
 

oridoron77

New member
אימון שמתאים למטרת המתאמן

כל אימון באשר הוא ישפר רכיבים כאלה או אחרים. ההתאמה בין מטרות המתאמן לאופי האימון = מבחינתי "אימון פונקציונאלי". אני רוצה לציין שגם אם מטרת המתאמן אינה קשורה בשום אופן לאיזשהי פונקציה ביום יום שהוא נדרש לעשות, האימון עדיין יחזק את הדברים שבחר המתאמן, ועל כן הוא פונקציונאלי למטרות שהמתאמן בחר. אורי
 

Dark Muse

New member
בעיני

זה משהו שיתן למתאמן יכולת לשפר את חייו ביום יום - פונקציונאליות. כל תוכנית כוח (סקוואט, דדליפט, פרס בעמידה) ותרגילים שמיועדים ספיצפית לסוגים שונים של אנשים לפי מקצועם.
 

הר ניר29

New member
אני שואל בגלל

השאלה שלי באה בעקבות כל כך תפיסות מוטעות למושג אימון פונקציונאלי. הטשטוש בין שימוש בכלים להפרת שיווי משקל או ככלים לגיוון באימון עם הערבוב במונך אימון פונקציונאלי בכדי לקדם מכירות פשוט הזויות בלשון המעטה. כאשר אני רואה מדריכים/מאמנים משווקים את עצים כ... (שימו לב) "מומחה לאימון פונקציונאלי" זה באופן ממשי יוצר לי קצר בכמה סינפסות.
 
למען שיווק

עושים הרבה דברים. אבל זה קיים בכל תחום. התחום האירובי משתמש במושגים כגון עיצוב וחיטוב גם הפילאטיס משתמש במושגים אלו ועוד רבים אחרים,למה מקבלים מושגים אלו בשתיקה? דווקא בתחום האימון הפונקצינאלי צריך להזהר שלא "לזרוק את התינוק עם המים" שהרי לאימון פונקציונאלי יש עקרונות ברורים. מל סיף בספרו סופרטריינר (אחד הספרים הטובים יותר בתחום אימוני הכוח- לדעתי) עושה הבחנה ברורה בין שני סוגי אימוני התנגדות (ואימון פונקציונלי שייך "למשפחת" אימוני ההתנגדות): 1. אימוני התנגדות מבניים Structural resistance training 2. אימוני התנגדות תפקודיים functional resistance training הסוג הראשון של אימוני ההתנגדות מכוון לבניית השריר (Hypertrophy) ואילו הסוג השני של אימוני ההתנגדות (פונקציונאלי) מכוון לשיפור התפקוד ומשויך לסוגים שונים של פעילויות ומטרות (כשמו כן הוא). בסוג אימון זה מעורבים תהליכים של קואורדינאציה בין קבוצות שרירים שונות, קואורדינאציה בין סיבי שריר באותה קבוצת שרירים, תהליכי עיקוב וסיוע רפלקסים במערך העצבי, תהליכי למידה מוטוריים..... ברור שכמו כל דבר בגופנו לא ניתן להפריד לחלוטין בין השניים ואולם בהחלט ניתן למקד את סוג האימון בהתאם למטרות.
 
למעלה