שאלה למדריכים

Beigelman

New member
שאלה למדריכים

בקורס 60, בCOPD אני צריך ללמד את את הקטע של נשפן כחול ונשפן ורוד? או אפשר לדלג על זה?

הדעות חלוקות בנושא

אני אישית מכניסה את ההסברים על כך אך לא בהכרח קוראת לילד בשמו (מאוד תלוי בקבוצה, קבוצה בעלת יכולת קליטה טובה יותר אני אתן אסבר רחב יותר) אגב השמות העבריים הם נשפן ורוד ושמן כחול ולא נשפן כחול
בכל מקרה אם זה מיועד לכתיבת המערך אני ממליצה לך להכניס את זה בסוגריים, במידה ויש זמן והקליטה של הכיתה טובה אתה בהחלט מוזמן להכניס את זה.

Beigelman

New member
ועוד משהו

ראיתי שכבר לא עושים שיעור HY אלא רק שיעור היפרוונטילציה. לעשות לשניהם שיעור נפרד? או בכלל לא לעשות HY? (לי עשו שיעור HY ובתוכו הכניסו את המושג היפרוונטלציה בתור סיכון. זה גם נראה לי הכי הגיוני..)

זה לא משנה איך אתה קורא לזה

כל עוד אתה מסביר שHY זה היסטריה ו-HV זה היפר-ונטילציה ואת ההבדלים ביניהם.

EagleEye

New member
HY

בדרך כלל שאומרים HY מתכוונים באמת לHV. HY זו מחלה שרק רופא יכול לאבחן, שאומרים באמבולנס HY מתכוונים לאדם "היסטרי"..הכוונה - הוא נמצא בהיפר ונטילציה, מצב הנובע בדרך כלל מהתרגשות, כעס, פחד או רגש דומה..

Beigelman

New member
זה נכון אבל,

בקורס אני רוצה להדגיש שזה בכלל לא אותו דבר. כי HY זו מחלה ו HV זה מצב, מבחינתי הגישה תהיה שונה אם יגידו לי HY או HV.

EagleEye

New member
נכון מאוד

ובגלל זה אני מקפיד תמיד להגיד היפר ונטילציה, ולרשום HV בטופס. וגם אני מתכוון להדגיש לחניכים כמה ההבדל גדול, כל זה בתקווה ואעבור את הקורס, כמובן

עמיחי נ

New member
תזכיר שגם אחרי כמעט טביעה יש את זה

אחת מהדרכים להגדיל את השהות מתחת למים בצלילה חופשית היא ע"י היפרוונטילציה מכוונת..הכוונה היא לקחת כמה נשימות שטחות ומהירות אחת אחרי השניה(מבלי להוציא אוויר) ואז לעצור את הנשימה. אם עושים את זה יותר מדי פעמים ברצף אפשר להכנס לHV לא מכוונת ופה זה ניהיה מסוכן. תלמד אותם את זה כי כבר ראיתי איזה 2 אנשים שקראו את זה בקורס צלילה לכוכב ראשון..נורא התלהבו וניסו את זה. לפעמים בזמן שמישהו טובע הוא מנסה להכניס כמה שיותר אוויר לריאות בכל נשימה..לפעמים בגלל גלים קטנים שפוגעים בו אז הוא נושם נשימות קצרות בסגנון כמו שתיארתי מקודם..ואז מוצאים אותו עם HV..

EagleEye

New member
מעניין, תודה.

למרות שלא זכור לי המידע הזה בחוברת של החוברת של קורס הצלילה :]

עמיחי נ

New member
אני שם פה את הקישור למה ששלחתי לך..

http://bmj.bmjjournals.com/cgi/content/full/317/7164/996

תלוי במדריך

לרוב אנחנו מבקשים שיגישו לנו אבל מעבר לעובדה שאתה צריך לעשות את המערכים בשבילנו אתה צריך לעשות אותם בשבילך, אתה תשמש בהם המון במהלך הקורס ובתקווה שגם תשתמש בהם הרבה אחריו.

שוב ההתנשאות הידועה של חן

"אני אישית....רק לקבוצה עם יכולת קליטה..." מי את שתקבעי מה להדריך ואת מי?? יש למד"א מערכי שיעור קבועים (כן...אני יודעת שכתבת חלק מהם ...שחצנית...) ולפיהם צריך כל קורס ללמוד אותו דבר. מדריכים כמוך גורמים לחוסר איזון ולהבדלי ידע בין חניכים והעיקר: הלא כל זה נעשה שיגידו "יו איזה חכמה חן". אז את לא. ממש לא.

../images/Emo6.gif בלונדי!

א. תקשיב\י יא מזרוב\ה חלאס עם הלכלוך בפורום (מנהלים?) ב. את טועה

שקוף 101

New member
../images/Emo13.gifאבחנה מבדלת

בלונדה..את מערבת 2 נושאים לא כ"כ קשורים.. זה שיש מערכים ונושאי שיעור זה לא מחייב שבכל כיתה אני אלמד אותו דבר,ממש לא! זה נורא תלוי בי ובחניכים..ויש כיתות בהן אנלא ירחיב בנושאים מסויימים. אגב,את מעבירה את כ---ל מה שכתוב בחוברת המערכים?יש מישהו כזה?לא נראה לי. ותחשבי פעמיים לפני שאת מתקיפה...וקובעת סטיגמות. |הקו

חייבים להעביר כל מה שכתוב

אבל יש הבדל בין להסביר 2 מצבים ב COPD שעלולים לקרות ולהביא סימניים כלליים וסימנים ספציפיים לבין לתת לכל אחד שם שבקבוצה חלשה יבלבל את החניכים

עמיחי נ

New member
על מה בדיוק המריבה?

אני לא מבין למה ניצלת את השרשור הזה למריבה?... אז אפשר להגיד שחן (אני לא מכיר אותה בכלל) שחצנית...אז מה? כל אחד אוהב להיות שחצן. וכשאתה עוזר לבנות מערך מסויים ולומד דרכי הוראה אז יש לך זכות מסויימת להפעיל שיקול דעת לגבי אופי הקבוצה.

ושוב הפחדנית

אז כם אני בוחרת מה אני מדריכה, וכן יש לי שיקול דעת שמגיע לכל מדריך במדא בנוגע למה להוסיף לחומר המקצועי של חניכים. חניכים צריכים להיות בעלי ידע, למרות שלא נראה לך ככה, גם מע"רים הם בעלי שיקול דעת ויכולת מקצועית טובה, מה שנראה שחסר לך. תקראי לי שחצנית, אני קוראת לזה קנאה, אני עושה כל מה שביכולתי לעזור למערכת כי אני נהנת ממנה ונהנת לראות אחרים נהנים ממנה. הסיבה שאני מלמדת אותם היא כי הם דור העתיד שלנו, הם אלו שידריכו מחר קורסים ואני מצפה מהם להיות מתנדבים איכותיים, מה שאת כנראה לא. אז שוב את מסתתרת מאחורי מסך האנונימיות, כנראה מאומללות וחוסר יכולת לפרגן לבנאדם אחר. אינך מכירה אותי, את אישיותי, את עבודתי ואת פועלי במדא, ואת מה שאת כנראה כן מכירה את דואגת להציג בצורה שאינה מביעה דבר מלבד קנאה ואומללות. אז תמשיכי להסתתר מאחורי המסך, כנראה שמלבד לכתוב ברמה המתאימה יותר לילד בן 5 (שלמד כרגע איזה מילה גסה), מתנדבת טובה, מדריכה טובה ואדם טוב, את לא תוכלי להיות. כנראה מה שאומרים על חלק מהבלונדיניות נכון, לא ברכו אותם בהרבה שכל. אז תעשי לנו טובה, תחסכי מאיתנו את הקנאה, אם את מעוניינת להביך את עצמך, עשי זאת במקום אחר.

למעלה