שאלה למדריכם או למבינים...

vanilla maple

New member
שאלה למדריכם או למבינים...

יש מדריכים שעושים את מרבית השיעור בישיבה אך לעומת זאת יש כאלו שעושים הרבה עמידה לפרקי זמן ארוכים שאלתי מה המקסימום שנכון לעשות בכל קטע כזה והאם זה לא יכול להזיק.? טוב אז עוד שאלה קטנטנה האם יכול להיגרם נזק כאשר רוכבים עם ידיים על הכפתור האדום בעומסים גבוהים (אני יודעת שאלה מוזרה אבל יש מדריכים שמשתמשים באופציה הזו), והאם לדעתכם זה מועיל למשהו? תודה

אני אומר את דעתי ...

אני אישית משתדל להעביר לעמידה במצבים הבאים, כאשר אני רוצה לעבוד בעומסים גבוהים מאוד ( עבודת כוח ) ולהעלות דופק בצורה מהירה ללא יצירת עומס רב על הברכיים ( עמידה = בערך 12 אחוז יותר בזבוז אנרגיה מישיבה ) שנית כדי לשחרר קצת את הישבן והרגליים ממצב ישיבה. אני משתדל לא לעבור את ה 2 דקות רצוף בעמידה אבל יש שעורים שבהם אני יכול להעלות גם ל 3 דקות ( נדיר ). בכל מקרה אני אישית רואה בשיעור ספינינג כמו כל רכיבת OUTDOOR אחרת לכל דבר ועניין ולכן אני לא מוצא שיש מצב שבו משהו רוכב בעמידה יותר מ 2 -3 דקות רצוף. ולעניין השני לא הבנתי בדיוק את הפוזיציה הזו יד על ידית העצירה האדומה ומה עכשיו ממשיכים לדווש ??? לי \ה לא נשמע הגיוני ( אולי אני טועה ). סיון

vanilla maple

New member
ראשית

תודה על התשובה, אני אומנם לא מדריכת ספינינג אבל עושה מספיק זמן..ולאחרונה נתקלתי בכמה וכמה מדריכים שעושים שיעורים שבמהלכם יש הרבה עמידה ולא 2-3 דק' לפעמיים שיר שלם בעמידה. (ובפעמיים אחרות לא בעומסים גבוהים). בקשר לשאלתי השנייה יש אופניים שיש בהן כפתור אדום (ממש עיגול) וכאשר שמים את הידיים על הכפתור יש כאילו עוד עומס בלי לעלות את ההתנגדות וכאשר מחזירים את הידיים למצב 2 או 1 בישיבה יותר קל לדווש עם העומס (הגבוה),- בקיצור לא לשתף פעולה עם כזה דבר?

crowspin65

New member
הכפתור האדום - הוא בורג העומס בעצם

נועד לעצור מיידית את גלגל התנופה למקרה שרגל בורחת מהדוושה או משהו כזה... פעם ראשונה שאני שומע שמשתמשים בזה כדי להעלות עומס בעמידה, מחשבה יצירתית מאוד האמת, אבל יכולה לגרום לאיבוד שיווי משקל וגם לא כל כך ניתנת ליישום ברוב האופניים מכיון שבורג העומס נמצא בדר"כ מתחת לכידון. כלומר כדי לעשות מה שאת אומרת, צריך לעמוד ואז להתכופף ולעזוב את הכידון ולהשען על הבורג תוך המשך דיווש... ממש לא מומלץ. מומלץ להעלות עומס לפני העמידה ואז לעלות למצב 2 או 3 עם שתי ידיים על הכידון. סוגי "תרגילים" כאלה גורמים בסופו של דבר לפציעות ואז באים החכמים שאומרים ש: "ספינינג גורם לפריצות דיסק ולפציעות בברך..."

vanilla maple

New member
תודה

אני יודעת שהבורג האדום משמש לעצירה מיידית (חבל שבשיעור הראשון הראשון שלי לפני לא מעט שנים ,לא הבנתי מה קורה איתי ושהרגל השתחררה חטפתי מכה עצבנית ברגל) תיקון קטנטן האחיזה בכפתור לא נעשת בעמידה אלה בישיבה יש לציין שזה מאוד מקשה על הרכיבה (כאילו הוספתי עוד סיבוב שניים לפחות)

מנסה להבין...

יש מישהו בר דעת, מוסמך להדרכת ספינינג, שעושה שטויות כמו לנעול את ברז העומס באמצע שיעור??? על הרבה דברים מטומטמים בספינינג שמעתי ואפילו חזיתי במו עיניי, אבל נעילת ברז באמצע דיווש עולה על הכל
נו טוב, כמעט הכל, הוילי עולה על הכל
לשאלתך בנוגע לספינינג בישיבה/עמידה, שום דבר לא יזיק אם את מדוושת במנח ובעומס המתאים! מאחר ומדובר בד"כ באוכלוסיות דיווש הטרוגניות, ולא ניתן לסווג לרמות את המדוושים, ההמלצה הגורפת היא לא יותר מ-2-3 דק' בעמידה... ההמלצה שלי, להקשיב לגוף (תמי תשתקי
), אם את מרגישה אי נוחות כלשהי אזי הפסיקי ועברי לישיבה.

ellabs

New member
דעתי האישית

אני מנסה להרגיל את המתאמנים כן לשבת ולפעמיים קטעים שלמים למרות הקושי(ותמיד יש מישהו שקופץ לעמידה) אבל מעבירה חלק מהקטעים בעמידה בדרכ לא יותר ב2או 3 דקות רצופות אבל אף פעם לא 4-5 דקטת רצופות עמידה.נמענת מטעמי בטיחות מלעלות עומס תוך כדי עמידה.

הקטע עם כפתור בלימת החרום הוא הזוי

באמת לא ברור לי מי המציא את הדבר המטופש הזה וזו פעם ראשונה שאני שומע על זה. (אם שאר ההודעה שלך לא היתה רצינית נשבע לך שהייתי חושב שזה טרול) זה גם יוצר מנח גוף לא לענין וכמובן גם סיכון של עצירה פתאומית ולא מבוקרת של העבודה. לגבי עמידה - מה שיותר חשוב מפרק הזמן שמבלים בעמידה הוא מעבר נכון לפוזיציה ומהפוזציה חזרה לישיבה והדיוק במנח ובתנועה. כיוון שההנחה היא שלא כולם מדייקים (בלשון המעטה) הרי שעדיף לבלות יותר זמן בפוזיציה "בטוחה" יותר ועם פחות מקום לטעויות (כאן זה כבר יותר ענין של כיוון נכון של האופנים), כלומר ישיבה. אני באופן אישי מעדיף ישיבה אך להבדיל מרכיבה בחוץ, בספינינג די בוער לי התחת ואני עובר יחסית הרבה גם למצב עמידה, אם כי לפרקי זמן קצרים (בד"כ 45-30 שניות ומקסימום של 2 וחצי דקות עם המוזיקה ממש דורשת את זה לטעמי). ובכל מקרה אם את מרגישה לא בנח עם פוזיציה מסוימת, נסי לברר עם מדריך מקצועי לגבי כיוון האופניים והואפן בו את מבצעת את העבודה ואם זה לא עוזר אז בצעי פחות מפוזיציה זו. יש פה גם ענין של שונות בין אישית ועבור חלק מהאנשים תנוחה מסוימת עלולה להיות פחות נוחה (ואפילו בריאה) מלאחרים רכיבה מהנה אסף

michal11z

New member
וונילה מייפל, שם מקסים :) לגבי שאלתך - >

המקסימום לעבודה נכונה בעמידה לאדם מאומן (!) הוא 3-4 דקות (בוצעו מחקרים על כך, אין לי פה את המקורות). מעבר לזמן זה ההחזקה הנכונה של הגוף (מנחים, זוויות, מפרקים, שרירים) וחלוקת העומסים האופטימלית משתנים ומכאן השרשרת לנזקים מצטברים ופציעות מתחילה. [נשענים מידי על הידיים (שורש כף יד, מרפק וכתף - זויות רכיבה ועומסים משתנים), החזקת הגוף (בטן/גב) והזווית שלא אינם נשמרים, אגן ברך וכרסול כנ"ל.....] עומסים גבוהים מידי ככלל, ואלו בעקבותם הרכיבה מתבצעת מתחת ל 60 סל"ד בפרט, כשמם כן הם - עומסים גבוהים מידי - על מפרק הברך ושאר גופנו הנאמן שמנסה לעמוד בציפיותנו הלא תמיד הגיוניות (בתוספת מוזיקה, אדרנלין, קבוצתיות, ושאר הדברים שסוחפים...) ... וגם כאן השרשרת לנזקים מצטברים ופציעות מתחילה. . . הרכיבה אמורה להיות מקצועית, בנויה נכון פיזיולוגית במהלך השיעור, מאתגרת, מהנה, עם המון הקשבה לגוף (הוא לרוב יודע מתי זה מוגזם).

למעלה