שאלה למהנדסי הבניין שבפורום

orenhz

Member
שאלה למהנדסי הבניין שבפורום

אני גר בבניין חדש (מ-2012) בן 14 קומות בפ"ת, אזור צומת סגולה. שמתי לב היום שנוצרו לי סדקים בכל קירות הבית. מס' נתונים על צורת הבנייה והסביבה:
- צמוד לבניין שלי בונים בניין נוסף, וייתכן שכתוצאה מהחפירות שם הקרקע זזה/גולשת.
- שיטת הבנייה היא ברנוביץ'
- קירות הפנים/מחיצות עשויים מבלוקי גבס (אשקלית אאל"ט)
- לגבי שיטת הביסוס, אני מנחש שזה "רפסודה" אבל איני בטוח.
- הסדקים מופיעים בכל מיני כיוונים ומיקומים בקירות, אבל בעיקר בחיבורים בין הקירות לתקרה.
- למיטב ידיעתי, הקרב באזור אינה קרקע יציבה במיוחד.

הסיבות שאני מכיר שיכולות לגרום לסדקים הן:
- תזוזות קרקע
- אשפרה לקויה של הטיח
- שינויי מז"א
-רוחות חזקות? (אמנם נשבו היום רוחות חזקות, ואני יודע שבניינים של 100 קומות באמת מתוכננים לעמוד בפני רוחות, אבל האם זה רלוונטי גם בבניין בן 14 קומות?)

הסדקים, אגב, צצו גם בשאר הדירות בבניין.

אני יכול לקרוא לקבלן והוא יתקן ויצבע הכל, אבל אני מניח שזה יקרה שוב, אז זה לא פתרון יעיל.

השאלה היא מה הגורם לסדקים ומה הפתרון לבעיה.

אגב, מתוקף היותי גם סטודנט להנדסה אזרחית, אשמח להחכים קצת בנושא זה

XrayCharlie

New member
לפי דעתי זה קורה בכל בניין חדש מאחר והוא

עדיין לא יושב כמו שצריך.
מאחר והבניין שלך בן שנה בלבד, הייתי ממתין עוד שנה לפני השיפוצים (ובטח ממתין לסוף החורף).

אסור שהדבר יקרה

המבנה חייב ל"שבת כמו שצריך" החל מ"יום הולדתו". נכון שעשויים להיות פה ושם סדקים בטיח אבל בהחלט לא בהיקף המתואר לעיל.
אני תומך בהמלצה , שלא למהר בתיקון אלא לחכות חורף נוסף. אם מתגברים הסדקים - לא הייתי מסתפק בתיקון "קוסמתי" והייתי מתייעץ עם מהנדס בנין בנידון.
אם הבעיה היא בעיית ביסוט, כפי שאתה רומז, אז אתה בצרות צרורות.

maromy

New member
בדקת בניינים נוספים בסביבה?

כדאי לך לבדוק בבניינים נוספים שנבנו באותה שיטה או אצל אותו קבלן באזור אם קיימים
זה בטח לא נשמע משהו שאמור לקרות

orenhz

Member
מסתבר שנוצרו סדקים גם באחרים

ליד הבניין שלי ישנם עוד 6 בניינים הני 8 קומות נבנו בבנייה טרומית מלפני 15 שנה וגם בהם נוצרו סדקים. בנוסף, ישנו גם בית נסת גדול במרחק 50 מ' בערך שבתקרת הגבס שבו (הנמכה דקורטיבית) נוצר סדק באורך כמה מטרים וברוחב שמגיע אף ל2-3 ס"מ בחלקו (!).

maromy

New member
ההמלצה שלי

אם זה בכל הבניין, דבר עם ועד הבניין לקחת מהנדס קונסטרוקציה שיבדוק את הסדקים ויתן לכם
חוות דעת. הייתי מערב גם את מחלקת ההנדסה בעיריית פתח תקוה, כדי שלא יאמרו אחרכך 'לא ידענו'
ותשמור תיעוד מלא: צלם את הסדקים, כל תכתובת, תמדוד את הסדקים רוחב, אורך כמו שבטח עשית
ותמפה אותם יחד עם הסדקים בכל הבניין ובבניינים סמוכים.
לפי חוות הדעת של מהנדס קונסטרוקציה תחליטו איך לפעול הלאה. ברור שזה גם מוריד מערך הנכס ויש
לזה השלכות על בידוד הבניין ועוד.

למעלה