שאלה, למה אומרים שברזל ממקור

Swedish Cookie

New member
שאלה, למה אומרים שברזל ממקור

צמחי נספג פחות טוב ממקור חי? האם זה בגלל הסיבים התזונתיים שמשבשים את הספיגה שלו? תודה
 

TheFinalCut

New member
תשובה

חלק מהברזל מן החי נמצא בתוך מבנה כימי הנקרא heme. כיוון שהמבנה הזה קיים בגוף שלנו ומתמחזר כל הזמן, הגוף שלנו יודע להתמודד איתו ולספוג מתוכו את הברזל בצורה יעילה יותר. אבל באופן כללי רוב הברזל בתזונה הממוצעת מגיע מהצומח, ויש במזון צמחי בקלות די ברזל כדי לספק את צורכינו. עוד מידע למטה.
 

Swedish Cookie

New member
תודה רבה! יש לי עוד שאלה

(מצטערת על כל השאלות) ברזל "בורח" מאריזת קורנפלקס לא סגורה טוב? (אני יודעת שויטמינים כן, השאלה אם גם מינרלים)
 

TheFinalCut

New member
תשובה נוספת

ויטמינים מסוימים רגישים לחום או לחימצון, ולכן עדיף עדיף לשמור עליהם בסביבה קרירה ואטומה ככל שניתן. באופן כללי, ויטמינים הנפגעים ע"י חום הם: A, E, C, B1, B6, חומצה פולית (B9), חומצה פנטנואית ו-B12. מינרלים בתוך המזון לעומת זאת לא מושפעים מחימום או חימצון (חימום של אגוזים וזרעים לעיתים קרובות מעלה את הזמינות של מינרלים), ולכן אין לך מה לדאוג לגבי הברזל.
 
למעלה