שאלה.... למה אין נסים גלויים?

sherif

New member
שאלה.... למה אין נסים גלויים?

כתוב בנביא מלאכי שהקב''ה ישלח את אליהו הנביא לפני בא הגואל לפני ביאת המשיח ויבשר לנו על הגאולה, ורשום בגמרא שאחד הדברים שבאים כרפאים זה ביאת בן דוד משיח בן דוד, אז קודם כל איך מיישבים את העניין הזה, דבר שני ביציאת מצרים רשום גם אחרי בראשית שהגאולה תהיה כמו ביציאת מצרים, ורשום ביציאת מצרים שבמכת חושך מתו שמונים אחוז מבנ''י אז גם מכת חושך היתה המכה התשיעית אחרי שראו את כל הניסי ניסים כל עם ישראל ראה השגחה פרטית וניסים גלוים, אז פה שעכשיו אנחנו רואים, אדם שמאמין רואה את מה שהקב''ה עושה בעולם ואיך שהוא מסדר את הדברים בעולם, רואה את זה ואנשים חילונים לא רואים את זה, וביציאת מצרים כל אחד ראה אדם שתה מהכוס זה שותה, השגחה על כל יהודי ויהודי אבל פה אדם דתי באמת רואה שהקב''ה מביא יסורים וגורם לנו שאנחנו נתעורר אבל אדם חילוני לא רואה את זה אז אם צריך להיות ניסים גלויים שעם ישראל יחזרו בתשובה שיהיו ניסים גלויים בשביל שיראו אותם.

Vdrums

New member
??? לא הבנתי כלום....

אולי תכתוב יותר מסודר עם חלוקה לפיסקאות?

sherif

New member
למה במיצרים היו נסים גלוים,ופא בארץ

אין אנו רואים נסים גלוים? כתוב בנביא מלאכי- שהקב''ה ישלח את אליהו הנביא לפני בא הגואל לפני ביאת המשיח ויבשר לנו על הגאולה, ורשום בגמרא שאחד הדברים שבאים כרפאים זה ביאת בן דוד משיח בן דוד, אז קודם כל איך מיישבים את העניין הזה? דבר שני, ביציאת מצרים רשום " אחרית כראשית" שהגאולה תהיה כמו ביציאת מצרים, רשום ביציאת מצרים שבמכת חושך מתו שמונים אחוז מבנ''י מכת חושך היתה המכה התשיעית\ אחרי שראו כל עם ישראל את השגחה פרטית וניסים גלוים, אנחנו רואים, אדם שמאמין רואה את מה שהקב''ה עושה בעולם ואיך שהוא מסדר את הדברים בעולם, רואה את זה ואנשים חילונים לא רואים את זה, וביציאת מצרים כל אחד ראה השגחה על כל יהודי ויהודי . בארץ ישראל אדם דתי באמת רואה שהקב''ה מביא יסורים וגורם לנו שאנחנו נתעורר אבל אדם חילוני לא רואה את זה אז אם צריך להיות ניסים גלויים כדי שעם ישראל יחזרו בתשובה שיהיו ניסים גלויים בשביל שיראו אותם.

lala897

New member
לא הבנתי את כל הפלפול אבל

השאלה לא לענין אנחנו לא יכולים לדעת למה ה' בוחר להנהיג את העולם בצורה זו או אחרת, זה קודם כל דבר שני אם הדברים היו כ"כ פשוטים להבנה ורק מהדרך שבה העולם מתנהל היינו מבינים שה' הוא זה שמנהל את העולם אז מה החכמה? למה אנחנו עתידים לקבל שכר גדול בעוה"ב? יש עבודה לעשות בעולם והיא לא פשוטה לאף אחד.

התולעת 1

New member
תשובתו של הרב אמנון יצחק

תשובה: אני אתחיל לצורך הענין מהסוף ואני אגיע להתחלה. אתה אומר בעצמך שבמכת חושך שמונים אחוז מבנ''י מתו, כי הם לא רצו לצאת ממצרים, משה אמר להם שהקב''ה רוצה שאנחנו נצא ממצרים ונלך נעבוד אותו בהר סיני נקבל את התורה ונעבוד את ה', הם ראו ודאי שמונה מכות, וכשהם ראו שמונה מכות זה עזר להם? לא , כי הם היו רשעים, רשעים לא רוצים לראות גם מה שרואים כמו שמונה מכות, הם שתו מהכוס והיה להם מים והמצרי שתה והיה לו דם, הם לא רצו לראות, אז אתה אומר שהיום החילונים יראו ואז אתה חושב שהם יבינו יותר טוב מהרשעים של מצרים? ודאי שלא. כי לאדם יש בחירה, כתוב רשעים אפי' על פתחה של גיהנום לא חוזרים בתשובה, יש רשע הוא כבר בפתח של גיהנום, דוחפים אותו פנימה, תשאל אותו אתה רוצה לחזור בתשובה, הוא יגיד לך לא חוזר, שמעת דבר כזה? זה המצב ויש הרבה סיפורים גם בגמרא מאנשים כאלה שמתו להם הילדים, אליהו הנביא היה אומר להם ימותו לכם הילדים אחד אחרי השני וזה לא עוזר , שאלתי אדם אחד למה אתה לא מקיימ מצוות? הוא אמר לי נולדתי ברוסיה למדתי במוסקבה ולא למדו אותי שום דבר, לא יודע כלום, אמרתי לו טוב, אני אקנה לך ספר תנ''ך תתחיל ללמוד, תדע מי זה אברהם יצחק ויעקב,משה,אהרון דויד שלמה... אמר לי כן, אבל ברוסית אני צריך אני לא מבין בעברית, אמרתי לו אני אקנה לך ברוסית, הוא נסה להתחמק התחיל לדבר לא יפה כלפי ה', אמרתי לו אתה יודע למה השיניים שלך מלא חורים? בגלל הפה המלוכלך שלך, וזהו הוא יצאה החוצה והלך הביתה, למחרת אני שומע שהוא צועק במדרגות שטן שטן, באמצע העבודה במטבח יצאו לו שתי השיניים הקדמיות, בלי מכה בלי שום דבר, אתה חושב שהוא חזר בתשובה? לא חזר בתשובה, יום אחד היתה לויה למטה, אצלנו ברחוב, אז יצאתי למרפסת והיינו סמוכים קיר מבדיל, גם הוא יצאה החוצה למרפסת ואני מסתכל אל הגופה למטה, אמרתי אתה רואה מה הסוף? אתה חושב שהוא חזר בתשובה? לא חזר בתשובה, למה הוא רוסי ממוסקבה, אז יש לו פטור, זאת אומרת צריך להבין זה שרואים אפי' השגחה ונפלאות זה לא עוזר. הנה היה נהג אוטובוס בפיצוץ שהיה בחיפה ,אמרו לי שסיפר אצל יאיר לפיד שהוא התרומם והוא הרגיש שמשהו הוא ניצל ואני לא יודע משהו נס, כולם מתפוצצים באוטובוס והוא יוצא פחות או יותר, יותר טוב מאחרים, איך זה? אז הוא ראה אני לא יודע אם הוא חילוני או לא, אבל יכול להיות שהוא נשאר חילוני אם הוא היה חילוני וזה לא שינה אותו, יש כמה חילונים שאני ראיתי שהם היו כבר בשנים או שלשה פיגועים ונשארו עדיין חילונים ויצאו מהם, מה אתה עוד רוצה, הם ראו אנשים, חתיכות לידם, הם נשארו ולא עזר, מלאך המוות היה לידם, ולא השתנו, אז זה לא ראיה אם רואים משתנים, לא, צריך להפנים את הדברים, להתבונן בהם, לא להיות מושפע מהסביבה ואז יש סיכוי. והשאלה שלך איך כתוב שאליהו הנביא יבוא והשיב לב אבות על בנים ויבשר את הגאולה ובגמרא כתוב שמשיח בא בהיסח הדעת, אז כתוב שאפי' כשיבוא אליהו הנביא יהיו אנשים שיכחישו אותו, אתה מבין? הוא יכריז, כתוב שהוא יעמוד על הר הזיתים ויכריז שלש פעמים כל יום יכריז ואעפ''כ יהיו אנשים שיכחישו אותו, מי אמר שאתה אליהו?

למעלה