שאלה...למה אנו לא רואים נסים גלויים

sherif

New member
שאלה...למה אנו לא רואים נסים גלויים

כתוב בנביא מלאכי שהקב''ה ישלח את אליהו הנביא לפני בא הגואל לפני ביאת המשיח ויבשר לנו על הגאולה, ורשום בגמרא שאחד הדברים שבאים כרפאים זה ביאת בן דוד משיח בן דוד, אז קודם כל איך מיישבים את העניין הזה, דבר שני ביציאת מצרים רשום גם אחרי בראשית שהגאולה תהיה כמו ביציאת מצרים, ורשום ביציאת מצרים שבמכת חושך מתו שמונים אחוז מבנ''י אז גם מכת חושך היתה המכה התשיעית אחרי שראו את כל הניסי ניסים כל עם ישראל ראה השגחה פרטית וניסים גלוים, אז פה שעכשיו אנחנו רואים, אדם שמאמין רואה את מה שהקב''ה עושה בעולם ואיך שהוא מסדר את הדברים בעולם, רואה את זה ואנשים חילונים לא רואים את זה, וביציאת מצרים כל אחד ראה אדם שתה מהכוס זה שותה, השגחה על כל יהודי ויהודי אבל פה אדם דתי באמת רואה שהקב''ה מביא יסורים וגורם לנו שאנחנו נתעורר אבל אדם חילוני לא רואה את זה אז אם צריך להיות ניסים גלויים שעם ישראל יחזרו בתשובה שיהיו ניסים גלויים בשביל שיראו אותם.

כי אלוהים מוגבל ואין בכוחו לעשות...

ניסים אלא בדרך הטבע וזה שאנשים מספרים על ניסים שלא כדרך הטבע זה רך בדמיונם בלבד. ולכן לא רק בדת היהודית אנשים רואים ניסים, הדבר קורא בכל הדתות וכתים שונים, כי לראות ניסים בדמיון זה אפשרי, אבל לא במציאות.

התולעת 1

New member
תשובתו של הרב אמנון יצחק

תשובה: אני אתחיל לצורך הענין מהסוף ואני אגיע להתחלה. אתה אומר בעצמך שבמכת חושך שמונים אחוז מבנ''י מתו, כי הם לא רצו לצאת ממצרים, משה אמר להם שהקב''ה רוצה שאנחנו נצא ממצרים ונלך נעבוד אותו בהר סיני נקבל את התורה ונעבוד את ה', הם ראו ודאי שמונה מכות, וכשהם ראו שמונה מכות זה עזר להם? לא , כי הם היו רשעים, רשעים לא רוצים לראות גם מה שרואים כמו שמונה מכות, הם שתו מהכוס והיה להם מים והמצרי שתה והיה לו דם, הם לא רצו לראות, אז אתה אומר שהיום החילונים יראו ואז אתה חושב שהם יבינו יותר טוב מהרשעים של מצרים? ודאי שלא. כי לאדם יש בחירה, כתוב רשעים אפי' על פתחה של גיהנום לא חוזרים בתשובה, יש רשע הוא כבר בפתח של גיהנום, דוחפים אותו פנימה, תשאל אותו אתה רוצה לחזור בתשובה, הוא יגיד לך לא חוזר, שמעת דבר כזה? זה המצב ויש הרבה סיפורים גם בגמרא מאנשים כאלה שמתו להם הילדים, אליהו הנביא היה אומר להם ימותו לכם הילדים אחד אחרי השני וזה לא עוזר , שאלתי אדם אחד למה אתה לא מקיימ מצוות? הוא אמר לי נולדתי ברוסיה למדתי במוסקבה ולא למדו אותי שום דבר, לא יודע כלום, אמרתי לו טוב, אני אקנה לך ספר תנ''ך תתחיל ללמוד, תדע מי זה אברהם יצחק ויעקב,משה,אהרון דויד שלמה... אמר לי כן, אבל ברוסית אני צריך אני לא מבין בעברית, אמרתי לו אני אקנה לך ברוסית, הוא נסה להתחמק התחיל לדבר לא יפה כלפי ה', אמרתי לו אתה יודע למה השיניים שלך מלא חורים? בגלל הפה המלוכלך שלך, וזהו הוא יצאה החוצה והלך הביתה, למחרת אני שומע שהוא צועק במדרגות שטן שטן, באמצע העבודה במטבח יצאו לו שתי השיניים הקדמיות, בלי מכה בלי שום דבר, אתה חושב שהוא חזר בתשובה? לא חזר בתשובה, יום אחד היתה לויה למטה, אצלנו ברחוב, אז יצאתי למרפסת והיינו סמוכים קיר מבדיל, גם הוא יצאה החוצה למרפסת ואני מסתכל אל הגופה למטה, אמרתי אתה רואה מה הסוף? אתה חושב שהוא חזר בתשובה? לא חזר בתשובה, למה הוא רוסי ממוסקבה, אז יש לו פטור, זאת אומרת צריך להבין זה שרואים אפי' השגחה ונפלאות זה לא עוזר. הנה היה נהג אוטובוס בפיצוץ שהיה בחיפה ,אמרו לי שסיפר אצל יאיר לפיד שהוא התרומם והוא הרגיש שמשהו הוא ניצל ואני לא יודע משהו נס, כולם מתפוצצים באוטובוס והוא יוצא פחות או יותר, יותר טוב מאחרים, איך זה? אז הוא ראה אני לא יודע אם הוא חילוני או לא, אבל יכול להיות שהוא נשאר חילוני אם הוא היה חילוני וזה לא שינה אותו, יש כמה חילונים שאני ראיתי שהם היו כבר בשנים או שלשה פיגועים ונשארו עדיין חילונים ויצאו מהם, מה אתה עוד רוצה, הם ראו אנשים, חתיכות לידם, הם נשארו ולא עזר, מלאך המוות היה לידם, ולא השתנו, אז זה לא ראיה אם רואים משתנים, לא, צריך להפנים את הדברים, להתבונן בהם, לא להיות מושפע מהסביבה ואז יש סיכוי. והשאלה שלך איך כתוב שאליהו הנביא יבוא והשיב לב אבות על בנים ויבשר את הגאולה ובגמרא כתוב שמשיח בא בהיסח הדעת, אז כתוב שאפי' כשיבוא אליהו הנביא יהיו אנשים שיכחישו אותו, אתה מבין? הוא יכריז, כתוב שהוא יעמוד על הר הזיתים ויכריז שלש פעמים כל יום יכריז ואעפ''כ יהיו אנשים שיכחישו אותו, מי אמר שאתה אליהו?

iziman

New member
קודם כל

אמנון יצחק אידיוט . תסביר לי למה בני אדם צריכים להסיק שיש אלוהים מפני שהיה פיגוע שהרג כל כך הרבה אנשים ולא הרג אותם ? לדעתי הרבה יותר נורא לראות כל כך הרבה מוות של אנשים שאתה אוהב מאשר למות בעצמך . לכן יכול להיות שאלוהים מעניש אותם ?

התולעת 1

New member
לגבאי אתה אידיוט...תשובה לשאלתך

חכמים ז``ל אומרים משל נפלא. היה שועל השועל הזה היה רעב. רצה להכנס לכרם של ענבים אבל לא מצא כניסה. אבל ברעבונו לא ויתר וחיפש דחק את עצמו בכח פנימה דרך חור קטן נכנס, אכל שלושה ימים והשמין. רצה לצאת, חזר לחור, לא הצליח. מה יעשה? צם שלושה ימים, כחש בשרו ויצא. עמד בחוץ, הסתכל על הכרם ואמר: כרם כרם מה נאים פרותיך אבל מה הנאה יש ממך? כשם שנכנסתי, כך יצאתי. הבעיה שלו של השועל שהוא לא היה פיקח. אם היה פיקח היה נכנס לכרם, לוקח ענבים מוציא דרך החור. לוקח ענבים מוציא דרך החור, מוציא את כל הכרם דרך החור, יוצא אוכל שותה משמין עד בלי סוף. אבל הוא היה במה. הוא אכל שם. אכול ושתה כי מחר נמות. הוא לא חשב על המחר, הוא חשב על עכשיו. לכן כמו שנכנס כך יצא. יש אנשים נמצאים בעולם הזה. על מה הם מסתכלים? על עכשיו. תשמע, אתה עלול לצאת מחר. מה יש לך ביד? אתה לא תקח מזודות. אתה לא תקח כסף, שום דבר. אין ויזה. אין כלום. אתה יוצא בלי כלום. אז מה עשית? למה אתה לא מסתכל שני צעדים קדימה? אל תתהלל ביום מחר כי לא תדע מה ילד יום. יש אחד אומר תשמע, כמה אמרת דוד המלך אמר? שבעים שנה ואם בגבורות שמונים שנה? אין בעיה. אני חוזר בגיל 69. בלי נדר, 69 מבטיח לך אני חוזר. רק תבטיח לי שאתה תחיה עד אז. הקב``ה שומע מה אתה אומר, ב 68 יקח אותך. על מה אתה מתבסס? החיים ביד שלך? יש למשהו ביד את החיים שהוא יכול להגיד לא, אני לא מת עכשיו. סיכמנו שבגיל 70 אני מת. אין דבר כזה. ``אל תאמר לכשאזקין שמא לא תזקין אל תאמר לכשאפנה אשנה שמא לא תפנה``. ז``א, אדם צריך להכין צידה לדרך. זה אדם צריך להתבונן אדם צריך להיות חכם. אני פה זמני. אני בעולם חולף. העולם הזה כולו הזיות. אנחנו כמו בחלום. בחלום. יום אחד שאנחנו נפטר מן העולם או שאדם היה לו חלום רע או שהיה לו חלום טוב.

iziman

New member
טוב אז אני אדיוט

לך הכניסו מגיל אפס שיש משהוא מעבר לעולם הזה ל כן צריכים לעשות כל מיני פעולות מוזרות לרצות את מי שיקבע את גורלך בעולם הבא . אני לא מאמין בזה זכותך להאמין כרצונך וזכותי לחשוב כרצוני . ומה לעשות שאמנון יצחק אדיוט מתלהם , היית באחת מהרצאות שלו , אני כן וזה הרושם שהוא הותיר , ולא בגלל התוכן אלא בגלל דרך ההצגה שלו .

ומדוע אתה אומר שאין אנו...

רואים ניסים גלויים? האם להתעורר כל בוקר
מחדש אינו נס גלוי? האם לא שמעת סיפורים של בני אדם שניצלו ממות? שנרפאו ממחלות חשוכות, שהצליחו מעבר לכל הסיכויים? הרי ישנם ניסים גלוים כל יום! רק צריך להתבונן, לדעת להתבונן...

Governor

New member
Eve(*) יקירתי, הסבירי לנו

מהו נס גלוי, ומדוע, דרך משל, יקיצה היא נס גלוי. האין יקיצה משינה מנהגו של עולם? (*) Eve, קצור, לנוחיותי, ל- "אין ייאוש בעולם", או, בר"ת, אי"ב, הנשמע פונטית כ- Eve...

אני רואה שיש לך חיבה...

לשפה האנגלית יקירי המלומד...
אני אישית מעדיפה את שפת הקודש המקורית שלנו, לכן אם אתה מתעקש לקצר את כינוי, אנא ממך, קרא לי אי"ב. אשאל אותך שאלה אחרת... האם אתה משוכנע כשאתה הולך לישון בלילה, שאכן תתעורר בבוקר?

Governor

New member
"אני אישית מעדיפה את שפת הקודש

המקורית שלנו" אני דובר שפת קדש, אלא שאיני יכול לתקשר אתך ורבלית, ולכן אני עושה זאת בכתב, והכתב אינו כתב הקדש, אלא אלפבית ארמי מרובע שאומץ ע"י אבותינו בערך במאה הרביעית לפנה"ס (עד אז היה נהוג האלפבית הפיניקי). Eve נשמע פונטית כמו איב, ואין עדיפות לאחד על פני האחר, מכיוון ששניהם אינם המצאה עברית. "האם אתה משוכנע כשאתה הולך לישון בלילה, שאכן תתעורר בבוקר?" בוודאי, זהו תהליך החוזר על עצמו מספר שנים, ללא כשל. הרי כבר תכננתי את סדר היום למחר, ואפילו הרחק יותר לעתיד. אולם, תכנון אינו ערובה, כמובן, שהכל יתנהל כמתוכנן. זה לא ימנע ממני לשכב לישון כל לילה... 972357O34IO16

כל כך ידעתי שתחזיר אותי..

אל ידיעותייך על הכתבים העתיקים ידידי... בוא נדלג על זה, אוקיי? נעזוב את ההתנגחויות המוכרות לשנינו מכל מיני פורומים שונים, וננסה פחות להתנצח, ויותר להבין. עזוב את כל מה שאתה יודע ולמדת. אם תעשה איתי תחרות על ידע, תגלה שישנם תחומים שאתה יודע בוודאי יותר, וישנם תחומים שאני יודעת יותר, ואין לזה סוף, ואח"כ תמצא את עצמך מגיע לאותו סגנון של דיון "ישן" ולא נעים. ולעניין... אני לא יודעת אם אקום בבוקר, אני אף פעם לא יודעת מה יקרה בשעה הקרובה, ברגע הבא, כיצד אני יכולה לדעת? בעבורי החיים אינם דבר מובן מאליו, לכן כל דבר שקורה, בעבורי הוא נס! ואתה הרי יודע, שישנם אנשים שהולכים לישון ופשוט לא מתעוררים. אין רגע אחד בחיים שהוא מובן מאליו. תגיד לי מה דעתך, מה אתה מרגיש כלפי זה?

Governor

New member
"נעזוב את ההתנגחויות המוכרות לשנינו

מכל מיני פורומים שונים" איני מזהה אותך מהתנגחויות קודמות. 'ואח"כ תמצא את עצמך מגיע לאותו סגנון של דיון "ישן" ולא נעים' ...I don't think we met before "אני לא יודעת אם אקום בבוקר, אני אף פעם לא יודעת מה יקרה בשעה הקרובה, ברגע הבא, כיצד אני יכולה לדעת?" לפני פרישה לשינה, אפשר להעזר בטבלאות סטטיסטיות, כדי לנסות לקבוע, מה הסכוי של אדם בריא לכאורה (כך אני מקווה) בגילך, לסבול מיתה חטופה. הנתונים ירגיעו אותך. את יכולה לסמוך על טבלאות אלה. חברות בטוח סומכות עליהן, והן לא נכנסו לעולם העסקים כדי לחלק כסף חינם ללקוחותיהן. כללית, למרות שהעולם נראה די "מסודר" ו"חזוי" לצרכים תכנוניים שלנו, נכון הוא שהוא במדה מסוימת כאוטי/סטוכאסטי/אקראי (ולהלן, "כאוטי"), והמלה כאוטי אינה אלא מיצגת גורמים והתפתחויות שלא הצלחנו לזהותם ולאמוד ולהגביל את השפעתם מבעוד מועד. וזה כולל כמובן תאונות הנגרמות עקב רשלנות תורמת מלאה או חלקית מצדו של זר. אז מה? העולם אינו דטרמיניסטי במאה אחוז. זאת רואים וחשים מאמינים ושאינם מאמינים. הוא כאוטי במדה מסוימת. אולם אלהים _אינו_ פותר באמת בעבור המאמינים את המדה המסוימת הזו של הכאוטיות אותה הם רואים. מה שהמאמינים עושים למעשה הוא מעין variable swapping, היינו, מסלקים נעלם מטריד אחד, ומציבים במקומו נעלם אחר הרבה יותר מסובך, "בורא", וטוענים שהבעיה נפתרה. נעלם זה, "בורא", כך הם טוענים, הוא יודע-כל וכל-יכול, אלא שאינו מגלה לנו את דרכי פעולתו והטכניקות שלו (וחוששני שלמעשה מעולם לא ספר דבר לאיש, מטוב עד רע). בכך, לדעתם, נפתרו הבעיות, פלוס בונוס חשוב - סולקה המחשבה המטרידה שהעולם הוא במידה לא מבוטלת כאוטי, היינו, קבלנו כבונוס שיש "השגחה פרטית", אם כי עדיין איננו יודעים מה הלוגיקה של "בורא" בענין זה, שכן העולם _עדיין_ נראה כאוטי ממש _כמקודם_, אלא שאפשר לומר במנוחה נפשית "העולם מונהג ומושגח, אלא שנפלאו דרכי הבורא". מבחינתי, הצבת "בורא" כגורם קוזאלי (causal) אולטימטיבי (אולם, שאינו מגלה לנו דבר), היא פעולת סרק מטופשת, שכן, במקום להפחית את מספר הנעלמים (variable elimination) בוצע חלופי נעלמים (variable swapping). וכמובן, איני מתיחס כלל לתעלומות טבע פשוטות שנפתרו הודות לקדום הידע האנושי. הרי לפני 2500 שנה נחשבו הברקים לרמחים שרומה זאוס באויביו ממרומי האולימפוס. היום, כל ילד בעממי יכול להיווכח, בעזרת ציוד מעבדה פשוט שמחירו בערך מאתים שקלים, כי זו תופעת התפרקות חשמל סטטי. תודה, לא תודה. שום דבר אינטליגנטי לא בוצע כאן. רק חלופי נעלמים המכניסים לתמונה משהו יותר מסובך שאינו תורם דבר (ובראש ובראשונה, קיומו כלל לא הוכח). "תגיד לי מה דעתך, מה אתה מרגיש כלפי זה?" אני מבין ומקבל שהעולם כאוטי במדה מסוימת ומסתדר עם זה מצוין. מה אתך? 972357O34IO19

ראה יקירי...

אני בכלל לא דיברתי על אלוקים, עדיין לא....
אבל לפני שאני ממשיכה... אם אתה רוצה להתדיין באופן שכלתני, ובאופן ציני ומתריס, אז אני פורשת! אם אתה רוצה לשוחח, בבקשה!

Governor

New member
"אני בכלל לא דיברתי על אלוקים,

עדיין לא" OK, נשאיר אותו בינתים מחוץ לתמונה "אם אתה רוצה להתדיין באופן שכלתני" שכלתני, אני תמיד. אדם אינו רשאי להשאיר את השכל מאחור בצאתו מביתו. חובה לשאת אותו בכל עת. האם את רומזת ששכלתנות מטרפדת/ממקשת/מסכלת משהו בקו הטעונים המתוכנן שלך? "...ובאופן ציני ומתריס" רבותי, צופים יקרים. האם מזהה מי מכם ציניות והתרסה בדברי? "אז אני פורשת! אם אתה רוצה לשוחח, בבקשה!" אף פעם איני יוזם ויכוח בעניני אמונה, שכן אמונות הזולת נחשבות בעיני ענינו הגמור של הפרט והן הכרעות אישיות הנובעות ממבנה האישיות. נעניתי ליזמתך מכיוון ששערתי כי תציגי לי הוכחות לצדקתך או לטעותי. הוכחות אני תמיד מוכן לשמוע ולבחון. איני סבור שיש מניעה כלשהי להמשיך, אלא אם כן מנוי וגמור אתך להתנות זאת בהשארת השכל מאחור... 972357O34IO1A

פורשת יקירי....../images/Emo13.gif

קח את ה...
ואת מחיאות הכפיים "מהצופים"! אני לא בעניין של "לנצח", אבל אתה לא תבין. חג שמח!

Governor

New member
Eve יקירתי, מה זאת?

אל תאמרי לי שקבלת ממני תשובה שלא שמעת מעודך, ואשר החרידה אותך בפשטותה והגיוניותה. אני חש המום מתגובתך...

Governor

New member
האם סיום הויכוח באפן זה מזכה אותי

בכמה מנוצותיך לקשוט כובעי?

למעלה