שאלה למובטלים מאונס...האם

ניר נגר

New member
שאלה למובטלים מאונס...האם

מישהו מיכם פוטר עקב שירות המילואים שלו? הנושא הזה מאוד כאוב..אני אישית מכיר כמה כאלה!!! קשה להוכיח זאת...אבל אפשרי אני תמיד נדהם מעזות המצח של מעסיק שמפטר עובד..לצערי זה קורה!!!

mrona

New member
גברים = מילואים נשים = נשים

לא שמעתי על אנשים שפוטרו עקב שירות המילואים שלהם, אבל אם נעשה סטטיסטיקה לגבי כמות הנשים, ובעיקר נשים בהריון/חופשת לידה/אמהות לתינוקות שפוטרו, נמצא שהן רוב המפוטרות בתעשית ההייטק. זאת למרות החוקים האוסרים את הדבר. אני יודעת שחברות גדולות ביקשו ו-ק-י-ב-ל-ו אישורים ממשרד העבודה לפטר נשים כאילה. בתהליך הפיטורים, החברות הכריחו את המפוטרים לחתום על מסמך שמונע תביעות, וזאת כתנאי לקבלת פיצויים ו"מלגות הסתגלות", או במילים אחרות - שוחד. מאוד קל להבין את אילה שחתמו, אבל זה לא משנה את העובדה שזה ניבזי ודוחה!

ניר נגר

New member
היי מורן..אני לא מבין משהו פשוט..

קודם כל אסור לפטר נשים בהריון, וגם אם מפטרים אותן הם זכאיות לפיצויים בלי חתימה על שום דבר.. הן לא היו תריכות לחתום, אלה לתבוע..וחבל שהן ךא התייעצו עם עו"ד לעיניני עבודה. וכן, זה ניבזי ודוחה!!!

pixiER

New member
הבעיה של שנים בהריון

היא שלפי החוק מותר למעסיק לפטר אותן אחרי 45 יום מתאריך חזרתן לעבודה, והרבה מאד מעסיקים מנצלים את זה. אישה שיצאה לחופשת לידה של לפחות 3 חודשים, בד"כ לא מקבלת מחליפה במשרה מלאה, אלא מחלקים את תפקידיה בין כל העובדים (בניגוד למצב שבו גבר יוצא למילואים ומשאיר פשוט חור שלא מתמלא עד שהוא חוזר) וכשהאישה חוזרת, כולם הבינו שהם כבר ממילא הסתדרו בלעדיה, ולכן היא מפוטרת ביתר קלות.... מה שגורם לנשים לחזור לעבודה שבוע או שבועיים אחרי הלידה... :-{ כולם יגידו שזה מגעיל ונבזי ונורא, אבל איפה המנהל שלא זוכר כמה זמן אמא שלו נשארה לטפל בו בבית כשהוא נולד? ומה היה קורה לו אמו היקרה היתה חושבת שהקרירה שלה מספיק חשובה לה כדי לחזור לעבוד אחרי שבוע

למעלה