שאלה למולי - בבקשה עזור

רן לו

New member
שאלה למולי - בבקשה עזור

שלום אנימעוניין לדעת האם אני יכול להשיל ממישקלי 2-3 קילו של שומן ושריר ולעלות ב10 rm ? ואם כן האם אני צריך לעבוד על כוח בתקופה הזו או שאני יכול לעבוד על 10-15 בכישלון חיובי ? תודה רבה רבה מראש יום טוב

tushtk

New member
התחזקות בזמן ירידה במשקל

שלום רן, המצב שאתה מתאר הוא בהחלט אפשרי, אך עליך להקפיד על שני עקרונות: 1. שהגרעון הקלורי שלך יהיה קטן - מכיוון שאתה מעוניין להוריד רק 2-3 ק"ג, אין סיבה שהירידה לא תהייה מתונה ואיכותית. 2. התמדה באימונים, כשהאימון שלך אמור להיות מבוסס על המטרה. במקרה שלך אם המטרה היא שיפור ה-RM10, אז עליך להתאמן בטווח חזרות של 8-10-12. אימון כוח של 4-6 חזרות אמנם יגרום לך להתזחק, אך ישפיע הרבה פחות, אם בכלל, על ה-RM10 שלך שדורש גם סבולת שריר. בהצלחה.

בהמשך לתשובה...

רן, על סמך מה אתה מבסס את הרצונות שלך? ירידה של 2-3 ק"ג ועליה ב-RM10...האם יש לכך מטרה מסוימת או שזו שאלה תיאורטית בלבד? האם יש כאן משהו פונקציונלי, למשל ירידה במשקל לצורך תחרות בקטגורית משקל מסויימת? למה לרדת במסת שריר? קצת תמוה בעיני...

רן לו

New member
תשובה

גם תאורתית - כי אני באימונים שלי מועוניין להיות קטן \חזק\אתלט ולא לעלות יותר מידי במסת שריר - כך תמיד ידעתי שאפשר לעשות אבל בטווח של 1-6 ום מעשית כי היה לי סיפור אם הבחינה של המדריך חדר כושר - ובקיצור אני צריך לעשות את הבחינה בטווח של שבוע שבוע וחצי מעכשיו כדי לעבור את הבחינה כדי להתמקם אם עבודה-בית חלומיים בישבילי . ואני בזמן האחרון עבדתי על כוח מקסימלי בכול הנוגע לתרגיל הבעיתיי בישבילי שהוא הלחיצת חזה וזה בכלל לא קידם אותי בכול הנוגע ל10 חזרות (הבדיחה הטובה ביותר שקראתי היתה הטבלת הארמים שלימדו אותי - חבל שהבדיחה על חשבוני... ) בכול אופן אני עושה עכשיו 9 חזרות (מלאות ,נקיות ,יפות ) של 55 ובקטגוריית משקל שלי אני צריך ללחוץ 60 אבל אם אני ירד בקילו ו200 גרם (אני מעדיף לרדת ליתר ביטחון לרדת 2-3 קילו -כי אין מקום לטעיות ) אני יהיה בקטגורייה של 55 קילו שאני יוכל לעשות . ותיראה את זה ככה - שבוע שעבר יצאתי לרוץ ובגלל שלא שמתי לב לשעה רצתי יותר מ30 קילומטר (וזה עוד היה שעתיים אחרי אימון כוח עליון\תחתון ) אז טכנית חלומי בהשג יד - לא? 40 על קיבה ריקה + עוד כמה ריצות של 10 (רצתי את המרתון ה1 שלי על קיבה ריקה ועוד בבוקר - כך שאני מאמין שגם הפעם לא יקרה לי כלום ) אני צודק ? תודה מול הלב יום טוב

למעלה