שאלה למומחה

טשה

New member
שאלה למומחה

האם בודקים cf בבדיקת מי שפיר, גם אם הרופא לא מבקש זאת במפורש? ואם לא איך אפשר להבחין אח"כ אצל ילד אם יש לו/ה אסטמה או אולי חשש ל cf ? אילו הבדלים יש בין אסטמה לבין cf?

alizae

New member
לטשה שלום,

אני לא רופאה אבל מנסיון אישי אם את ובן זוגך נשאים של cf אתם זכאים ללא תשלום לבדיקת מי שפיר שבודקת האם העובר קיבל את המוטציות של הוריו בהצלחה

טשה

New member
to alizae

בבדיקה גנטית לפני כ 4 שנים לא נמצאתי כנשאית ב97% (1:50000). עשיתי מי שפיר, אבל לא ידוע לי אם בדיקה רגילה של מי שפיר בודקת גם cf. מאחר והבדיקות הגנטיות לא שוללות לגמרי את האפשרות, ולבתי יש אסטמה רציתי לדעת איך מבדילים בין התקפים של אסטמה לבין התקפי חוסר נשימה של cf? אלא אם כן זה נבדק כבר בבדיקת מי שפיר.

יסעור

New member
תגובה של מומחה מניסיון אישי

טוב, אם כבר אני בפורום אז אגיב גם לך, מתוך אמונה שד"ר אוגרטן (שאגב הוא אדם נפלא) יענה תשובה של מומחה בקרוב. אז למיטב ידיעתי אם את לא נמצאת נשאית, אין אפשרות לאתר את ה- 3% הנותרים אצל ילדיך, כי מחפשים את הגנים לפי הגנים שההורים נושאים. אבל, סליחה, זה ממש לא בתחומי. מה שאני רציתי להגיד שבניגוד לאסטמה, ב- cf השיעולים לא באים בהתקפים. בכל אופן לא במצב הרגיל. חוץ מהחולים שיש להם גם אסטמה. אגב, איפה הבת שלך מטופלת. את יודעת שרופאי cf הם רופאי אירות, ואת יכולה לתפוס שני ציפורים במכה אחת. ללכת לרופא cf שיבודק את הבת שלך, וכבר לבררי גם את השאלות על ה cf. אגב, אני בטוח שלבת שלך אין cf. ועד שד"ר אוגרטן יענה לך, שיהיה לך כל טוב ותגדלי את הבת שלך בקלות.

CF או אסטמה?????

גברתי היקרה כל רופא ילדים יכול לקבוע אם הילד שלך סובל מאסטמה, אם את כ"כ חרדה לכי לרופא ראות ילדים. למה את צריכה לחיות בפחד אסטמה זאת מחלה מלחיצה, אבל ניתנת לאיבחון בקלות ואם היא מטופלת כראוי אפשר לחיות איתה בשלום. אנחנו 3 אסטמתים בבית

alizae

New member
לטשה שלום רב,

אם אתם ממוצא אשכנזי ולא מצאו אצלכם גן אז במי שפיר לא בדקו נשאות במידה וידוע ששני ההורים נשאים אז בודקים אם העובר קבל את הגנים. וזאת כמובן צריך לידע את הרופא ומח´ הגניטקה על מנת שיבדקו. כדאי לך להתייעץ עם רופאי cf לפי הנתונים שמסרת סביר להניח שילדתך סובלת מאסטמה הרבה בריאות ואושר.

jasmine38

New member
לטשה

יש לי ילד עם CF. גם אני לא רופא. 1. לפי דעתי הלא מקצועית, בבדיקת מי שפיר, ניתן לבדוק המון דברים, יש כנראה רשימה בסיסית של בדיקות שמבוצאות אוטומטית. ויש המון בדיקות שניתן לבצע, אם יש הנחיה ספציפית לכך אני חושב שלבדיקת CF, צריך הנחיה ספציפית. 2 . חולי CF סובלים ברובם מבעיות עיכול, ויש להם זיעה מלוחה מהרגיל. בדיקה פשוטה "תבחין זיעה", שבודק את תכולת המלחים בזיעה, יכול לשלול אפשרות לCF. 3. את מוזמנת לבקר באתר שלנו שרשום בעברית וללמוד יותר על המחלה וכיצד מאבחנים אותה. 4. מאחל לכם בריאות ושנה טובה,
ושתבקרו באתר שלנו כאורחים בלבד .

תשובה לטשה

אין בודקים נשאות לCF בבדיקת מי שפיר באם הבדיקה בוצעה בהורייה שאינה קשורה למחלת ה CF, אלא אם הבדיקה נדרשת במפורש.

למעלה