שאלה למומחיות בהסתברות

loocy

New member
שאלה למומחיות בהסתברות../images/Emo53.gif

הבנתי מהמאמר של מעיין ובכלל מהרבה אזכורים פה, שגם אם עושים הכל כמו שצריך, הסיכוי להכנס להריון בחודש נתון הוא כ - 30%. רציתי להבין ממה נובעת ההסתברות הנמוכה הזו? ולעדכן שאני נשארת בפורום לפחות עוד חודש...

אופה3

New member
לגבי ההסתברות

אני באמת לא יודעת ממה היא נובעת, אני רק יכולה להגיד לך, שגם בטיפולים בהם עוברים הזרעות, או הפריות מבחנה, הסיכוי הוא 25% ולא 30%, עלפי כל המומחים, למה ממש אני חלא יודעת, אבל אני יודעת מה הפרופסורים הכי גדולים בארץ אומרים, וזה הנתונים שמסרתי לך בכל אופן שיהיה בהצלחה כל טוב האופה

אני קראתי ש 17%

כשיש כמה דברים שצריכים לקרות בשביל שיהיה הריון ולכל אחד יש הסתברות קטנה מ 100% אז ככל שכופלים עוד גורמים זה יורד ויורד. ויש היום מחקרים שמראים שבטיפולי פוריות מסוימים יש אפילו סיכוי קצת יותר גבוה מאשר באופן טבעי כי חלק מהדברים נעשים בצורה מלאכותית ולכן ההסתברות נשארת רק לגורמים האחרים.

Gill Gallad

New member
זה הכל../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אוי ויי איזה יאוש! ולחשוב שהצלחתי כבר לנצח את כל ההסתברויות האלה ונפלתי דווקא באחרות, ףףףףףףףףףףףףףףף.

פּוֹנְג

New member
"אנחנו נשארים בפורום..."../images/Emo79.gif

(במנגינת "אנחנו נשארים בארץ..." זה בכלל לא מצחיק ובטח לא נושא לשירה המונית, אבל אם כבר אנחנו כאן, אז לפחות נעשה את זה נעים... לעניין ההסתברות הריון זה בעצם נס. נס שזרע פוגש ביצית ומצליח להפרות אותה. נס משום שצריך עיתוי די מדוייק בשביל שזה יקרה. שהביצית מגיעה את הזרע תגיע בזמן שהזרע עוד חי שהזרע והביצית יהיו תקנים ועוד ועוד. אז אין לי הסברים מדעיים, אבל בהתחשב בכל התיזמונים הרבים שצריך לעשות (או אולי בהתחשב בזמן שעובר ועובר) פתאום הסטטיסטיקה הזו לא נראית לי כל כך נוראה.
הלוואי ותשברי את הסטטיסטיקה הזו ובחודש הבאה תבואי לספר לנו על הפסים הכחולים.

loocy

New member
אני לפעמים חושבת

שזה בעצם תהליך קל ופשוט ולפעמים (במיוחד אחרי השלילי שקיבלתי אתמול...)זה נראה לי כמעט בלתי אפשרי שהכל יפגש ויצליח (ואני עוד יודעת מנסיון שזה יצליח כי יש לי ילדה). המסקנה שלי היא שכשאת מסתכלת מהצד אז זה נראה קל וכולם מצליחים בחודש הראשון וכשאת בתוך זה (ולא חשוב אם יש לך כבר ילדים אול לא) את כל כך רוצה להצליח שזה נראה פתאום קצת יותר מסובך וקשה להשגה. טוב, כמו שאמרתי לבעלי: "אני נותנת לך עוד חודש אחד להצליח!"

למעלה