שאלה למומחים בקשר לאלכוהול

yoyo 143

New member
שאלה למומחים בקשר לאלכוהול

אני נער בן 17 וחצי. התחלתי לשתות אלכוהול לפני שנתיים. הכוונה היא שאני לא מכור או משהו, אבל מדי פעם ביציאות קונה לשתות אלכוהול-וודקה, בירות וכאלה או שותה בפאבים . התדירות היא בערך פעמיים בשבוע שאני שותה-בדרך כלל כוס אחת של וודקה ועוד בקבוק בירה. שמעתי סיפורים על פגיעה של אלכוהול על הכבד ודברים כאלה ואני מפחד שזה יקרה לי גם.... כשאני שותה וודקה אני מרגיש גועל נפש , שאני עומד להקיא, וגם אני מרגיש שורף באיזור החזה, ולאחר זמן מה יש לי צרבת(דבר שקורה לי גם אחרי שאני אוכל מאכלים מסויימים). כל הדברים האלה שקורים לי זה טבעי או שזה מעיד על בעיה כבר??? הייתם מציעים לי להוריד את המינון או שזה מינון נורמאלי לבחור בגיל שלי?

yoyo 143

New member
עוד דבר שאולי יעזור

אני שותה בדרך כלל על בטן ריקה- זה אומר 3 שעות אחרי שאכלתי ארוחת ערב-זה כדאי שהאלכוהול ישפיע עלי-אני שותה כדי "לתפוס כמה שיותר ראש". אני שוקל בערך 56 קילו ואני שותה את הכוס וודקה במכה אחת-הכוונה לא בשלוק אחד אלא אחרי 5 דקות אני מסיים לשתות אותה ואז נגיד קונה בירה ומסיים את הפחית... הייתי גם רוצה שתייעצו לי על הרגלי שתייה נכונים בשביל לשמור שהגוף לא יקבל נזק מזה...(מקווה שעדיין לא גרמתי לו נזק). תודה.

shanhen

New member
לתפוס ראש ועוד כמה דברים

לשואל שלום, נדמה כי אתה עושה את כל הטעויות במכה אחת. אם אכן כל הכוונה שלך בשתית וודקה הוא "לתפוס ראש", אתה בדרך הנכונה. אבל יחד עם תפיסת הראש אתה עלול לתפוס עוד כמה דברים ורק לפגוע בעצמך. אני מניח שלא זאת הכוונה של יצרני הוודקה. אגב, פגיעה בכבד לא מתרחשת מיידית אלא בתהליך איטי ולא אצל כולם. אבל כאמור, הפגיעה בכבד זה לא הדבר היחיד. אז אם אתה רוצה בכל זאת לשתות אלכוהול, אני מציע לך להבין שאלכוהול אינו משחק. מדובר בחומר כימי מסוכן כאשר עושים בו שימוש לרעה. חפש את המשקה הטעים לך ולא רק את זה שאיתו תופסים ראש. השתייה חייבת להיות איטית על בטן מלאה, כלומר לאחר אכילה ותוך כדי אכילה. שתייה על בטן ריקה גורמת לספיגה מהירה של אלכוהול ולפגיעה. אז אולי תופסים ראש יותר מהר אבל גם נזקים נוספים, כפי שאת חלקם ציינת. בגילך, במידה שאתה לא שמן מידי, כדאי גם לא לשתות משקה חריף מידי. אתה עלול לפגוע ברקמות מערכת העכול (אלכוהול "מחטא" אותם) וגם פגיעה בקיבה. מוטב למהול את האלכוהול עם נוזלים שונים (קוקטיילים) או לשתות משקה דל אלכוהול. והדבר החשוב ביותר, אם בגילך אין לך דבך אחרת "לתפוס ראש", דרך אחרת לשמוח או להרגיש שייך, יש לך בעייה. האלכוהול זה רק אילוזיה, פנטזיה, שישאיר אותך במקום גרוע יותר. חפש אתגרים טובים יותר ותן צ'אנס לעצמך גם בלי חומרים מסייעים. אבל אתה כבר ילד גדול, הבחירה בידך. שבוע טוב, נחום

למעלה