שאלה למומחים...בקשר למערכות בגוף

jony252

New member
שאלה למומחים...בקשר למערכות בגוף

שלום רב, הייתי מעוניין לדעת איזו מערכת צורכת יותר אנרגיה ...מערכת העיכול או אולי מערכת המוח..או כל מערכת אחרת...... בפרט ...לאחר ארוחה כבדה......? תודה

neko

New member
שאלה מעניינת, אבל אני חושב

שכדאי להעביר אותה לפורום ביולוגיה או לרופא הקרוב למקום מגוריך. אני נוטה לחשוב שהלב צורך הכי הרבה אנרגיה (הפעלת שריר NON STOP).

E s t e b a n

New member
מה זה "אנרגיה"...

המוח הוא האיבר שצורך הכי הרבה אנרגיה בגוף. לאחר ארוחה כבדה צריכת האנרגיה של מערכת העיכול עולה בכ-20%, מה שגוזל משאבים מהמוח. כדי שלא תנסה להתאמץ יותר מדי עם המוח (ולעוד מטרות) מופרש בעת העיכול הורמון ששכחתי את שמו שגורם לך להרגיש עייפות.

jony252

New member
אז עם כך....

אם כך אז השאלה שלי היא.... האם כאשר מערכת העיכול צורכת עוד 20 % אז גם המוח עדיין צורך יותר ...? ומה עם מערכת הלב ? תודה

E s t e b a n

New member
המוח צורך יותר.

המוח צורך כ-20% מכלל האנרגיה של הגוף. מערכת העיכול בעת פעולה מגיעה ל-10%. המספרים אולי לא מדוייקים כי עבר הרבה זמן מאז שלמדתי אותם, בטוח שתוכל למצוא ברשת את המידע הזה. מערכת הלב - פחות.

masada

New member
אני לא סגור לעניין האחוזים

אבל, בגדול, המערכת של המוח, הן שבתוך הראש והן השדרתי, בגדול צורכים את מירב האנרגיה של הגוף. לאחר מכן, למיטב ידיעתי (ואני רוצה להדגיש למיטב ידיעתי בלבד), הלב מערכת העיכול, פעילה רוב הזמן. יחד עם זאת, כאשר הגוף צריך לעכל ארוחה מלאה, הוא "משתק" את המערכות האחרות, מעין מצב של hibernation, (כמובן שההסבר הוא מאוד בפשטנות), ובכך מנמיך את כמות האנרגיה "הנשלחת" לכל הגוף, למעט מע' העיכול. יחד עם זאת, למעט כמה שניות לאחר כריתת ראש, אני לא חושב שיש מצב שבו הגוף מעביר יותר "אנרגיה" למע' אחרת מאשר המוח

למעלה