שאלה למומחים כאן - וכמה טיפים!

darktender

New member
שאלה למומחים כאן - וכמה טיפים!

שלום ברמנים יקרים! נבחרתי לעבוד בבר אירי בצפון ( השם כרגע לא רלוונטי ) אני חסרת קורס ברמנים, כמובן שציינתי זאת בפני המעסיק. הוא אמר שתכלס הוא מוכן לתת לזה צ'אנס. בכל אופן הייתי חמש שנים ברמנית קפה, ומנהלת משמרת במסעדה יוקרתית בהרצליה פיתוח. האם תוכלו לתת לי טיפים? היכן ניתן ללמוד את הדברים הבסיסים בלא צורך בקורס? כמו מזיגת בירה נכונה וקוקטליים בסיסיים, וקצת הסבר על החפיפה שאני אעבור.. תודה מראש! נטלי!

rustynail

New member
יעזור מאוד השם של הבר...

או שלפחות תגדירי התמחות הפאב? בירות קוקטיילים דיספליי ??? אני עובד גם בפאב אירי ברחובות לשם הגילוי הנאות....

rustynail

New member
אני עובד בדאבלין רחובות

צר לי לא מכיר פאב בשם מורפיוס בצפון?!? אולי מרפיס? איפה זה צפון? בכל אופן רוב הפאבים האירים מתבססים על מבחר בירות מזיגה נכונה שלהם ודיספליי מתמחה בוויסקי חושב להכיר וויסקי וסוגיו לא רק אירים אלא גם סקוטים אמריקאים קנדים ויפנים אם יש, לא דחוף לרמת הדקויות בכל אחד אלא יותר ההבדלים בין מדינות ובתוך המדינות עוד כמה הבדלים לחלוקה לאזורים וסוגים (מאלט בלנדד וגריין) בקשר לבירות מזיגה נכונה של בירות איריות (סטאוטים) ושליטה במזיגה מהירה של מספר רב של ברזים בנוגע לבקבוקים ידע מינימלי על סוגים בין סגנונות לאגר אייל ותת רמות שלהם אבל לא נמוך מדי להישאר ברמה בסיסית השאר יבוא עם הזמן לרוב אגב ההתלמדויות הן חצי קורס ברמנים על המקום, בהצלחה!

shaul flowers

New member
ווה ווה ווי ווה,

תמיד אהבתי ברמניות! וגם כאלה שיושבות על הבר, וכאלה שעומדות, וכאלה שיושבות, ואת אלה שעומדות בתור בכניסה, ואת המלצריות... נשים מתות עליי!!! אבל אם את ממש רוצה לדעת, אני ממליץ לצפות בי, נותן כמה עצות לחיים, ככה שלפחות לפחות תהיי רגועה ומאוחדת עם היין והיאנג הפנימיים שלך לקראת העבודה החדשה. שיהיה בהצלחה! ובאיחולי יום צהוב, שאול.

Byrne

New member
יש לי בשבילך תשובות

אני חדש בפורום הזה אבל מספיק זמן בתחום... יש לי שנה וחצי ברמן בפאב אירי שנה ניהלתי את הפאב האירי הכי טוב והכי וותיק והכי אוטנטי בארץ ללא שום צל של ספק ( אני מאמין שכולם בפורום יודעים איזה פאב זה) ובנוסף אבא שלי מאירלנד,והייתי במספיק פאבים שם ושתיתי מספיק בירות ו וויסקי אירי, כדי שיהיה לי מושג איך לעזור לך אל תפחדי מזה שאין לך ניסיון, להפך, תצהירי על זה כבר מההתחלה, תראי שאת רוצה ומוכנה ללמוד שיש לך את ההתלהבות מכל פיסת מידע שאת מקבלת אני יכול להגיד לך מהניסיון שלי בתור מנהל שחוסר ניסיון הוא דווקא יתרון.... למה?? אני יסביר אני מעדיף לקחת ברמן טרי מהקורס, ללמד אותו, לבנות אותו כמו שאני רוצה, ולפי הדרישות והצרכים של הפאב. ולא שיגיע לי מישהו שעבד ב20 ברים,שהוא כבר שחוק ועובד על אוטומט, שהראש שלו כל כך מלא בשיטות וסגנונות שונים שאין להכניס אינפורמציה חדשה. אפילו עם הוא שד בתוך הבאר, מוכנת טיפים משומנת..... הייתי מעדיף את הטרי החדש, תוך חודש או שניים הוא ברמן תותח. ( הכל מניסיון ) מכיוון שפאב אירי במהות שלו הוא פאב שכונתי, מקומי, משפחתי אפילו, עם קהל קבוע צוות שהם חברים קודם כל, אחד של השני ושל הלקוחות.... אווירה נעימה, חמה , שכיף להיכנס אליה מהרחוב, שמורגשת כבר בכניסה לאורך כל הבילוי ועד היציאה...יש חשיבות רבה מאוד מאוד לאיך הצוות הקיים יקבל אותך אם יש או אין כימיה בינך לבין הצוות ויותר חשוב מזה בינך ובין הלקוחות פה אין אפס... ואופי אי אפשר ללמד, תהיי הברמנית הכי טובה בעולם לא מסתדרת עם הצוות, לא בא לך טוב הלקוחות הקבועים והנאמנים של המקום... את לא תשארי לעבוד שם, מנהל\בעלים ישים לב ישר, האווירה בפאב חייבת להישאר משפחתית ונינוחה כל שינוי במצב רוח של הצוות יגרור שינוי באווירה לגבי יידע בסיסי על אלכוהול: תתמקדי בבירות: מותגים, ארץ מוצא, הבדלים בין הבירות, מושגים כמו לאגר, סטאוט,בירה כהה,בהירה,שחורה וכו' וויסקי : אירי,סקוטי,ברבון- הבדלים, מחירים, ממה עשוי וויסקי, מושגים כמו : חיטה, כמה שנים מיושן,בלנדד, סינגל מאלט. מותגים מובילים, תכירי חברים חדשים : ג'וני, ג'ק, וג'יימסון..... ועוד'.. ועוד'... זה יכול להיות אפילו די מעניין אם מלמדים אותך נכון, זה עולם ומלואו וויסקי תתמקדי במבחר שקיים אצלכם, מספיק בהתחלה לדעת קצת על כל מותג מוביל עם הזמן, בלי שתשימי לב תרחיבי את הידע והשליטה שלך בתחום זהו, אני מקווה שלא הלחצתי אותך, תחשבי על הדברים שאמרתי, הכל מניסיו ומהצד של הניהול אני מקווה מאוד שעזרתי לך אפילו במקצת, שיהיה לך בהצלחה... מחכה לשמוע ממך בשורות טובות.... נ.ב. עצם העובדה שפנית לפורום לייעוץ ועזרה כבר מראה על רצינות. תצליחי....

rustynail

New member
../images/Emo45.gif גם השנה סוגרים ביום שני את הרחוב?../images/Emo8.gif

D221

New member
משהו קטן...

כל מה שהמליצו לך כאן ללמוד הוא נכון מאוד, את המידע תחפשי באתר של גיא גיסר, שם יש לו כתבות על כל תחומי האלכוהול, מחולק לנושאים, תקראי מה שהוא כתב שם על בירות, על וויסקי ואם יהיה לך זמן אז תמשיכי לכל השאר. יש גם את מגזין הוויסקי החודשי. את יכולה גם להכנס לפורום הבירה של תפוז, של וואלה ועוד ופשוט לקרוא שם זה יעשיר את הידע שלך. אני מסכימה שבהרבה מקומות מנהלים מעדיפים ח'ברה טריים שעוד לא פיתחו שיטות עבודה והרגלים משלהם וכך ניתן לעצב אותם לפי דרישות ושיטת העבודה במקום. שיהיה המון בהצלחה, את תיהיי בסדר

Byrne

New member
נטלי קיבלת פה הרבה כלים

את מוכנה להתחיל, אבל איך קוראים שוב לפאב הזה???.

darktender

New member
זה לא רלוונטי מהסיבה הפשוטה:

איני מעוניינת כרגע לפרסם את הפאב, בואו נסכם שזה פאב בצפון באזור הקריות( אין שם ממש הרבה פאבים אירים ). אגב, אני חושבת שאחת הסיבות שהוא לקח אותי לעבודה זה בגלל מראה, דיגמנתי בדלתא, והוא הכיר אותי דווקא מהתמונות,אבל שוב אנחנו הנשים הכוח החזק, אנחנו לא מפחדות להשתמש בכוח שלנו, נכון בנות?!?! =).

Byrne

New member
אהההה... דוגמנית של דלתא (הלבשה תחתונה )

היית צריכה להגיד מראש ולא הייתי מבזבז זמן ומחשבה על הטיפים שנתתי לך כי זה ידוע שדוגמניות הם גם ברמניות מלידה..... הייתי במקרה בסופ"ש בקריות ( מוצקין ) והייתי באחלה פאב אירי: " מורגן " אחלה אווירה ויופי של אנשים ממש לידו יש עוד פאב, לא זוכר את השם אבל יש סמל ענקי של נבל בכניסה נבל=גינס=אירלנד= סוג של פאב אירי וכל זה בלי להזכיר את ה " אייריש האוס " בחיפה אז יש פאבים איריים בצפון\קריות ואפילו טובים טיפ אחרון: אם את כוסית תהיי דוגמנית, כדי להיות ברמן טוב נדרשים כישורים מסוג אחר לגמרי..... בהצלחה בכל זאת

moon light9

New member
לאור כל מה שנאמר פה העצה הכי טובה

שאני יכולה לתת לך היא: תוכיחי לעצמך ולעובדים איתך שאת לא שם כי דיגמנת בדלתא, הדבר הכי עצוב בארץ שלא לוקחים ברמניות ברצינות כי בדר"כ הן נמצאות שם כי הן נראות טוב. אז כל הכבוד על היתעניינות ותמשיכי ככה בהפגנת רצינות :)

למעלה