שאלה למומחים - משכנתא לבניה

q2q3q4q5

New member
שאלה למומחים - משכנתא לבניה

היי
נתונים:
ערך נכס לפי שמאות: 3,950
משכנתא פתוחה כרגע: 1,900
תמהיל: שליש פריים שני שליש קלצ

בערך עוד כ5 חודשים אבצע משיכה אחרונה של הכסף ואחזיק ביד משכנתא של 1,900

אני רוצה לבוא לבנק לאחר שמשכתי את כל הכסף, להגיד לו ש"חסר לי כסף לבניה"
להגדיל אחוז מימון למקסימום קרי 75%, לקחת עוד מיליון שקל באותו תמהיל
ורגע אחר כך להחזיר את הקלצ ולהשאר עם פריים מוגדל

באיזה קשיים אני צפוי להתקל בדרך? ומה הבנק ידרוש ממני?
 
קשיים אפשריים
75% מ 3.95 זה קצת פחות מ 3 מליון. החזר חודשי על משכנתא כזו זה בערך 15 אלף ש"ח בחודש. לבנק יש מגבלה של עד שליש מהשכר החודשי הפנוי שלך, האם יש לך הכנסה פנויה של 45 אלף ש"ח נטו לחודש כדי לתמוך במשכנתא כזו? הבנק הרי לא יודע שאתה מתכוון להחזיר חלק ובכך להוריד גם את ההחזר.
&nbsp
לא ציינת אם יש לך דירות נוספות. 75% זה רק לדירה יחידה. למשפרי דיור (מי שכרגע בבעלותו דירה אחרת ומצהיר שהוא מתכוון למכור אותה) זה 70%, ולדירה שניה 50%.
&nbsp
האם הבניה הסתיימה, והאם קיבלת טופס 4? משיכת משכנתא לבניה היא על פי התקדמות הבניה.
&nbsp
 

q2q3q4q5

New member
תשובות ושאלות

1. כן יש הכנסה פנויה כזו
2. אין דירות נוספות זה בית בבניה לעצמי ונכס יחיד שאני מחזיק
3. הבניה קורת כרגע. כמובן מושך לפי שלבים

הכוונה היא בסוף אחרי שמשכתי את כל הכסף ללכת לבנק להגיד לו "נגמר לי הכסף ואני צריך עוד" להמשיך את הבניה. גם אם לא אקח את כל ה75% אקח כמה שיותר

השאלה היא יותר בכיוון האם הבנק יגיד לי לדוגמא (סתם אני זורק)
צריך ללכת לראות מה מצב הבית?
צריך אישורים כלשהם?
צריך שמאות חוזרת?
וכו וכו
 
לדעתי
אל תחכה לרגע האחרון. פנה כבר עכשיו לבנק ותבקש להגדיל את מסגרת האשראי המאושרת למשכנתא. זה לא מחייב אותך למשוך אותה כבר עכשיו (או אף פעם, אם תתחרט), אבל זה יתן לך את האופציה. כמו כן, אם תהיה תשובה שלילית, עדיף לדעת עכשיו.
&nbsp
לי היתה מסגרת מאושרת לבניה של 2 מליון. במהלך הבניה פניתי לבנק ואמרתי להם שטעיתי ואני רוצה להגדיל את המסגרת ל 2.5 מליון, והם הסכימו. לא שלחו אף אחד לבית לבדוק את המצב. כן ביקשו ממני למלא איזשהו טופס של תוכנית בניה שמראה בכל שלב כמה כסף אני לוקח מהבנק וכמה מהון עצמי, ולהביא להם אישור על שלב הבניה הנוכחי (שמפקח הבניה שלי חתם עליו)
 
למעלה