שאלה למומחים

סמי1981

New member
שאלה למומחים

החלקתי ונפגעתי ברגל בזמן העליה לאוטו ונשבר לי הכרסול והפטשון. העו"ד שלי אומר שאני יכול לתבוע את הביטוח ואת הערייה (יש לי נכות 10%-20%) השאלה שלי האם הפיצוי שונה בשתי התביעות ? באיזה מהם אני אקבל יותר ? ומה סך הפיצוי בערך שאקבל אוטו בכל אחת משתי התביעות ? תודה לכם מראש

שאלה למומחים

שלום רב, ההבדל בין שני המסלולים יכול להיות די משמעותי, שכן להבדיל מפיצוי בגין פגיעה מתאונת דרכים, בה האחריות היא מלאה, הרי שהעירייה תחויב, אך בהתאם לאחריות שתיוחס לה. תביעה נגד חברת הביטוח של הרכב, מתנהלת בהתאם לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים. תביעה נגד עירייה, מתנהלת בהתאם לחוק פקודת הנזיקין. כעיקרון, אם האחריות המיוחסת לשני המזיקים זהה, הרי שהפיצוי בהתאם לפקודת הניזיקין גבוה יותר, מאשר הפיצוי בהתאם לחוק לפיצויי נפגעי תאונות דרכים. אבל שוב, במסגרת תביעה נגד עירייה, על התובע להוכיח את האחריות של העירייה לקרות התאונה - קרי, קיומו של מפגע שבאחריות העירייה לסלקו, רשלנות מצד העירייה וכדומה. לא בגין כל מפגע שמצוי באחריות העירייה, יחייבו את העירייה, שכן קיימים שיקולים נוספים של האפשרויות העומדות לרשות העירייה לפקח בכל עת על היווצרות המפגעים השונים וכן אפשרויות העירייה לסלקם. לא ניתן לתת לך הערכה של היקף הפיצוי שתקבלי בכל אחד משני המסלולים, שכן הם תלויים בשיקולים ובפרמטרים רבים, אותם לא פירטת, ואשר לבטח מצויים בידיעת עורך הדין שלך, על כן תפני את השאלה אליו. ככלל, אומנם הפיצוי מהעירייה מחושב בהתאם לפרמטרים גבוהים יותר, אך מאידך מוטלת עליך החובה להוכיח את שאלה האחריות, אשר אינה קלה. אם המפגע, בגינו נגרמה התאונה והמצוי באחריות העירייה, הינו מובהק ושאלת האחריות ברורה, הרי שהפיצוי מהעירייה יהיה גבוה יותר. לדוגמא: ראש נזק כאב וסבל במסגרת תביעות לפי פקודת הנזיקין נתון לשיקול דעת בית המשפט ואינו מוגבל בתקרה, מצד שני פיצוי בגין אותו ראש נזק לפי חוק הפיצויים, מחושב בהתאם למשוואה קבועה והינו מוגבל בתקרה. בהצלחה

Merlinus

New member
אם מדובר בתאונת דרכים - הרי רק ביטוח חובה

אם המקרה לא מתאים להגדרה של תאונת דרכים - תביעת רשלנות נגד המזיק (למשל, העירייה) אם מדובר בתאונת דרכים - יש להוכיח רק את הנזקים שנגרמו וייגרמו לך בגלל התאונה. אם מדובר בתביעת רשלנות - הרי בנוסף לנזקים יש להוכיח כי הייתה רשלנות מצידו של המזיק. מדובר בהגדרות משפטיות ועל עו"ד שלך להחליט. לא פעם מגישים תביעה בעילות חלופיות. יש נפקות לגובה הפיצוי, אבל אם מדובר בתאונת דרכים, הרי אין לך הרבה אפשרויות...

סמי1981

New member
תודה חברים יקרים לתגובות שלכם אבל..

רציתי לפרט יותר על התאונה קניתי מהחנות שקית פחם והסתובבתי להצד השני כדי לשים את השקית ליד הנהג(זה נחשב שאני עולה לאוטו או שם משהו באוטו לפני הנסיעה ) לפני הגעתי לדלת הימינית בחצי מטר (ליד הנהג) החלקתי בחול -בוץ שהיו בכביש (ועל זה אני מאשים את הערייה שלא נעשה הכביש בשיפוע שכל המים והחול לא יורדים בביוב). 1)האם במקרה הזה אני יכול לתבוע את הביטוח ואת הערייה ביחד ולקבל פיצוי כפול משני הצדדים ?ואם לא את מי כדאי לתבוע ? 2)אין לי עידים שראו אותי נופל ליד האוטו אבל יש עידים ותמונות מתארות את המצב בכביש ועל התאספות ומים והחול (בוץ) באותו מקום שבו החלקתי ונפלתי וגם יש בעל החנות שמאצלו קניתי את המוצר לפני נפילתי והלכתי לבית חולים. מה כדאי לעשות ?מה אתם מייעצים לי ? 3)עו"ד שלי אמר לי במקרה שתובעים את הביטוח ללא עידים הציע לי שאם אני מוכן לעבור מכונת אמת ... אבל הוא לא בעד זה ... האם מכונת האמת יש בה סטייה ? יש סיכוי שתטעה בקביעתה אם אני צודק או משקר ? (אני שואל כי אין לי מושג על זה בכלל ) תודה לכם מראש חברים

Merlinus

New member
בכל מקרה אין "כפל פיצויים"

מה כדאי לעשות? להיוועץ בעו"ד שלך - לו יש פרטים אודות מלאים והוא רואה את ההתמונה המלאה אודות התאונה. לגבי פוליגרף - אם כבר מחליטים על ביצוע הבדיקה, אזי נחוץ להגיע להסכמה, כי אם תימצא דובר שקר חברת הביטוח לא תוכל לעשות בתוצאות כל שימוש בבית משפט, ואם תמצא דובר אמת - הבדיקה תחייב אותה.

למעלה