שאלה למומחים....

שאלה למומחים....

זה החוצה ישראל הראשון שלי. אני רוכב דיי הרבה, ומכין את עצמי לארוע זה. השאלה היא: האם להתאמן עד יום לפני הארוע?. או להפסיק לרכב מספר ימים לפני יום שישי?. ואם כן, כמה ימים לפני צריך מנוחה?. תודה.

תפסיק, תפסיק.....

מספיק להתאמן, זה לא תחרות, זה מסע מסע=רוכבים בסבבה, בקצב שלך יחד עם עוד מלא אנשים שרוכבים בקצב שלך ואגלה לך סוד קטן... לפעמים אתה פוגש אחלה אנשים שאולי רוכבים אפיפלו לאט מה"קצב שלך", במקרה זה מומלץ לעשות את הבלתי יאומן ולרכוב איתם בקצת איטי יותר ממה שאתה מסוגל... וברצינות, אתה יכול להוריד קצב, ולהוריד עומסים ובשבוע שלפני לא לרכוב כמעט. לא צריך גם לאכול באופן מוגזם לפני. מנסיון, הדבר החשוב ביותר הוא לדאוג שהאופניים יהיו תקינים. זה הזמן להחליף צמיג שנמצא לקראת סוף חייו, לדאוג למשאבה טובה, לחזק את כל הברגים, להחליף שרשרת, גם אם יש עוד 300 ק"מ עד למועד ההחלפה, לבדוק שהשפיצים בגלגלים מתוחים ומכוונים וההילוכים מכוונים כראוי . תרכב ותהנה

וטיפ אחרון.....

שים הרבה אוויר בגלגלים, גם אם אתה חי כבר מאות קילומטרים עם 90-100 PSI, שים 120... זה ימנע פנצ'רים- שוב באחריות... אני מוכן להמר שאם שואלים את אריק מכולנוע שמלווה כבר שנים את המסע (בהתנדבות..) התקלה בה הוא נתקל הכי הרבה היא סנייק בייט אצל כאלו שלא שמו מספיק אוויר...

למעלה