שאלה למומחים

orslimy

New member
שאלה למומחים

אתם יכולים לתמצת לי איך להשתמש ביתרון גובה בצורה הכי אפקטיבית חוץ מהמובן מאליו שזה להשתמש הרבה בג'אב... ואיך להגן על הגוף בצורה הטובה ביותר?

סתכל..

גובה זה יתרון, בסטנד אפ ללא וויכוח.. יתרון נוסף שבדרך כלל בא עם גובה זה ידיים ארוכות... או רגליים, תנסה לשמור קצת מרחק, תשתדל שהמכות שלך יגיעו ושלו לא, כשאתם נצמדים מה שקורה שגם האוויר נגמר כי אתם חסומים אותו אחד לשני, בגלל שאתה גבוהה יותר זה אתה יכוללנצל את זה טפה לטובתך... הפר קוטים יכולים להכנס טוב.. ברכיות... וסתכל אבל אי אפשר לבנות על הגובה, צריך דלעת להלחם, חוץ מזה לא אני ולא אף אחד בפורום הזה כנראה מכיר אתך, יש לך מאמן שרואה אותך בקרבות, הוא צריך לייעץ לך!

RoyceGracie

New member
בחור גבוה

אני מבין שאתה תלמיד של רענן, ואני בטוח שרענן, בעיקר כבן אדם גבוה יכול לייעץ לך הכי טוב... באופן כללי, אדם גבוה צריך לדעת לעבוד בנסיגה, צריך לדעת למנוע מהנמוך לסגור מרחק ולהגיע אליו לחצי טווח- שם הם טובחים בך. זאת אתה צריך לעשות ע"י שליטה טובה ומהירה בג'אב ופוש קיק, ועבודה איכותית בנסיגה (שבירת כיוון וכו). מעבר לזה, כאשר הנמוך יגיע אליך, הכי חכם מפחינתך לעשות יהיה להכנס לקלינץ', לכן לדעת קלינץ' יהיה טוב לך- בעיקר לאור העובדה שלגבוהים יותר קל לעבוד קלינץ' על נמוכים (הם יכולים גם להוריד את המשקל שלהם על הנמוכים) זה באופן כללי... כמובן שעלייך לפתח מספר קומבינציות שנכונות לך ותשלוט בהן בצורה מושלמת. בהצלחה באימונים

taltaltal28

New member
צפה בקרבות של מייק טיסון הוא תמיד

סבל מחוסר גובה אבל היה בעל יתרון זריזות עוצמה וטכניקה. אפשר ללמוד הרבה רק מצפיה.

Pyongwon

New member
אור - זויות. שמיניות, רבעים, וכו'.

ולשמור על הגוף - עבודת רגליים מהירה ולקרוא את היריב. ג'ס.

dascalu jacob

New member
יתרון גובה - הדרך לניצול מיטבי

יתרון גובה בקרבות איגרוף/איגרוף תאילנדי/קיק בוקס במידה ומנוצל כהלכה יכול לגרום ליריב לקשיים רבים. על מתאגרף גבוה לעמוד יחסית "גבוה" ולנצל את מוטת היד הארוכה שלו כדי למנוע מיריבו להתקרב אליו ובמידה ויריבו מתקרב אליו לגרום לו לשלם מחיר על הניסיון. חשוב להבין שהמכה הישירה בין אם היא ימין ישירה או שמאל ישירה(ג'אב) יכולה לבוא לידי מיצוי בסוף מהלך המכה קצת לפני שהיד מתיישרת במלואה. ראיתי שיעצו לך להביט בטייסון - ידידי זה בדיוק ההיפך ממה שאתה צריך. לטייסון היה חיסרון גובה ומוטת יד קצרה ולכן היה חייב להשתמש במכות טווח קרוב כמו וו ואפרקאט. על מתאגרף גבוה להכות בג'אב שלו והרבה ולמנוע מהנמוך להתקדם או להנעל עליו באמצעות ג'אב בתכיפות גבוהה וברגע הנכון גם ימין ישירה בעוצמה גבוהה. על מתאגרף גבוה לבצע הרבה תנועה ברגליים ולנוע בעיקר לצדדים תוך כדי ניסיונותיו של הנמוך להכנס לטווח קצר. שימוש בסייד סטפ הוא רעיון נכון במידה ואתה שולט בטכניקה. ג'אב תוך תנועה לצדדים גם כן רעיון מצויין ודוגמא מצויינת למתאגרף גבוה היא מוחמד עלי ולנוקס לואיס. חסרונם של המתאגרפים הגבוהים הוא בד"כ בכך שהם גמלוניים משהו והם לוקים במהירות חסרה. יש דרכים להתגבר מבחינה טקטית על החיסרון הזה אולם זה כבר נושא למאמר בפני עצמו. כרגע נצא מתוך נקודת הנחה שאתה מהיר וזריז. בנוסף על מתאגרף גבוה להבין שצעד לאחור חייב להיות מלווה בהתקפה כי אם לא אז הוא יגיע לחבלים. דבר נוסף שיש להוסיף הוא שיש מתאגרפים נמוכים שמתכופפים נמוך מידי ולמעשה קשה לעבוד מולם. מול כזה דבר יש להשתמש באפרקאט מטווח רחוק בתזמון של הירידה של הנמוך. במידה והטווח נסגר יש לחבק את היריב כדי להמנע מלתת לו את היתרון בניהול קרב קרוב. בכל אופן העיקרון המנחה הוא לנהל את הקרב במרחק שהוא אופטימלי עבורך ורע עבור היריב. לגבי הגנה על הגוף - אם תשמור את היריב שלך רחוק הוא לא יגיע לגוף. אולם במידה והוא מתקרב, שמור את המרפקים לצידי הגוף ותן ליריבך לשלם על ידי מכות לראשו בזמן שהוא תוקף לגוף. אם הוא תוקף עם השמאל לכבד - ימין קצר לראש. אם הוא תוקף עם ימין לגוף - וו שמאלי ללסת. זה פחות או יותר כרגע.

orslimy

New member
תודה רבה רבה רבה רבה.....

עזרת לי מאוד מאוד מאוד.......

zoti

New member
הרבה ג'אב ופוש קיק בתיבול של

ברכיים מטווח רחוק וקלינצ' אם הוא סוגר את הטווח. כל פעם שהיריב מגיע לטווח שקרוב מדי ואינו נח לך אתה צריך לעבור לקלינצ' ולזרוק ברכיות בלי סוף.

MikeTyson

New member
קבל כמה טיפים מקרבותיו של טייסון ..

טוב אני אולי לא מומחה ויש לי עוד הרבה הרבה הרבה הרבה מה ללמוד. אבל אני יכול לתת לך כמה טיפים מזוית הראייה שלי - מניתוחי הקרבות של טייסון. כשטייסון התאגרף מול יריבים גבוהים ממנו וחכמים (מיד תבין למה) אני ראיתי כמה וכמה דברים שמאפשרים לנצל את יתרון הגובה שלך. אותם מתאגרפים שהתאגרפו בחוכמה מול טייסון (הוליפלד, לואיס, וקצת דאגלס) עשו את הדברים הבאים: 1. אם יש לך יתרון גובה אז יש לך גם יתרון במוטת הידיים - תחזיק את היריב שלך עם הג'אבים. אל תתן לו להתקרב אליך. תוציא יותר ג'אבים מקרב רגיל מול מישהו בגובה שלך. אם לא תוציא מספיק ג'אבים היריב הנמוך יכול להתקרב אליך מטווח קצר ואז לא יהיה נעים. (דוגמאות למתאגרפים מול טייסון שעשו את זה - לנוקס לואיס, איוונדר הוליפלד ב-2 הקרבות, קצת באסטר דאגלס וקצת פרנק ברונו) 2. שמור תמיד פנים - ה'קטנים' עלולים להפתיע. שהגובה לא יטעה אותך אף פעם. לשמור פנים זה משהו בסיסי והכי חשוב, ובמיוחד שאתה עובד מול נמוכים ממך. המכות שלהם קצרות יותר ונכנסות טוב יותר. (דוגמאות למתאגרפים גם הם מול טייסון - דני וויליאמס שמר הרבה את הפנים ולא נתן לטייסון "להכנס" אליו למרות שגם זה לא עזר ב-2 הסיבובים הראשונים. גם גוליוס פראנסיס שנפל מול טייסון 5 פעמים ב-2 סיבובים שמר הרבה את הפנים וכל נפילותיו היו אך ורק בגלל מכות לגוף) 3. קצת פחות בקשר לגובה אבל גם חשוב לזכור: שלוט בקצב הקרב, לעולם אל תתן ליריב שלך להתקדם אליך. אל תלך אף פעם אחורה כי כשהולכים אחורה ההתגוננות בשיאה. לא קל להתגונן מול מתאגרף נמוך וחזק. בקיצור - תמיד נסה להיות במרכז ולדחוק את יריבך הנמוך לפינות. שם באמת תהיה לו בעיה עם הגובה. (מתאגרפים ששלטו בקצב הקרב מול טייסון: ?$?#@%?#@?%^ - אף אחד). שיהיה לך בהצלחה בקרב.

למעלה